Cautare in site
x inchide
taitei de casa reteta pas cu pas

Taitei de casa

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 09.03.2009
4.4
(32)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.4 / 5. Voturi 32

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

37 comentarii la Taitei de casa

  1. Service GSM spune:

    perfecti pentru o ciorbita de perisoare

  2. Lucretia spune:

    Bunica facea genul asta de taitei. Mi se parea un mister cum foloseste doar 2 ingrediente. Am incercat odata, dupa a memoriei putere, sa fac si a iesit…n-a iesit. Adica a fost un mini-fiasco. Desi bunica traieste, nu mai poate gati. Imi era un dor crunt de supa ei de casa. Am incercat azi. Cu exceptia faptului ca data viitoare ii voi taia mai subtieri, au iesit perfect!

  3. Rebeca spune:

    Saru-mana au iesit perfecti din prima mea incercare de a face taitei de casa.Multumesc pentru reteta.O zi frumoasa va doresc

  4. Simona Bunica spune:

    Buna ,

    Voi incerca reteta zilele acestea si voi reveni cu un comentariu.

  5. Florin Bodin spune:

    De post, adică fără ouă, cum se face ?

  6. Florin spune:

    Spargeti un ou praf de sare adaugati faina putin cite putin sa ramina cit mai moale posibil aluatul puneti faina pe masa si intindeti foaia de aluat cu usurinta dac e mai moale presarati faina si intindeti .Dupa ce ati intins foaia foarte subtire punetio pe o tava si dati la cuptor un minut sau doua in functie de cit de incins este cuptorul nu plecati de liga cuptor eventual lasati usa de la cuptor deschisa un pic . Daca faceti foarte moale foaia o si modelati foarte usor o uscati un pic la cuptor si oputeti taia usor in taitei subtiri .Se vor pastra si mult tinp asa uscati un pic la cuptor .Sint bucatar si fac si la 300 de ciorbe pe zi care necesita taitei .

  7. Nereușitul spune:

    arata ca la mama acasa, intradevar, dar a incercat cineva reteta asta? poate ca nu, va spun eu, mai trebuie putin c***t sa se mai inmoaie, in puii mei 2 oua la 200 grame de faina mi-a iesit tare ca piatra si nu am mai putut face nimic cu aluatul. Doamna scumpa, cred ca ai mai omis ceva din reteta. Am incercat dupa ingredientele date de dumneata si am facut un mare mare tăițel …

    P.S. E varză rețeta, testat, mai trebuie ceva, cred că apă, daca ai uitat sa mentionezi, nu e bai, daca nu ai uitat esti degeaba

    • lauralaurentiu spune:

      Oi fi eu degeaba, dar tu esti doar un… „nereusit”, dupa cum te-ai autointitulat. Pune mana si framanta cu mai multa convingere, aluatul e tare pana cand reusesti sa „invingi” rezistenta glutenului. Nu pune apa, abia atunci vei face praf reteta, dar daca ai folosit cumva oua mai mici de 65 de grame, poti adauga cate 1 lingurita de ou batut pana cand compozitia ajunge atat de moale incat chiar si degetele mai debile pot sa ii aplice o constrictie. Bun, ca sa-ti dai seama de chestia asta era nevoie de ceva ce matale iti lipseste: lojica. :D. P.S. La magazinele cu articole sportive se vand niste rotite de guma mari cat sa le poti prinde in palma, ti-as sugera sa iti cumperi unele, poti sa-ti antrenezi cu ajutorul lor muschii palmei asa incat taietelul sa nu ti sa mai para un record olimpic. Nu te obosi sa raspunzi, daca vei continua pe acelasi ton te banez de nu te vezi.

      2013/3/19 Disqus

    • Francisco spune:

      Se pare ca matale iti lipseste ceva…si te asigur ca nu sunt taitei.
      Cat despre reteta, asa se fac de cand se fac.

  8. Mihaela spune:

    Era interesant daca vedeam exact cum ai reusit sa intinzi foaia atat de subtire. Eu nu pot, sau nu stiu cum.Ce fel de faina folosesti ? Poate si asta are importanta. De ce spun asta, cand am incercat sa fac , exact dupa aceasta reteta mi-au iesit lipiciosi, nu s-au rasfirat, deci am gresit undeva sau poate faina a fost de vina.

    multumim pentru retete,
    miha

    • lauralaurentiu spune:

      Miha, ca sa nu fie deloc lipiciosi trebuie sa adaugi faina cat sa fie aluatul tare. Calitatea fainii difera si de la un sortiment la altul poate fi nevoie de 1 lingura sau 2 de faina in plus. Ideal ar fi sa folosesti un amestec de 1:1 faina de grau dur cu faina obisnuita de paine, dar merg la fel de bine si doar cu faina de paine (tip 550 sau 650), numai ca atunci va fi nevoie de un pic de faina in plus. Se framanta pana simti aluatul foarte neted si matasos, dar cu o consistenta, repet, spre tare. E foarte util sa lasi aluatul pe planseta, acoperit cu un bol de sticla, timp de 15-30 de minute dupa framantare, inainte sa treci la intins. Este si un video, nu a ajutat? :)

      2012/8/28 Disqus

  9. Relumardare spune:

    Dragii nostri,unde putem gasi o asemenea minune de masina si cam la ce pret?
    Multumim anticipat.Familia Mardare din Iasi.

