Cautare in site
x inchide
gomboti cu prune reteta video galuste cu prune reteta laura laurentiu

Gomboți cu prune – găluște cu prune – knedle cu prune – rețetă video

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 06.10.2011
Rating
4.9
(293)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(293)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

79 comentarii la Gomboți cu prune – găluște cu prune – knedle cu prune – rețetă video

  1. Rodica Dabu spune:

    Am făcut și eu găluște cu prune respectând intocmai rețeta dvs. Au ieșit foarte bune, sunt minunate,exact cum mi le imaginam.

  2. Gyongyosi Tundi spune:

    Mulțumesc mult ptr rețetă, este perfectă ,cea mai bună din câte am incercat,mii de mulțumiri.

  3. Nina spune:

    Cea mai bună rețetă, pe gustul familiei noastre! Servim gomboții pudrați cu scorțișoară, un deliciu! Mulțumim pt toate rețetele minunate!

  4. GabiB spune:

    Excelent! O rețetă foarte bine explicată!
    Felicitări pentru ceea ce faceți; toate rețetele încercate au fost PERFECTE pentru mine!

  5. Narcisa spune:

    Buna, am încercat reteta și într-adevăr daca este respectata iti vor ieși niște papanași fff buni. Mulțumesc!

  6. Charlota Kerestely spune:

    Rețeta este foarte ușor de facut. Prepararea nu durează mult față de alte rețete pe care le-am incercat. Ingredientele sunt exact cât trebuie pentru 4-6 persoane. Găluștele au ieșit întradevăr pufoase și gustoase. Mulțumesc pentru rețetă. A meritat efortul.

  7. Morariu Tünde Gabriella spune:

    Reteta este foarte buna. Nu m-am putut opri din mancat ?.

  8. Paula spune:

    Absolut delicioase gomboturile facute dupa reteta dvs. Eu am folosit caise in loc de prune, ca e sezon. Minunate! Multumesc de reteta!
    Optiunea „Sari la reteta!” este mai mult decat binevenita pentru mine. Nu am intotdeauna dispozitie sau timp pentru lecturat. Apreciez posibilitatea pe care o oferiti de a trece direct la subiect. :)

  9. Denisa spune:

    Bunăziua,
    Mulțumesc pentru rețeta, abia aștept sa o fac. Dar nu e vremea prunelor…
    se pot înlocui prunele cu gem ?
    Mulțumesc mult

  10. Yvonne Santa spune:

    Minunata reteta.Probabil grisul face diferenta.Multumesc mult ca ai impartasit reteta cu noi!Sa ai o zi faina!

  11. Nicoleta spune:

    Gombotii cu prune sunt absolut gustosi! Am si eu o intrebare…cu pesmetul ramas il pot pastra sau nu prea este recomandat?
    Va multumesc! Doamna Laura, sunteti o zeita in bucatarie!
    Va urmaresc cu mare interes ! Multa sanatate!

  12. Diana spune:

    Stimata D-na Laura Laurentiu

    Va ador!
    nu e vorba numai de gustul nemaipomenit si de claritatea retetelor..
    e vorba mai ales, pentru mine, de prezervarea creativitatii si traditiei a catorva generatii…

    similar cu cronicarii din vechime, daca nu ati fi D-voastra si inca o mana de oameni cu suflet, sa tineti cu atata determinare la a descoperi si insista a descrie cat mai precis/traditional accesul la aceste experiente (le putem numi „culinare”, dar e vorba de mult mai mult) asa cum am avut privilegiul a ne fi daruite de Mamele si Bunicile noastre, toate acestea s-ar pierde pentru vecie in neant … cutremuratoare alternativa..

    de aceea , MULTUMESC MULTUMESC MULTUMESC inca o data pentru ce faceti pentru sufletele si identitatea noastra!
    multa sanatate va doresc

  13. Rodica spune:

    Buna seara!
    Tocmai ce le-am terminat si am, doar, cuvinte de lauda. Au iesit extraordinare! De-a lungul vietii am tot incercat retete,dar astea sunt „the best”!
    Felicitari si multumesc pt reteta minunata!??
    P. S.- Si,chiar, n-am pastrat cantitatile exacte!????

  14. Service GSM spune:

    Facea si mama ceva asemanator, dar parca e mai completa asa

  15. Oana spune:

    Am gătit găluște cu prune după nenumărate retete in ultimii 15 ani… astăzi am facut după rețeta Laurei si soțul meu, Bănățean pur sange a zis ca au același gust ca in Copilăria lui. Mulțumesc! Alături de clătitele Ana Lugojana cred ca asta va deveni desertul preferat De întreaga familie!

  16. Deea spune:

    Buna. Mi au iesit bune galustele..dar a trebuit sa mai pun faina in plus pt ca, „curgea” pur si simplu..era foarte moale aluatul..cu toate ca am respectat fiecare detaliu din reteta. Am mai pus vreo 100gr de faina si cu toate astea tot era prea moale dar macar am putut cat de cat sa modelez galustele..ca sa aiba o forma (nu aveau cum sa fie frumoase si rotunde cu aluatul asta)..in fine, nu stiu care o fi cauza. Oricum au iesit f bune .multa sanatate va doresc!!

    • Probabil că are legătură cu calitatea făinii folosite, de altfel acum e și foarte cald și umed și făina mai absoarbe umiditate. Oricum, mă bucur mult că au ieșit, după cum spuneți chiar dumneavoastră, foarte bune, asta e cel mai important.:) Să vă fie de bine, mulțumesc pentru urări, la fel și dumneavoastră!

  17. Garbina spune:

    Delicios, foarte tare reteta

  18. Florin M spune:

    Salutari de peste mari si tzari! :)

    Multumesc mult de tot pentru reteta – tare dor mi-era de asa ceva… Cat eram acasa, mai duceam un buchet de flori mamei sau bunicii, si le rugam frumos sa-mi faca si mie – acum.. mai greu!
    Abia astept sa o incerc, si am mai vazut cateva retete care se cer incercate!
    O rugaminte – cu ce alta branza „internationala” se poate inlocui branza de vaci? Greu al naibii sa gasesc branza de vaci in Toronto :) – iar ce numesc astia „cottage cheese” nu e buna decat de pus pe mamaliga :)))))

    Inca o data – mii de multumiri pentru toata munca asta… delicioasa! :)

  19. Dana spune:

    Am facut astazi gomboti cu prune. Mi-au iesit cred ca un pic mai moi decat cei din poze, dar tare buni au fost!

    • ăDragă Dana, mi-e destul de dificil să înțeleg cum ți-ai dat tu seama cât de moi sunt gomboții din poză :). Important e însă că rețeta de gomboți-găluste cu prune a fost un succes și că au ieșit pe gustul vostru. Să vă fie de bine!

  20. Malina spune:

    Exceptionala reteta, am facut si reteta video Jamila Cuisine dar nu au iesit nici pe departe asa de bune, erau cleioase si tari ca piatra. Multumesc pentru reteta, o sa o fac de acum doar pe aceasta.

  21. cami spune:

    Doamna, in fotografia cu faina pare o lingurita, in text spuneti de linguri. Ca si cantitate a continutului e vorba de dublare. Ce folosim? Lingura sau lingurita?

    • Nu știu cum anume ați reușit dumneavoastră să determinați că în fotografie pare o linguriță și nici la ce anume v-ați raportat, că prin comparație cu gălbenușul din fundal, lingura asta e mult mai mare. Am scris 8 linguri, deci de atâta făină e nevoie dacă vreți să faceți această rețetă. Fotografia e orientativă, ca să vadă cei interesați cât de vârfuite să fie cele 8 linguri cu făină.

  22. Ioana spune:

    Foarte bine au iesit! Multumesc!

  23. Daniela spune:

    Retele sunt bune, vorbaria e mult prea multa.

    • Bogdana spune:

      Ce comentariu rautacios ati postat! „Vorbaria” despre care scrieti dvs. e atat de placuta . Imi regasesc amintiri din copilarie in multe dintre micile povestioare care insotesc retetele. Adesea citsec retata chiar daca nu am timp sa o fac, de dragul acestei ” vorbarii”. Cat de mult mi-a placut povestea care insotea reteta sucului de trandafiri. Va rog, stimata doamna Laura Laurentiu, nu va lasati influentata de aceste mici rautati si continuati sa ne incantati pe noi, banatenii, care apreciem acest stil unic al dvs. de a va prezenta retetele. Multumesc!

  24. Bianca spune:

    Am facut si eu gomboti chiar ieri dupa cum m-a invatat bunica mea acum multi ani in urma. Reteta ei era lafel, cu exceptia faptului ca nu contine gris. Toata familia e bucuroasa cand fac gomboti.

  25. Raul spune:

    Am o intrebare despre lingura cu care se pune faina: e vorba de lingura de supa? Eu am in casa doua marimi, chiar nu stiu ce sa folosesc.

    • Laura Laurentiu spune:

      Da, e vorba despre lingura de supa. Puteti cantari 22-24 grame de faina pentru fiecare lingura specificata in reteta.

  26. Marinela spune:

    Trebuie sa-ti spun ca ieri am descoperit blogul tau
    si nu pot decat sa te felicit pentu retetele extraordinare pastrate din
    batrani…totul iti iese atat de bine! Chiar daca nu sunt prea
    priceputa in bucatarie o sa incerc retetele tale si sper sa le
    reusesc…deja galustele mi-au iesit :)
    Inca o data felicitari si ma bucur ca te-am gasit, De acum stiu ca o sa fiu foarte apreciata in bucatarie si asta numai datorita tie!
    Sa-ti dea Domnul sanatate si sa o tii tot asa!
    Sarabatori fericite!

    • lauralaurentiu spune:

      Marinela, iti multumesc mult pentru aprecieri. Ma bucur ca ti-a reusit reteta de galuste cu prune si sper ca si altele sa-ti reuseasca la fel de bine. Eu te astept cu vesti bune :). Sarbatori fericite si tie si familiei tale!

      2013/12/9 Disqus

  27. Ildiko spune:

    Nota 10, cu felicitari :)

  28. Maria Cazu spune:

    Sunt delicioase si foarte usor de facut. Mi-am uns mainile cu putin ulei, pentru a putea modela mai usor. O singura greseala am comis: am facut o singura portie. Promit sa nu mai fac! :))

  29. Simona spune:

    Cele mai bune galuste executate vreodata!!! Multumesc

  30. mamos spune:

    Jos palaria dna Laura pt ce si cum gatiti.Am citit si incercat cateva retete si mi-au iesit.Am o sugestie,la gomboti eu fosesc amestecul gris/ faina in cantitate mai mica astfel ca aluatul este destul de moale,il amestec cu lingura(de consistenta unei smantani f groasa).Cand modelez gombotii ,pun o gramajoara de faina pe care pun o lingura de aluat,pruna in mijloc si cu degetele infainate,adun aluatul si inchId gombotul si foarte delicat in podul palmei il rotunjesc usor.Ma folosesc de o lingura pt a-i pune rand pe rand in apa care fierbe.
    Asa cum ati spus cu cat mai putina faina cu atat aluatul gombotului este mai usor, mai fraged.
    Sanatate si spor!

  31. DinBanat spune:

    De când trăia bunică-mea n-am mai mâncat așa niște gomboți buni! Dumniezo să-ți dea sănătace, Laura, că faine rețete mai ai! :)

    • lauralaurentiu spune:

      Ma bucur tare, tare mult ca ti-am fost de folos si ca ti-am prilejuit o atat de placuta aducere aminte :). Sa-ti fie de bine!

  32. oana ciurea spune:

    Am facut si eu reteta asta, ba chiar am repetat-o zilele trecute cu prune uscate si rehidratate. Eram ferm convinsa ca am lasat un comentariu aici si in toamna cand am incercat-o prima data… am revenit ca sa-l adnotez cu noua reusita! Este cea mai buna reteta pe care am testat-o, este exact cum o facea bunica mea… Multi ani am incerca sa le fac si imi ieseau bolovanoase, cu totul altfel fata de pufoseniile bunicii.
    A fost una din bucuriile mici dar care au contat foarte mult pentru mama mea, grav bolnava pe atunci…Am reusit datorita dumneavoastra sa o fac sa zambeasca. Nu cred ca in cuvinte pot sa exprim cat de mult a contat acest gest micut…poate doar cei care au pierdut tot stiu valoarea unui lucru de suflet. MULTUMESC MULT ca mi-ati dat sansa de a vedea un zambet pe fata unui om care nu mai avea puterea sa zambeasca!

    • lauralaurentiu spune:

      Vai, Oana, ce m-ai emotionat cu mesajul asta. :) Ma bucur mult ca am putut contribui sa i se faca mamei tale o bucurie cat de mica. Sper sa revii si pentru alte retete si iti multumesc.

      2013/4/11 Disqus

  33. Adevarat, sunt grozave aceste galustele! Erau desertul din copilarie, la moda prin acele vremuri. Cu timpul, aparand alte si alte bunatati, nu prea le mai facea mama. Ce tin minte, este faptul ca se fierbeau galustele, apoi le dadea prin pesmet si le prajea in tigaie, ca pe parjolute. Chiar imi e dor de o portie … in memoria dragei mele mamicute …

  34. Adevarat, sunt grozave aceste galustele! Erau desertul din copilarie, la moda prin acele vremuri. Cu timpul, aparand alte si alte bunatati, nu prea le mai facea mama. Ce tin minte, este faptul ca se fierbeau galustele, apoi le dadea prin pesmet si le prajea in tigaie, ca pe parjolute. Chiar imi e dor de o portie … in memoria dragei mele mamicute …

  35. Maria spune:

    Cele mai bune „Galuste cu prune” din cariera mea de „bucatareasa”!
    Multzumesc draga Laura.

  36. nicoleta spune:

    In sfarsit am facut si eu gomboti dupa reteta asta… si mi-au iesit buni la gust… cum imi aminteam eu de la bunica, dar…arata groaznic :)) sunt ca niste arici de mare. Voua cum va ies bilute? Am pus 10 linguri de faina si degeaba, s-a lipit aluat groaznic de maini si nici nu puteam sa ii dau drumul bine in oala:))

    • lauralaurentiu spune:

      Mainile umede :). Asa cum bine zice acest aliniat din reteta de mai sus: „Cand apa aproape clocoteste, se adauga in oala o lingura rasa de sare si se trece la modelarea galustelor. Cu mainile in permanenta udate cu apa (eu tin un castronel cu apa la indemana) se rup bucati din aluat cam de dimensiunea unei prune, se aplatizeaza in palma si se adauga jumatatile de prune dinainte pregatite”

      2012/10/2 Disqus

  37. camelia spune:

    buna seara! ce ma fac daca nu am gris?merge si fara sau as putea pune altceva in loc ?multumesc

    • lauralaurentiu spune:

      Grisul e un aliment care se gaseste foarte usor, nu ar trebui sa puna probleme :). Nu recomand sa fie inlocuit.

  38. Lori spune:

    Le-am facut si eu sambata, foarte bune au iesit. M-am chinuit putin cu aluatul lipicios, dar m-am bucurat ca si-au pastrat fragezimea si dupa ce s-au racit. Multumesc pentru reteta!

  39. buc spune:

    lasa de dorit…am facut retete spectaculoase si am zis sa o incerc si pe acesta, dar…mai bine nu!

  40. va multumesc din nou pentru cel mai delicios desert facut de mine vreodata. Pe langa gustul absolut demential (la sfarsit exact inainte de a le servi) am adaugat menta proaspata – o nebunie este si simplu :)
    ma bucur din tot sufletul ca v-am descoperit la timp!

  41. EMA spune:

    AM FACUT AZI,SUPERBE!MULTUMIM PENTRU RETETE!

  42. Gabi spune:

    Doamne, atat de bine spui retetele ca nu se poate gresi Cand mai ai timp pentru tine?Gatit,pozat,povestit ,sfaturi,etc……….Felicitari !

  43. tamara horvath spune:

    laura draga astazi am facut reteta ta de gomboti si mi-au iesit de minune;reteta e super;am respectat-o intocmai si au iesit pe masura si cu multe aprecieri;multumiri si toata dragostea mea

    • lauralaurentiu spune:

      Ma bucur din suflet :). Sunt de acord cu tine, e cea mai buna reteta de galuste cu prune din cate am incercat vreodata, ma bucur ca ti-au reusit, sa va fie de bine!

  44. ispas camelia spune:

    Foarte buni sunt gombotii cu prune. Aceeasi reteta o face si mama. Am mancat si eu acum cateva zile si sper ca o sa mai mananc cat de curand.

  45. Daniela spune:

    Am facut sambata aceasta reteta de aici de pe acest site si sincer va spun nu au rezistat mai mult de 2 ore. Au fost pur si simplu devorate:)) !Sunteti minunata!

    • lauralaurentiu spune:

      Ma bucur din tot sufletul, Daniela draga, si mai ales ma bucur ca au fost gombotii pe placul tau si al familiei! Sa va fie de bine!

  46. iuliana.delia spune:

    nu-mi place reteta!!! mi-au iesit foarte moi inauntru desi am pus tot intocmai!!!

  47. Helga spune:

    Vai … gomboti cum facea bunica mea cand veneam de la gradi : ), ma astepta cu ei calzi …sunt foarte buni.

  48. Dana Bodea spune:

    Voiam  sa  va  rog  sa  postati daca  puteti  si  reteta  de  papanasi…Va  multumesc  anticipat…!

  49. Dana Bodea spune:

    Abia astept sa incerc.Sunt cert convinsa  ca  le  vor  placea  mult  baieteilor  mei  si  sotului…  Fragezimea  sunt  totul  la  aceste   delicatese.
       Va multumesc   draga  doamna pentru  postarile  minunate   de  pe  acest  blog…!

    • Nadinapar spune:

      Multumesc de reteta ! Au iesit foarte bune ,cu toate ca mi-a fost frica de gris :)bunica le face fara ,dar am zis ca probez si varianta ta .

      • lauralaurentiu spune:

        Ma bucur ca esti multumita de rezultat. Cu gris ies mai pufoase si se mentine moi si dupa ce se racesc. Sa va fie de bine!

        2012/7/23 Disqus

  50. ioana spune:

    arata super bine :D   si cu siguranta sunt foarte buni

  51. Sadaf spune:

    mmmmmmmmm ce bun