Cautare in site
x inchide
papanasi-cu-branza-fierti-reteta-pas-cu-pas-cum-se-fac-papanasi-fierti

Papanasi fierti cu branza dulce

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 23.10.2012
Rating
4.9
(136)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(136)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

35 comentarii la Papanasi fierti cu branza dulce

  1. Elena Bazga spune:

    Mulțumesc pentru rețetă! Exact gustul amintirilor din copilărie. Usor de facut și nemaipomenit de gustos.

  2. Cireșica spune:

    Am făcut această rețetă de multe ori. Astăzi i-am făcut cu făină de secară (nu am avut alta în casă). Au ieșit la fel de buni. Mulțumesc!

  3. Gabriela spune:

    Multumesc de reteta! Imi place si mi-a iesit. Numai Bine!

  4. Alina spune:

    Văzut, făcut, plăcut! :-)

  5. Dorothea spune:

    Felicitari pentru reteta! Am facut pentru prima data si mi-au iesit perfecti!

  6. Simina spune:

    Acum am pregătit papanașii pentru băiețelul meu de 1 an, cu brânză de casa și fără zahăr. Au fost delicioși! Mulțumesc pentru rețetă!

  7. Irina Cristina Simion spune:

    Referitor la comentariile de mai sus in care unele persoane spuneau ca nu au iesit.
    Eu cred ca depinde mult de branza. Am facut azi pentru prima oara si din cauza ca branza era inca zemoasa (branza de vaci la cutie de plastic din magazin) a intrat cam de 3 ori cantitatea de gris si de faina ( pana la urma am pus din ochi alternativ faina si gris pana a iesit un aluat pe care l-am putut modela). In prima faza cu cantitatile din reteta era o compozitie destul de moale cam ca la galustile de gris pentru supa.
    Au iesit deliciosi in final, am adaugat si scortisoara in pesmet pentru ca ne place mult.

  8. Floroni Angela. spune:

    Stimata doamnă, SANDA MARIN nu era femeie ci bărbat si un bucătar foarte mare de la începutul secolului trecut. Mama mea avea o carte de bucate scrisă de el. Maistru bucătar cu studii la Paris.

    • Doamnă Angela, nu știu cine v-a furnizat aceste informații, dar sunt departe de a fi corecte. Persoana care a semnat cartea de bucate din biblioteca mamei dumneavoastră cu pseudonimul Sanda Marin s-a numit Cecilia Maria Simionescu, fiind, cât se poate de evident, o femeie. O femeie cultivată, de familie bună, fiind fiica unui profesor universitar care a devenit și președinte al Academiei Române și mai apoi soția unui doctor în chimie (Mihai Zapan). Doamna Cecilia, pe care o cunoaștem cu toții mai degrabă ca Sanda Marin, a fost într-adevăr școlită la Paris, dar nu a fost bucătăreasă, ci a studiat pianul. De altfel, studiile muzicale le-a aprofundat mai apoi în țară, sub îndrumarea celebrei Florica Musicescu, cea care a fost și profesoara marilor pianiști Dinu Lipatti și Dan Grigore. Această doamnă de familie bună, distins muzician, primea deseori în casa ei persoane cultivate ale vremii ei, învățați, muzicieni și artiști. Îi plăcea mult să gătească pentru prieteni și, nemulțumită fiind de cărțile de bucate pe care le găsea prin librării, a adunat toate rețetele pe care le pregătea în mod constant în propria carte. Temându-se că poate cartea ei nu va avea succesul scontat, a decis să o semneze cu pseudonimul Sanda Marin. Dacă doriți să aflați mai multe despre această doamnă, click aici: http://goo.gl/TwNlt9.

  9. alina spune:

    Deliciosi….Am respectat reteta si mi-au iesit….

  10. Bucatareasa de weekend spune:

    esti sigura ca sunt corecte cantitatile? mie mi-a iesit o masa ciudata,pe care am adunat-o cu spumiera din oala….

    • Laura Laurentiu spune:

      Draga Bucatareasa de weekend, daca te uiti ceva mai sus de formularul de comentarii, vei vedea opt poze de la cititori care au incercat reteta si le-a reusit. Cred ca asta demonstreaza ca este o reteta realizabila si cu cantitati corecte. Imi pare rau ca nu ai reusit-o, iti tin pumnii, poate data viitoare iese bine.

  11. ddora spune:

    mie nu mi-au iesit….:(

  12. CORINABUTTERFLY . spune:

    prima oara am mancat papanasi fierti la o prietena si mi au placut la nebunie. de atunci am tot incercat diverse retete dar cu nici una nu mi a placut cum au iesit, consistenta lor.

    aceasta e prima reteta cu care mi au iesit papanasii f buni, exact consistenta pe care o cautam , mi au placut f mult.
    e un desert simplu , nesofisticat si nemaipomenit de delicios.
    am mai incercat si alte retete de aici si toate au iesit f bine

    multumesc si pt aceasta reteta!

  13. laura marginean spune:

    scz,dar se pune si scortisoara:))

  14. nicole spune:

    intr-adevar sunt deliciosi, nu am mai facut de ceva ani dar o sa reiau

  15. Buni tare. Le fac si eu copiilor si le plac tare mult. Doar ca eu ii pun cu lingurita in apa fiarta, iar la sfarsit ii servesc cu smantana si dulceata.

  16. Buni tare. Le fac si eu copiilor si le plac tare mult. Doar ca eu ii pun cu lingurita in apa fiarta, iar la sfarsit ii servesc cu smantana si dulceata.

  17. Sanda spune:

    Arata asa de apetisanti…Poate ma mobilizez sa ii fac azi. :)

  18. Alina Codrean spune:

    Imi plac papanasii la nebunie, insa cei fierti sunt amintirile cele mai frumoase din copilarie.Mama ne facea des papanasi fierti din branza dulce facuta in casa!Erau minunati, asa ca ai tai! :)

    • lauralaurentiu spune:

      Asa-i? :) Si stii ce, in timp ce ii mesteream, mi-am amintit de inca ceva: lapte de pasare! POti sa crezi ca Milena nu stie ce-i laptele de pasare :))? Asta inseamna ca n-am facut in ultimii 20 de ani.

      • Alina Codrean spune:

        Lapte de pasare…yammy!Daca nu as fi la dieta in secunda doi as pune oala de lapte la fiert si as bate albusurile !Pai sa-i faci caci sigur o sa-i placa! :)