
Somon in stil mediteranean – o reteta delicioasa





Cu acest somon in stil mediteraneam, mi-am oferit ieri un pranz exceptional de gustos si de sanatos in acelasi timp, prin aportul de omega 3 al somonului. In afara de asta, sunt extrem de satisfacuta pentru ca am descoperit cea mai buna reteta pentru prepararea somonului din cate am gustat vreodata, care nu este doar delicioasa, ci si foarte rapida si usor de facut. Aflati mai jos despre ce e vorba.
Ingrediente Somon in stil mediteranean:
- 4 bucati de file de somon, cu tot cu piele, de aproximativ 160-180 de grame fiecare
- 1 lingurita de marar uscat
- 1 lingurita de cimbru uscat
- 1 lingurita de sare
- 2 linguri de capere conservate, scurse de lichid
- 1 varf de cutit de chimion macinat
- 1 varf de cutit de coriandru macinat
- 1 varf de cutit de piper macinat
- 2 catei mari de usturoi
- coaja de lamaie dupa gust
- 60 de ml. de ulei de masline extravirgin
- zeama de la 1 lamaie mare sau 2 mai mici
Preparare somon in stil mediteranean
Iata condimentele:
Se toaca usturoiul marunt, se toaca si caperele (doar cat sa nu fie toate intregi), se amesteca cu sarea, piperul, chimionul si coriandrul macinat, coaja rasa de lamaie si sarea. Se adauga zeama de lamaie si se omogenizeaza, apoi se adauga uleiul de masline. Se agita bine sosul.Se aseaza fileurile de somon intr-un vas si se toarna sosul deasupra lor, intorcandu-le pe toate partile:
Se acopera vasul cu un capac sau o folie si se da la frigider pentru 2 ore. Dupa trecerea acestui timp, se incinge bine o tigaie neaderenta si se aseaza fileurile de somon, cu pielea in jos:
Dupa 6 minute se intoarce somonul:
Se tine in tigaie inca 4 minute, depinde de grosimea fileurilor, pana este bine facut si rumenit frumos, dupa care se scot si se pastreaza la cald, acoperite, pana in momentul servirii:
Se servesc alaturi de garnitura preferata (eu am ales dovleceii mei crocanti la cuptor), acoperind fileurile cu sosul de capere ramas:
Lasă un răspuns