Blog
Pljeskavica sârbească – plescavița bănățeană
După cum mulți dintre cei care „mă citesc” știu deja, am o jumătate sârbească, anume pe soțul meu. Când și …
Muffins cu visine
Pornind de la reteta orange-muffins, postata ceva mai demult, i-am facut astazi pe dumnealor, practic aceeasi reteta, dar inlocuind portocalele …
Macrou aromat – la cuptor
In alimentatia noastra pestii de apa rece – macroul, somonul si heringul, ar trebui sa joace un rol foarte important, …
Piept de pui umplut branzeturi aromate
Inedita este nu neaparat reteta, ci metoda de preparare a acestui piept de pui umplut cu branzeturi. Noi, fetele, mai …
Savarine cu pesmet
Aceste savarine pot fi numite, pentru multi dintre noi, reginele prajiturilor. Cand si cand, ni se face dor de ele, …
Clatite banatene sau "ca la Ana Lugojana"
Oricine a trecut prin Timișoara sau prin împrejurimi și a luat masa la unul din restaurantele locale, a avut prilejul …
Chifle pentru hamburgeri, pljeskavica sau sandviciuri
Va propun o reteta mea de chifle pentru hamburger, pljeskavica sau sandviciuri. Sunt niste chifle moi, cu coaja subtire si moale …
Tarta cu smantana si fructe
Am mancat la sora mea Livia o prajitura superba, care mi s-a parut foarte usoara, cu gust fin si fructat. …
Bogracs – rețetă ungurească la ceaun
Bogracs, rețetă culinară ungurească preparată la ceaun. Ce este un bogracs și cum se prepară? Cum se face bogracs, ingrediente …
Crofne bănățene
Crofne bănățene, croafne ca-n Banat, krapfen ca la etnicii germani din Banat, unul și același preparat. Descoperă rețeta de croafne/crofne …
Păstrăv la cuptor – ”a la venitienne”
Reteta aceasta minunata de pastrav la cuptor a la venitienne a ajuns la mine prin intermediul unei „sirene cu parul …
Cartofi condimentati la cuptor
Reteta de cartofi condimentati la cuptor ii apartine Mariei-Elena (Shumaila) careia ii multumesc pentru una dintre cele mai gustoase garnituri …