
Fursecuri ouă de Paști – fragede și aspectuoase – rețetă simplă





Fursecuri ouă de Paști – fragede și aspectuoase – rețetă simplă, explicată pas cu pas, cu modul de lucru detaliat și gramaje exacte. Biscuiți fragezi cu gem, rețetă simplă și festivă, potrivită pentru Paști.
Pe ultima sută de metri, înainte de a păși în Marea Sărbătoare, vă mai propun o rețetă simplă și ingenioasă. Sunt niște fursecuri ouă de Paști, nemaipomenit de fragede și gustoase, căci pur și simplu se topesc în gură. În afară de calitatea incontestabilă a aluatului și gust, fursecurile astea au un aspect vesel și festiv și sunt extrem, dar extrem de ușor de făcut.
Sper să vă placă rețeta, pe mine m-a cucerit imediat ce le-am văzut, pe Chef Koch. Drept e că motivul inițial pentru care le-am făcut a fost aspectul vesel, jucăuș, dar gustul fin și textura sfărâmicioasă au fost cele care m-au determinat să le includ definitiv în repertoriul meu de fursecuri pentru sărbători. Sper să le îndrăgiți și voi, așa cum ați îndrăgit cândva Sărutările Măicuțelor, rețetă care continuă să fie extrem de iubită de cititorii mei și pe care o găsiți cu un click pe poza de mai jos.
Ingrediente Fursecuri ouă de Paști – fragede și aspectuoase
- 250 de grame de unt cu min. 80% grăsime, moale, la temperatura camerei
- 125 de grame de zahăr pudră
- 2 plicuri de zahăr vanilat
- 1 praf de sare
- 1 albuș crud
- 350 de grame de făină + ½ lingură, pentru presărat planul de lucru
- gem de caise sau alt gem portocaliu, pentru umplut
- zahăr pudră vanilat, pentru presărat la final
Mod de preparare fursecuri ouă de Paști – rețetă simplă
1. Am pus untul moale în castronul mixerului și l-am bătut până s-a alifiaat. Am adăugat zahărul pudră, zahărul vanilat și sarea.
2. Am mixat în continuare, la viteză medie, până când amestecul de unt și zahăr s-a spumat și s-a deschis la culoare. Am adăugat albușul crud în crema obținută.
3. Am mixat de câteva ori, să se omogenizeze albușul și untul. Am adăugat făina în castron și am înlocuit accesoriul mixerului cu cel pentru frământat aluaturi fragede (în formă de K). Desigur, aluatul se poate frământa și manual sau cu un mixer de mână. Am frământat totul rapid, doar cât să obțin un aluat omogen, nu mai mult, pentru că aluatul poate să-ți piardă frăgezimea.
4. Am întins pe planul de lucru o bucată de folie alimentară. Am scos aluatul din castron, răzuindu-l bine cu o spatulă, și l-am modelat în formă de bilă. L-am înfășurat în folie și l-am lăsat la frigider pentru aproximativ 1 oră.
Modelarea și coacerea
Înainte să încep decuparea, am scos aluatul din frigider și am pornit cuptorul, pe care l-am setat la 150ºC, cu căldură de jos și de sus, cu ventilație.
5. Am presărat planul de lucru cu puțină făină și am întins aluatul cu sucitorul, la o grosime de aproximativ 4 milimetri. Mi s-a părut mai ușor să îl transfer în tava acoperită cu hârtie de copt și să îl decupez acolo, cu un decupator de tablă în formă de ou.
6. Am îndepărtat marginile rămase de la decupare și în tavă mi-au rămas doar fursecurile decupate. Am folosit o tavă cu dimensiunile de 38 x 28 de centimetri și am copt câte 18 bucăți/șarjă. Marginile rămase de la decupare le-am presat la un loc și le-am înfoliat. În final, le-am întins din nou în foaie și le-am decupat și pe acelea.
7. Cu un căpăcel, am decupat partea din mijloc de la jumătate dintre fursecuri. Am încercat să fie decupate cam în același loc, așa cum mi-am imaginat că ar sta gălbenușul în ouă.
8. Am copt aceste fursecuri ouă de paști în cuptorul preîncins la 150 °C, cu ventilație și căldură de jos și de sus, la o temperatură medie. În cuptorul meu, coacerea a durat 12 minute, dar poate să difere de la cuptor la cuptor. Ele sunt gata atunci când încep să se coloreze ușor în auriu, pe margini. Le-am lăsat să se răcească bine, în tavă, înainte să încerc să le mut, pentru că sunt foarte fragile cât sunt fierbinți.
Până s-au răcit, numai bine le-am copt pe următoarele, pentru că mi-au rezultat 40 de fursecuri, după lipirea cu gem (80 de biscuiți, jumătate decupați și jumătate nu).
Umplerea și finisarea
9. După ce toate fursecurile coapte s-au răcit bine, pe cele nedecupate am întins gem de caise. Am folosit un gem potrivit de consistent, cu o culoare portocalie (poate fi și unul de portocale). Cam 1 linguriță de gem este suficientă pentru un fursec, nu trebuie să fie prea încărcate.
10. După ce am terminat cu distribuirea gemului pe fursecurile de la bază (nedecupate), le-am pudrat cu zahăr pudră vanilat pe cele decupate. Am pudrat destul de mult, așa încât suprafața biscuiților să pară albă.
11. Cu grijă, ca să nu scutur zahărul de la suprafață, am apucat câte un biscuite pudrat cu zahăr și l-am plasat peste unul cu gem. Am repetat până am terminat de asamblat toată producția de fursecuri ouă de Paști.
Se păstrează excelent, închise într-o cutie etanșă, și sunt nemaipomenit de fragede, vanilate și gustoase. Abia aștept să îmi fac diminețile de Sărbători mai frumoase, savurând câte un astfel de fursec, alături de cafea. Unul sau două… și după aia mă opresc din numărat! 😅
MAI MULTE REȚETE DE FURSECURI GĂSIȚI CU UN CLICK PE POZA DE MAI JOS
Să vă fie de folos și Sărbători fericite!
Lasă un răspuns