Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Rulada de miel cu spanac

Rulada de miel cu spanac

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 22.03.2010
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
PUBLICITATE
Zilele trecute am vazut, in galantarele unui supermarket, miel transat, proaspat, la caserola. Pofta ce ne-a cuprins nu parea dispusa sa ne mai dea ragaz pana la Paste, asa ca am cumparat o pulpa, pe care am dezosat-o (asa cum am aratat deja in reteta Friptura de miel cu iaurt si lamaie) astfel incat sa ramana o singura bucata de carne, intreaga, si am transformat-o intr-o delicioasa friptura de miel cu umplutura de spanac.
rulada de miel cu spanac 14

Ingrediente Rulada de miel cu spanac:

  • 1 pulpa de miel
  • aproximativ 200 de grame de spanac congelat, sau 400 de grame proaspat
  • 30 de grame de unt
  • 3 linguri cu varf de parmezan ras
  • 3 linguri de ulei de masline
  • 150 de ml. vin alb, sec
  • 1 rosie curata de pielita
  • sare, piper
  • 3 catei de usturoi

Preparare Rulada de miel cu spanac:

Pulpa de miel dezosata se curata de grasime si de pielite, se fasoneaza cu astfel incat sa se obtina o forma dreptunghiulara de grosime cat mai uniforma, se sareaza si pipereaza, se presara cu 2 catei de usturoi tocati, se pune intr-un vas acoperit (sau o punga de plastic), se stropeste cu o lingura de ulei de masline si se lasa peste noapte la frigider:

rulada de miel cu spanac 1

Spanacul se caleste in unt (eu am folosit aproximativ 200 de grame de spanac congelat):

rulada de miel cu spanac 2

Dupa ce lichidul lasat de spanac scade, se trage vasul de foc, se adauga parmezanul ras, piper si un catel de usturoi tocat (nu e nevoie de sare, parmezanul e destul de sarat):

rulada de miel cu spanac 4

Carnea se aseaza pe o suprafata plana:

rulada de miel cu spanac 3

Se aseaza umplutura de spanac peste pulpa de miel dezosata:

rulada de miel cu spanac 5

Se ruleaza si se prinde in cateva scobitori:

Ultima rețetă publicată

rulada de miel cu spanac 6

Apoi se leaga cu sfoara de bucatarie, incercand sa se dea ruladei o grosime uniforma:

rulada de miel cu spanac 7

Se incing 2 linguri de ulei de masline extravirgin intr-o tigaie mare si se rumeneste rapid rulada, intorcand-o pe toate partile:

rulada de miel cu spanac 8

Se aseaza rulada rumenita intr-un vas termorezistent, se adauga rosia fara pielita, taiata felii si vinul alb:

rulada de miel cu spanac 9

Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 200 de grade Celsius. Vasul termorezistent cu rulada de miel se acopera cu folie de aluminiu, apoi se introduce in cuptor:

rulada de miel cu spanac 10

Se coace acoperit timp de 30 de minute, apoi se indeparteaza folia:

rulada de miel cu spanac 11

Se mai tine rulada la cuptor pana se rumeneste, intorcandu-se de cateva ori. Iata rulada de miel gata:

rulada de miel cu spanac 12

Rulada se scoate din tava si se pastreaza la cald, acoperita. Dupa aproximativ 10 minute se scot sfoara si scobitorile si se acopera rulada din nou. Intre timp, sosul din vasul in care s-a copt se paseaza, se potriveste gustul de sare si piper si se transfera intr-o sosiera, pentru a se servi alaturi de rulada de miel. Rulada se taie oblic in felii de aproximativ 1 centimetru grosime, care se servesc alaturi de sos si garnitura preferata:

rulada de miel cu spanac

Grupul Facebook

Ti-a placut aceasta reteta?

/ 5. Voturi

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

9 comentarii la Rulada de miel cu spanac

  1. Service GSM spune:

    Doamne ce reteta, cred ca iese o nebunie de mancare! foarte buna trebuie sa fie rulada de miel cu spanac!

  2. Levinson-Axelrod spune:

    Nice dish. Looks flavorful and very well prepared. Thanks for sharing your recipe.

  3. laura laurentiu spune:

    Ionela, poti sa il oparesti, sigur, deasemenea poti toca frunzele sau le poti lasa intregi, dupa cum doresti.

  4. Anonymous spune:

    Buna,Laura,ma bucur ca te-am gasit si amia les ca mi-aidat o idee minunata de Pasti ca sa mai diversificam un pic mancarea de miel. Itrebarerea mea ar fi daca folosesc spanac proaspat sa-l oparesc inainte de al cali?Multumesc anticipat!Ionela

  5. laura laurentiu spune:

    Rodica, daca doresti sa inlocuiesti parmezanul, incearca o telemea buna, mai uscata. Sa nu pui sare suplimentara! Ma bucur ca iti plac retetele, sa iti fie de bine!

  6. laura laurentiu spune:

    MonaLissa (btw, esti, oare, cine cred eu?) daca doresti sa faci friptura asta pentru mai multe persoane, sa tii cont ca dintr-o pulpa de miel, cam micuta, nu ies mai mult de 8 felii.

  7. Anonymous spune:

    Arata f. bine!As vrea sa stiu cu ce pot inlocui parmezanul?Felicitari pt retete sunt f. intresante si arata f. bine.Sunteti o gospodina desavarsita!!!Multumesc pt reteta!Rodica

  8. MonaLissa spune:

    Superba reteta! O sa incerc sa ofer si eu familiei si catorva oaspeti dragi o asemenea frumusete de mancarica, in duminica Pastelor, multumesc mult pentru idee.

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE