Cautare in site
x inchide
panettone de casa reteta originala italiana cu multe detalii reteta panettone

Panettone

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 08.01.2011
5
(15)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

5 / 5. Voturi 15

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

48 comentarii la Panettone

  1. claudiu spune:

    Am încercat si eu rețeta asta dar după o noapte de stat la 25 de grade ,aluatul părea acru,stricat….nu stiu ce sa zic.nu e cam riscant sa lăsam ouăle alea atâta timp la căldură?

  2. Adina spune:

    Vreau sa va intreb ce diametru au vasele in care ati facut dumneavoastra panettone? Multumesc.

  3. Adina spune:

    Vreau sa va intreb ce diametru au vasele in care ati facut dumneavoastra panettone? Multumesc.

  4. Adina spune:

    Vreau sa va intreb ce diametru au vasele in care ati facut dumneavoastra panettone? Multumesc.

  5. Adina spune:

    Vreau sa va intreb ce diametru au vasele in care ati facut dumneavoastra panettone? Multumesc.

  6. Adina spune:

    Vreau sa va intreb ce diametru au vasele in care ati facut dumneavoastra panettone? Multumesc.

  7. Adina spune:

    Vreau sa va intreb ce diametru au vasele in care ati facut dumneavoastra panettone? Multumesc.

  8. Adina spune:

    Vreau sa va intreb ce diametru au vasele in care ati facut dumneavoastra panettone? Multumesc.

  9. Adina spune:

    Vreau sa va intreb ce diametru au vasele in care ati facut dumneavoastra panettone? Multumesc.

  10. Adina spune:

    Vreau sa va intreb ce diametru au vasele in care ati facut dumneavoastra panettone? Multumesc.

  11. Adina spune:

    Vreau sa va intreb ce diametru au vasele in care ati facut dumneavoastra panettone? Multumesc.

  12. stefanpizza spune:

    Avem si noi o mica nelamurire legata de adaugarea mierii in al doilea aluat; va rugam sa ne ajutati!

  13. bogdan bogdan spune:

    reteta ta e destul de buna. cu exceptia drojdiei de bere. daca vrei sa fie cu adevarat original, nu trebuie sa lipseasca drojdia naturala (,,lievito madre,,). ti-o poti face sigura, daca ai multa rabdare.

    • lauralaurentiu spune:

      Mi-am „crescut” propria drojdie, dar nu am folosit-o pentru pannettone, ci pentru painea de toate zilele. Nu stiu in ce proportii sa o folosesc pentru asta.

      2012/10/10 Disqus

  14. va admir ca ati avut ambitia si rabdarea sa faceti in casa asa un preparat complicat, si mai ales ca v-a reusit asa bine. Citind reteta mi-am amintit de povestirea bunicii mele care a vazut cum se faceau cozonacii in Moldova (unde zicea ea ca mancase cei mai fragezi cozonaci) si ca si acolo vazuzse cum sunt agatati cu capul in jos si se alungesc racindu-se, pe urma taind feliile se desprind unele de altele ca niste fibre. 

  15. Andra spune:

    Buna ziua,
    Am cateva nelamuriri: cate zile se mentine proaspat?(trebuie sa-l trimit prin colet-face cam 7 zile),_
    -merge umplut cu crema de lapte si unt(cateva gramajoare acolo), sau crema de vanilie clasica, untul fiind un adaos de grasime? Multumesc foarte mult!
    Andra

    • lauralaurentiu spune:

      Nu stiu. Noi l-am mancat in 3 zile si a fost perfect din prima pana in ultima. Nu l-am facut umplut niciodata, nu stiu daca merge sau nu.

      2012/3/5 Disqus

      • Andra spune:

        Multumesc! Il voi trimite oricum si te anunt cum a ajuns! Cozonacul pe care il fac eu tine o saptamana si ramane la fel de proaspat, dar panettone e alceva. Sper sa fie o surpriza placuta.
        Andra

  16. Patrunjela spune:

    cum mai toate drepturile rezervate. 
    ‘ti-ar dreptul de autor…

  17. Dana_bazso spune:

    d-na Laura,imi plac f mult retetele d-voastra.As dori sa incerc reteta de panettone,va rog sa-mi spuneti cu mierea ce ati facut.

  18. lauralaurentiu spune:

    Valentina, esti grozava, ti-am scris si pe blogul tau! Nici nu stiu cand ai apucat sa il faci atat de repede, dar arata grozav de bine panettone al tau si ma bucur foarte mult ca ti-a reusit! Iata, reteta e deja probata si de altcineva, care are parerea, la fel ca si mine, ca merita facut si alta data :).

  19. lauralaurentiu spune:

    Cara Federica, ti ringrazio molto per i complimenti! Tu sei cosi dolce! La tua ricceta e eccelente, ho avuto un sacco di vincere perche ho provato!

  20. lauralaurentiu spune:

    maria mihalache, multumesc foarte mult, la fel si tie!

  21. lauralaurentiu spune:

    Micul, Flora – asa e, merita efortul :). Data viitoare cand il voi prepara voi fi mai relaxata, cred ca voi dormi noaptea fara sa ma gandesc numai la felul in care creste aluatul :)).

  22. lauralaurentiu spune:

    Daniela, interesanta reteta ta, am vazut-o si rezultatul arata foarte bine, felicitari!

  23. lauralaurentiu spune:

    Steffania, grazie!

  24. lauralaurentiu spune:

    felis, nu e chiar atata munca cu aceasta reteta de panettone, mai mult timp de asteptare :). Oricum, merita si se va repeta sigur!

  25. lauralaurentiu spune:

    Zazuza, multumesc foarte mult, sa stii ca e foarte, foarte asemanator, daca nu identic, cu cel cumparat.

  26. bucatariavalentinei spune:

    Consistenta este exact ca la cel din comert, nici nu ma asteptam sa iasa atat de bine. La gust mai am de lucrat, data viitoare voi pune multe fructe uscate/confiate. Oricum o reteta exceptionala!

  27. bucatariavalentinei spune:

    Cam ce diametru au tavile in care i-ai copt? Mersi mult!

  28. Antonela spune:

    Arata bine voi incerca si eu reteta…

  29. Federica spune:

    ciao!!!!!!!!!!!grazie di cuore della fiducia per averlo provato!!! inserisco il tuo link nel mio spero ti faccio piacere!!grazie ancora! a presto e buona serata!

  30. lauralaurentiu spune:

    Valentina, eu stiu ca 25 de grame de drojdie proaspata = 7 grame de drojdie uscata. Mult succes!

  31. bucatariavalentinei spune:

    Arata foarte bine! As incerca si eu sa fac…Daca folosesc drojdie uscata o fi vreo problema? Cam cate grame ar trebui sa pun? Mersi mult!

  32. maria mihalache spune:

    Minunat arata.
    O zi frumosa!

  33. Flora spune:

    Multa munca, felicitari ! Cred ca tot efortul este rasplatit de minunatia obtinuta, cel putin asa pare din poze. :)

  34. Micul spune:

    Arata super apetisant.
    O zi frumoasa iti doresc.

  35. Daniela spune:

    Arata foarte bine, am facut si eu anul asta, dar fara gram de drojdie!
    Am folosit numai drojdia mea naturala din apa si faina.

    Pe curand.

  36. Stefania spune:

    Bellissimo questo tuo panettone, ciao

  37. felis spune:

    Mama mia cata munca… felicitari… arat foarte bine…

  38. Zazuza spune:

    n-am mancat decat de cumparat, dar cred ca facut in casa e delicios! oricum, al tau arata asa frumos si auriu, felicitari!