  10. Retzetar.wordpress.com spune:

    Ma bucur ca ai reiterat ideea de a face taieteii cat mai subtiri, desi stiu ce sunt tagliatelle si pappardelle (tagliatele duble, mai mult sau mai putin), eu cred ca nu as fi insistat in a face taieteii cat mai subtiri, mai ales ca atunci cand am mancat asa ceva erau scurti ca ai tai, dar lati.
    Am gasit retete interesante, cred ca am si incercat acum cativa ani ceva de aici, poate andive gratinate… iar in seara aceasta am sa pregatesc urzici culese la cota 1500. :)

  11. Onorica spune:

     Foarte buna reteta!Am preparat de Paste si au fost apreciati de musafiri.Si mie imi plac mai mult decat cei facuti cu masina aceea pe care nu o am.Multumesc de reteta.

  12. raluca spune:

    ai avut dreptate cu emisiunea…asta m-a inspirat si pe mine…:))))

    • lauralaurentiu spune:

      Bine ca te-a inspirat ceva, Raluca :)). Oricum, dupa o prima data, nu o sa-i mai cumperi niciodata, sunt de necomparat cu ceea ce e disponibil la vanzare. :)

  13. Lydiavl_89 spune:

    supa de taitei :x :x …mama mea ma punea sa fac des taitei,,aveam masina de taiat,deci era foarte simplu. Deci,,supa de taitei e preferata mea,si sunt foarte simplu de facut.

  14. lauralaurentiu spune:

    Laura, daca dai click pe imaginile respective, vei ajunge in site-urile celor care se ocupa de acesti copii unde poti afla mai multe, poti cere documente medicale etc. Eu doar le-am afisat aici, in speranta ca le va vedea cineva care poate si doreste sa ajute.

  15. Laura spune:

    Laura am cautat o reteta de taitei de casa si am vazut ca sint reclame pentru donatii pentru copii bolnavi, ce parere ai in privinta aceasta? Eu locuiesc in Florida si as dori mult sa ajut copii din Romania, mai ales orfanii, dar e greu sa gasesc oameni de incredere. Poti sa ma ajuti?
    Laura

  16. Florin spune:

    Azi aveam pofta de taitei. Cocosul intra la cuptor, dar de ce sa irosim apa de la fiertura lui? (E cocos de casa si trebuie fiert inainte)

    Cautam reteta, ca nu eram sigur de amintirile mele, iar acum, dupa articol, chiar ca am si mai mare pofta de taitei ca la bunica :)

  17. lauralaurentiu spune:

    La frigider, poti sa ii pastrezi asa cum sunt, proaspeti, fara a fi uscati, dar numai 2-3 zile. Daca vrei sa ii pastrezi mai mult ii lasi rasfirati pana se usuca bine de tot, apoi ii pui intr-o cutie bine inchisa, sau intr-un borcan de sticla si ii poti pastra mult si bine.

  18. Anonymous spune:

    La pastrat cum trebuie pusi taiteii care au mai ramas "la frigider sau la loc uscat" ?

    • Ariadna spune:

      Salut, eu dupa ce ii las juma’ de ora la uscat ii bag la frigider. Am testat sa vad daca isi pastreaza proprietatile si tin bine-mersi 2-3 saptamani. Dat fiind ca la mine se fac supe si ciorbe la 3 zile cate o oala.. e ok!

  19. laura laurentiu spune:

    Mirela, ce m abucur! Ai vazut, ti-ai depasit soacra!

  20. Mirela spune:

    Laura,am facut si eu taitei dupa reteta ta,au iesit super,:))…socrul meu e din Banat si sotul imi tot povestea ce taitei se fac acolo in zona si cum mama lui,din Brasov fiind,s-a chinuit in tinerete sa-si impresioneze sotul cu acesti taieti,:))..dar nu i-au reusit…asa ca acum eu gasind reteta ta am zis hai sa vedem ce-o fi asa greu la ei,:))…sunt de munca, ca eu nu am masina de taitei,dar sunt super buni la gust si nu mi se par greu de facut,:))
    Multumesc de reteta si te felicit pt asa un blog frumos!
    Te pup cu drag!

  21. laura laurentiu spune:

    Anasia, ce ma bucur! Felicitari!

  22. Anonymous spune:

    draga mea, mi-au iesit taiteii! sunt super happy, multumesc! cu ocazia asta am pus si masina de taitei la lucru….pe care credeam c-o s-o pun la naftalina din cauza atator esecuri;acum stau cuminti si frumosi sa fie pusi in supa! te pup!
    anasia

  23. laura laurentiu spune:

    Tãman dintrãia-s, Arriana, tãițãi ge care-o fãcut buna, la Reșița! și mie mai cu samã coțchilii-mi plac ;) ! Te pup si te mai astept cu drag!

  24. arrianna spune:

    Oooo..apăi aşcia îs tăiţăi ca pră la Răşiţa :). Buna mea făşia gin ăşcia. Da’ io n’am ršbdare să-ncind foaia ş s-o tai aşa mărunt. Mai cu samă coţchele îmi plăşeau gin tăiţăi aşcia.

    Te pup si îţi mulţumesc pt toate reţetele minunate pe care nu le-împărtăşeşti.

  25. laura laurentiu spune:

    Amalia, o supa din pasare de curte, cu taitei de casa, proaspeti, stim noi amandoua cum e ;)

  26. laura laurentiu spune:

    Anasia, ma bucur ca iti plac si incearca-i si tu, daca vrei. Cu o masina de taitei este mult mai simplu, prepari doar aluatul si cu intinsul si taiatul te ajuta masina.

  27. Amalia spune:

    Laura la noi se zic lascute , supa arata demential mi-ai facut o poftaaa :))

  28. Anonymous spune:

    Laura, superbi taiteii!!! multumesc mult…..anasia

  29. laura laurentiu spune:

    Ina, ma bucur mult ca iti plac! Vine si supica aburinda deindata :P

  30. Ina spune:

    Super! Inca o data (a cata oara???) BRAVO Laura!!!!