Blog

Supa-crema de dovleac
„Cum?”, zise meșterul casei, „azi mâncăm zupă de ludaie?”. Circumspect, omul se așează in faţa blidului. Si mai circumspectă (știind, …

Un vot pentru "Cuina banateana" !
Ei, dragii mei citititori, iata ca a venit vremea sa va cer o favoare personala. Nu e mare lucru si …

Tarta cu must de struguri si branza de vaci
Intr-o frumoasa zi de toamna, scaldata in soare auriu, asa cum ne-a daruit natura, plina de generozitate, in acest octombrie …

Bibilica cu mere
Ne-am rasfatat, in aceasta toamna, cu un fel de mancare parfumat si delicios, Bibilica cu mere la tigaie. Carnea de …

Twilight cake
De ziua fiicei mele am primit o comanda speciala: un tort care sa contina crema de sampanie de la torta …

Tarta "Tatin" – o reteta clasica frantuzeasca
Povestea spune ca celebra tarta Tatin, devenita un clasic al patiseriei franceze, a fost creata printr-un accident, la Hotel Tatin din …

Ciocolata de casa – "batonul" copilariei!
Va mai amintiti de „baton”? Nu-s eu moarta dupa ciocolata, dar „batonului” de ciocolata de casa ii sunt fana cu …

Ciorbita de legume
De multe ori, prefer o ciorba de legume in locul ciorbelor sau al supelor pe baza de carne, cand e …

Tort cu bezea si struguri albi
Iata ca prima zi ai lui octombrie este ilustrata fericit de un tort de sezon, parfumat si delicios, un tort …

Biscuiti cu migdale
Atat de buni, incat pot crea dependenta:Ingrediente: 180 de grame de migdale (eu am avut 130 de grame si am …

Vol-au-vent – pateuri usoare ca pana din foietaj
Vol au vent, pateuri fine si usoare din foietaj cu umpluturi diverse Așa cum v-am povestit acum câteva zile, când …

Placinta taraneasca cu branza
Cand am facut placinta cu varza, spuneam ca am facut o portie dubla de aluat. M-am gandit sa va dezvalui …