Cautare in site
x inchide
Advertising
Maioneza de avocado

Maioneza de avocado

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 19.11.2013
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA
Advertising

Maioneza de avocado este un sos exceptional de bun, care va fi la fel de apreciat de toti cei care respecta rigorile postului ortodox. Dar chiar si cineva care n-are nicio treaba cu postul,  ci pur si simplu apreciaza un sos bun langa legume coapte, la gratar sau fierte, langa peste, carne si cam orice preparat care cere ceva sa-l completeze, va aprecia aceasta maioneza de avocado, pentru ca e pur si simplu delicioasa. Pana la urma, scopul unui sos adaugat langa un preparat oarecare este sa-l faca mai usor de alunecat pe gat. Sosul asta matasos, care se face in 5 minute, chiar pune in valoare alte preparate. In plus, maioneza de avocado nu contine oua crude.

maioneza de avocado 1s
Ingrediente nu sunt inaccesibil sau foarte scumpe, pentru ca avocado se gaseste deja peste tot. Pe cel pe care l-am folosit pentru reteta de mai jos l-am cumparat cu trei lei si patruzeci de bani.

Ingrediente Maioneza de Avocado

  • 1 avocado
  • zeama de la 1/4 – 1/2 de lamaie (dupa cat de acru va place)
  • 2 lingurite de mustar (eu am folosit Dijon)
  • 4-5 linguri de ulei (eu am folosit ulei de masline, puteti sa folositi la fel de bine ulei de floarea soarelui, de rapita, de samburi de struguri etc.)
  • sare si piper alb macinat

Cum curatim un avocado?

1. Avocado se taie in doua pe lungime. Patrundem cu lama cutitului pana la sambure, apoi rasucim usor una dintre jumatati, care se va desprinde imediat. Lovim usor samburele cu lama cutitului, atat cat sa-l patrunda de 1-2 mm. Rotim putin, cat sa se desprinda samburele de pulpa fructului apoi il scoatem afara cu ajutorul cutitului.

Advertising

avocado

Mod de preparare Maioneza de Avocado

2. Cu ajutorul unei linguri, scobim toata pulpa fructului din coaja. O punem intr-un blender (sau intr-un castron, daca o prelucrati cu blenderul de mana). Adaugam de la inceput 2 linguri bune de zeama de lamaie, ca sa preintampinam oxidarea. Daca va mai fi nevoie pentru gust, mai adaugam la final.

Advertising

maioneza de avocado preparare

3. Dam la blender pulpa de avocado pana se transforma intr-o pasta foarte fina. Adaugam tot mustarul si uleiul cate 1 lingura, pe rand, mixand bine de fiecare data. Sosul obtinut va avea exact textura unei maioneze. Asezonam maioneza de avocado, dupa gust, cu sare, piper alb macinat si zeama de lamaie dupa cat de acru va place.

Advertising

maioneza de avocado 2 s

Se serveste maioneza de avocado imediat, cu orice va place, iar ceea ce ramane se pastreaza pentru 1-2 zile la frigider cu o folie alimentara aplicata direct pe suprafata sosului, pentru a evita pe cat posibil oxidarea. Daca adaugati 2 catei de usturoi fin zdrobiti, obtineti cel mai bun sos aioli posibil. Oricum, cu usturoi sau fara, va promit eu ca sosul asta o sa va placa, nu are cum sa nu va incante. Atentie, insa, chiar daca este o maioneza 100% vegetala, are destul de multe calorii, asa incat nu e recomandat sa abuzati de ea, moderatia ramane principiul de baza chiar si in cazul preparatelor conforme postului. Pofta buna!

Grupul Facebook

Ti-a placut aceasta reteta?

/ 5. Voturi

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

13 comentarii la Maioneza de avocado

  1. mada spune:

    Eu cumpar intotdeauna avocado cu coaja neagra ptr ca este deja copt si foarte usor de curatat si intrebuintat si cred ca cel mai bun este cel copt nu ?:-) foarte buna reteta. O fac si eu frecvent ori fac guacamole

  2. dana spune:

    sau ti-l poti pune pe par ptr cea mai tare masca (singurul ingredient alimentar care functioneaza aplicat local in mastile de par). Amestecati doar cu ulei (masline/ nuca de cocos topit/ jojoba/ unt shea topit)

  3. Myreluta spune:

    Felicitari pentru postare Doamna Laura daca ati sti de cind caut o maioneza diversa ma incinta ideia cu avocado Pot sa inlocuiesc piperul alb cu cel negru Momentan am in casa mustar extra romnesc nu cel de dijon credeti ca mi va iesi la fel de bine ca reteta dumneavoastra.

Advertising
Advertising
CLOSE
CLOSE