Cautare in site
x inchide
prajitura cu spuma de capsuni reteta laura laurentiu

Prajitura cu spuma de capsuni

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 04.06.2009
Rating
4.9
(310)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(310)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

59 comentarii la Prajitura cu spuma de capsuni

  1. Geta spune:

    Aceasta prajitura o știu din anii ’70 în Sibiu , mai este și acum într-o singura cofetărie și se numea bezea cu spuma de capsuni , nu italiana.Acum poate își mai asuma cineva dreptul de a avea brevetul ca si eclerul care e de când ne știm .

    • Geta, ca multe alte persoane care umplu internetul românesc cu opiniile lor fără valoare, ești și tu destul de ignorantă. Nu prăjitura e italiană, ci acest mod de a prepara bezeaua, în care albușul nu e crud, ci gătit, se numește bezea italiană sau italian meringue, conform tuturor standardelor internaționale. Iar faza cu eclerul e o altă măgărie, înțeleg, ai vrut să îți demonstrezi superioritatea într-o chestie despre care nu ai habar. Știi, eu nu am pretins vreodată că am inventat eclerul. Singura mea pretenție a fost asupra unui titlu de videoclip, publicat de mine cu 3 ani și jumătate înainte de persoana care a făcut tot acel circ mediatic bine cunoscut publicului interesat de RomaniaTV, KanalD și telenovele. Persoana a fost deranjată de observația mea și m-a dat în judecată. Îți reamintesc că a pierdut, așa cum niște pierzători sunt toți cei incapabili de a înțelege speța.

  2. Alina spune:

    Se poate umple rulada pavlova cu spuma de capsuni? Multumesc

  3. Lașiță Marcela spune:

    Cât rezistă această prăjitură în frigider? Adică mă gândesc să nu se lase bezeaua.

  4. COSMINA spune:

    Este prea dulce… 300 grame zahar pentru 250 grame capsuni. Data viitoare voi injumatati cantitatea de zahar.

  5. Camelia spune:

    Am făcut această rețetă de multe ori și întotdeauna a ieșit perfect ! Mulțumim pentru rețete !

  6. Carmen spune:

    Am încercat rețeta, dar din păcate crema nu ieșit atât de fermă, chiar și după o noapte de stat la frigider. Data viitoare voi folosi gelatină în compoziția cremei.

    • În mod evident, nu ați fiert siropul până la temperatura necesară. Bezeaua italiană iese atât de tare că o poți tăia felii, dacă e corect făcută, și nu e nevoie de gelatină.

  7. Anca spune:

    Am facut reteta dar in loc de blaturi am pus cu piscoturi ca aia aveam in casa si era mai usor. Eu cautam in special reteta de spuma cat mai simpl si mai apropiat de ce ne face amama in copilarie. A iesit foarte mult, sotul meu care zice ca fara ciocolata nimic nu e desert ia placut foarte mult si mia repetat sa salvez reteta. Foarte bun!!! Multumesc <3

  8. Ioana spune:

    Buna ziua!
    Aș vrea să fac prăjitura aceasta, dar n-am găsit dimensiunile tăvii.
    Puteți să mi le spuneți? Mulțumesc!

  9. Meli spune:

    Multumesc pentru reteta!:)
    Nu stiu daca a iesit ft dulce pt ca am avut si capsunile dulci, dar pt mine a fost foarte dulce.

  10. filmăciosu spune:

    Moamăăă, sexy e prăjitura asta! :D

  11. filmăciosu spune:

    Foarte buna idee! Mi-e pofta!

  12. Elena spune:

    Am urmat reteta pas cu pas si mi-a iesit. e super de buna si de usoara. Am inceput sa experimentez apoi si cu alte variante de fructe gen afine sau zmeura chiar si portocala dar sincer cea mai buna a iesit cea capsuni. Cit despre blat fie cu foietaj si mult mai usor cu conuri de inghetata gata facute cumparate la pachet. Multumesc pentru reteta.

  13. service gsm spune:

    Numai si numai retete de facut, timp sa ai!!!!

  14. Camy spune:

    Iese spuma asa inalta doar cu 3 albusuri ??

    • Da, iese. Si nu doar inalta, ci si foarte ferma, pentru ca e o bezea italiana (gatita).

      • roxana spune:

        cum adica gatita?ca se face la fel ca cealalta.adica bezeaua mu este facuta pe aragaz,tot la mixer e facuta

      • Adică în momentul în care peste cele 3 albușuri adaugi siropul fierbinte, la mai bine de 100 de grade Celsius, în vasul în care se bate bezeaua temperatura va trece de 60 de grade. Iar la 60 de grade albușul se coagulează, e gătit.

  15. Alexandra spune:

    Am incercat reteta….a iesit bn ca aspect consistenta!dar exagerat de dulce…din pacate!am incercat o gramada de retete dp site-ul tau si e prima care nu am putut sa o consum in intregime din cauza zaharului din compozitia de spuma! Of…

    • Laura Laurentiu spune:

      Alexandra, imi pare rau ca nu ti-a placut. Am o mica nedumerire, insa: daca preferi deserturile nu prea dulci, nu inteleg de ce te-ai apucat de prajitura asta? Nu ai vazut cat zahar are pe lista ingredientelor? Orice bezea e foarte dulce, altfel nu are cum sa aiba textura corecta, asa incat pe viitor poate ar fi bine sa ocolesti deserturile de acest gen.

    • Radu D spune:

      Am obtinut rezultate remarcable cu 150 g de zahar in siropul de capsuni in loc de 250. Deasemenea am folosit 30g in loc de 50g pentru spuma de albus de ou. In loc de 250 g capsuni, amp folosit 300.
      Daca posedati un blender, pulverizati capsunile si zeama de lamaie in blender si apoi puneti-o la foc cu 150g de zahar.

  16. Gabriela spune:

    Draga Laura, prajitura asta imi face tare cu ochiul, numai ca fiind gravida n-am voie albusuri crude. Mi sa parut ca la inceputul retetei am citit ca albusurile se gatesc. Cum se gatesc? Se coc ele cand se toarna siropul fierbinte? Multumesc frumos :)

    • Laura Laurentiu spune:

      Da, albusurile se vor gati de la temperatura inalta a siropului, care are 115 grade in momentul in care se adauga. Spor la treaba, pofta buna si sarcina usoara!

  17. claudia spune:

    Azi e tema mea de casa :) prajitura asta.De ceva vreme imi face cu ochiul si azi i-a venit randul.Sper sa fie dupa cum si arata in imaginea ta,Laura.Multumesc pentru reteta!!!

  18. Cristina spune:

    Buna ziua. Oare daca as umple cu aceasta spuma niste rulouri facute din aluat de foietaj ar merge? Sau e mult prea ferma sa folosesc posh-ul? Multumesc

  19. Antonia spune:

    Am facut azi, pentru prima data, aluatul de foi-etaj si sunt foarte incantata. Pentru mine timpul de coacere a fost ceva mai mare, probabil pentru ca nu l-am copt acoperit. Oricum merira efortul de a face in casa si aluatul, intrucat nu se compara cu cel de cumparat, care nu vede gram de unt sau ou. O reteta foarte usoara si gustoasa, perfecta pentru un desert dupa cina. O alta schimbare pe care am facut-o a fost sa folosesc margarina (mai aveam in frigider si se apropia de expirare, asa ca am zis sa incerc. Dar data viitoare voi folosi unt. Sunt curioasa cat de mare e diferenta. Multumesc de reteta si succes tuturor celor care o vor face.

    • Laura Laurentiu spune:

      Antonia, felicitari pentru reusita. Eu nu recomand margarina in niciun produs, in primul rand din ratiuni care tin de sanatate. Untul e un produs natural, oricum ar fi procesat, tot prin centrifugarea grasimii din lapte se obtine, pe cand margarinele sunt grasimi hidrogenate, foarte nocive. Si apoi…gustul. :)

  20. Nicoleta spune:

    Dacă îţi doreşti sincer să îți duci familia în al nouălea cer, recomand rețeta aceasta. Prăjitura e superbă, eu nu mi-o amintesc din cofetării dar gustul acela intens de căpșune, spuma densă, foietajul… oh! Am dat gata o tavă întreagă, în patru. :)) Nu mă mândresc cu asta, dar a fost prea bună. Mulțumesc de rețetă.

    • Laura Laurentiu spune:

      Nicoleta, e foarte buna, intr-adevar. :) O tava in patru pare multisor, e adevarat, dar daca va abtineti de la dulciuri macar o saptamana… poate va mantuiti de „pacate” :)). Sa va fie de bine!

  21. Victoria Gabriela spune:

    Simpla si delicata! Si mie spuma de capsuni imi aminteste de copilarie…Excelenta, Laura! Ca de altfel toate retele tale! Felicitari pentru tot ce faci si mult, mult succes in continuare! Respect si imbratisari calde!

  22. Vasymicsa spune:

    Foarte bine arata

  23. Nuti spune:

     Laura,draga,vreau s-o fac sambata.M-as bucura daca m-ai putea lamuri in privinta incorporarii gelatinei:bat in continuare puternic sau amestec usor cu lingura?Iar ultimul pahar de capsuni ,ii pui intregi,asa mari cum sunt,sau ii tai bucati mai mari?Ca nu imi dau seama din fotografii.
    Multumesc,draga mea ,si mai astept retete .Sunt cele mai bune!Te pup cu drag,Nuti

  24. anonim spune:

    ms ms ms muuuult

  25. laura laurentiu spune:

    Lucia draga, ma bucur mult, ti-am lasat un comentariu si la tine pe blog! Ti-am zis ca merita sa il faci acasa! ;)

  26. laura laurentiu spune:

    Te pup si eu, draga Adriana! mai lasa regimul, ti-o spun ca o…mama! =))

  27. laura laurentiu spune:

    Miha, ma bucur ca iti place!

  28. Lucia spune:

    Laura, asa cum am spus, am incercat foietajul si a iesit extarordinar. Ingredientele sunt simple,pasii de executie i-ai explicat super, a durat foarte putin si rezultatul se topea in gura.Eu l-am si postat, am facut doar tarte cu mere din el, dar de acum inainte il voi folosi mereu. Multumesc si pupici!

  29. diamond spune:

    Ce frumos a iesit foietajul! arata super bine! daca ai fi mama mea creca n-as rezista nici o secunda la regim! :D te pup! :D

  30. Miha spune:

    Foarte fain aluatul!

  31. laura laurentiu spune:

    It looks good and it tastes fresh and fruity! Thankyou, Mary, for visiting me!

  32. Mary spune:

    well this looks good !

  33. laura laurentiu spune:

    Ala draga, multumesc de vizita! Sunt curioasa de "incercarea" ta, stiu sigur ca rezultatul va fi extraordinar! Si acuma ma duc jos, imi fac o cafea si ma delectez cu o prajitura spumoasa! :P

  34. Ala Oancea spune:

    Ce bine arata prajiturica ! Si foile sunt super ! Trebuie incercate neaparat ;)