Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Tăței de casă la minut - rețetă video

Tăței de casă la minut – rețetă video

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Taitei de casa la minut – rețetă video. Taitei de casa reteta video. Aluat de taitei de casa reteta la minut. Cum se fac niste taitei de casa rapizi. Taitei cu punga. Taietei de casa pentru supa. 

Am povestit și cu alte prilejuri că la noi, în Banat, supa clară de vită sau de pasăre, servită la prânzul de duminică e un obicei aproape sacru, cei care se abat de la această regulă nescrisă fiind priviți ca niște veritabili răzvrătiți. Și de altfel, de ce să încalci o regulă care-ți oferă atât de frumoase beneficii? În fiecare duminică, așteptăm cu nerăbdare lichidul limpede, gustos și concentrat, în care plutesc tăiței de casă fini sau găluște rotunjoare și pufoase. În zilele de peste săptămână, avem alt fel de paste de casă în meniu, de exemplu tăiței lați din aluat cu cartofi, serviți cu varză sau cu brânză, delicioși și aceia.

taitei de casa la minut supa de taitei de casa video reteta pas cu pas laura laurentiu

Ei bine, rețeta pe care v-o propun azi, cea mai simplă și rapidă posibil, va face ca până și cei mai neexperimentați bucătari, ba până și copiii, să poată face niște tăiței de casă nemaipomenit de savuroși. Acești tăiței de casă la minut se fac în exact 5 minute, cu preparare și fierbere cu tot. Dacă faceți acești tăieței de casă pentru supă, cantitățile recomandate mai jos ajung pentru 6 porții mari.

La fel de bine, însă, acești tăiței de casă la minut se pot servi cu brânză, cu sosuri diverse sau cu varză călită. În acest caz, cantitățile recomandate mai jos sunt suficiente pentru 2 porții. Va trebui să suplimentați lista ingredientelor proporțional cu numărul mesenilor și, firește, se vor fierbe în apă cu sare, nu în supă.

Pentru că procedeul în sine e foarte ingenios și nici nu durează mult, am pregătit pentru voi un video scurt pe care-l puteți urmări imediat după lista de ingrediente. Ceva mai jos, aveți rețeta de tăieței de casă rapizi în format text, printabil. Să vă fie de folos!

Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!

Ingrediente Tăței de casă la minut

  • 2 ouă
  • 70-75 de grame de făină (depinde de calitatea făinii)
  • 1 praf de sare
  • opțional, 1 vârf de cuțit de nucșoară rasă

Taietei de casa rapizi – necesare pentru preparare

  • 1 castron
  • 1 tel în formă de pară
  • un poș de unică folosință sau o pungă de plastic rezistentă
  • 2-2½ litri de supă sau apă sărată (dacă-i serviți ca paste de casă și pregătiți mai multe porții, neapărat folosiți o oală mai mare, cu minimum 4 litri de apă)
  • 1 sită mărișoară

Tăiței de casă rețeta video

Tăiței de casă la minut, rețeta pas cu pas (printabilă)

Aluat de taitei de casa rapizi

1. Se sparg ouăle întregi într-un castron, se adaugă sarea și, opțional, nucșoara rasă. Se bat cu telul în formă de pară până se lichefiază.

2. Se adaugă treptat făina, amestecând constant și energic, având grijă să nu avem cocoloașe în compoziție. În final, aluatul trebuie să fie omogen și mătăsos, ceva mai consistent decât aluatul de clătite.

3. Se transferă tot conținutul castronului într-un poș de unică folosință sau o pungă rezistentă, având grijă să nu se formeze goluri de aer în aluat. Se răsucesc capetele libere ale pungii, închizând-o bine. Se taie cu foarfeca o deschizătură lată de 4-5 mm.

Fierbere taietei de casa pentru supa sau paste, taitei cu punga

1. Pe foc, într-o oală încăpătoare, supa (sau apa pentru paste) trebuie să fiarbă în clocote mici, în momentul în care am terminat cu aluatul.

2. Turnăm prin deschizătura pe care am tăiat-o pungii 5-6 spirale de aluat, așteptăm câteva secunde până se ridică la suprafață, apoi prindem tăițeii deja opăriți cu sita și îi tragem deoparte în oală. Nu îi ridicăm afară din supă, doar izolăm tăițeii deoparte, să nu vină în contact cu aluatul crud pe care îl vom turna în continuare.

3. Nu turnăm mai mult aluat de tăitei deodată și nici nu turnăm o nouă porție de aluat crud până ce nu am izolat tăițeii deja fierți în sită. Astfel, nu va exista riscul să se lipească unii de ceilalți.

4. Continuăm identic până ce epuizăm aluatul din pungă. Fierbem în clocote mici încă maximum 2 minute, tăițeii se gătesc, practic, instantaneu, conțin foarte puțină făină și sunt foarte proaspeți.

taitei de casa pentru supa taietei de casa pentru supa taitei de casa video taitei de casa rapizi reteta laura laurentiu

Servire taietei de casa pentru supa sau paste

In cazul în care ați preparat tăițeii pentru supă, se oprește focul, după preferință, se pot adăuga în supă legume fierte și pătrunjel tocat și se servește imediat.

Pentru paste de casă, scurgem acești taitei de casa rapizi de apa în care au fiert, apoi adăugăm sosuri, brânză etc, și îi servim calzi.

Ultima rețetă publicată

Poftă mare!

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE