
Petit Fours Din Biscuiti





Daca niciodata n-ati putut refuza un salam de biscuiti facut asa cum trebuie, si aceasta reteta va fi pe placul vostru. Pana la urma, compozitia de baza a acestor petit fours din biscuiti este un alt fel de salam de biscuiti. Mai cremos, mai bogat si in orice caz, mult mai aromat. Desertul acesta fara coacere e foarte usor de facut, nu necesita decat un dram de atentie si va reusi chiar si unui copil. Daca e bun? Dupa cum zicea mosu-meu, prea bun, nu-ti mai vine sa te opresti, dar… trebuie, pentru ca prajiturelele sunt satioase si destul de calorioase, de aceea am si preferat sa le portionez in bucatele cat mai mici.
Ingrediente Petit Fours Din Biscuiti
- 400 de grame de biscuiti petit beurre
- 3 oua de marime medie
- 110 grame de zahar
- 350 de grame de unt cu 80% grasime
- 75 de grame de cacao buna, aromata si inchisa la culoare
- 50 de grame de nuci
- coaja rasa de la 1 portocala
- 3 linguri de lichior de portocale (renuntati la lichior daca pregatiti desertul pentru copii)
- optional: glazura din 100 de grame de smantana lichida si 150 de grame de ciocolata cu 70% cacao, bucatele de fructe confiate pentru ornat etc.
Preparare Petit Fours Din Biscuiti
Inainte de a ne apuca de treaba, va atrag atentia ca veti avea nevoie de o tava mica (eu am folosit una de 20 x 20 cm.) in care sa presati compozitia pentru preparare. Daca nu aveti genul acesta de tava, compozitia de biscuiti merge presata si intr-o forma de chec lunga (37-38 cm.) sau in orice forma aveti, tinand cont, insa, ca grosimea finala a desertului depinde de dimensiunea formei. Deasemenea, veti avea nevoie de o pereche de manusi de cauciuc foarte curate, de preferinta noi.
Mai vreau sa va spun ca daca veti alege o forma de chec, desertul merge de minune taiat pur si simplu in felii si servit ca un veritabil tort, dar pentru ca am considerat ca o astfel de felie ar reprezenta o portie dulce cam prea mare, eu am optat sa il impart in bucatele mici.
Compozitia
1. Pentru a prepara compozitia pentru aceste petit fours, pachetul de biscuiti de 400 de grame se taie cu cutitul prin ambalaj, de doua ori, pe la mijlocul celor doua randuri de biscuiti.
2. Biscuitii taiati in doua se scot din ambalaj si se pun intr-un castron mare.
3. Untul se pune la topit intr-o craticioara, pe foc mic. Cand se topeste complet, se adauga zaharul si se fierbe, amestecand din cand in cand, pana ce zaharul se dizolva complet.
4. Intre timp, ouale se sparg intr-un castron marisor. Se bat cu telul in forma de para pana incep sa faca o spuma usoara (sa fie lichide, nu trebuie batute mult).
5. Odata zaharul dizolvat in unt, se toarna untul fierbinte, in fir subtire, deasupra oualor batute, in timp ce se bate continuu cu telul. Untul clocotit va ingrosa ouale si le va gati, dar e foarte important sa nu se toarne tot deodata pentru ca am obtine o omleta. Dupa ce s-a incorporat tot untul, se adauga coaja rasa de portocala, lichiorul de portocale, cacaoa si nucile.
6. Se omogenizeaza cu telul compozitia apoi se rastoarna deasupra biscuitilor. Puneti-va manusile pe maini si incepeti sa masati bine biscuitii cu crema, pana cand sunt cu totii impregnati.
7. Forma in care se va presa baza pentru petit fours din biscuiti se asterne cu hartie de copt. Se preseaza bine compozitia, nivelandu-se cat mai bine.
8. Se lasa sa se raceasca pana cand ajunge la temperatura camerei, se infoliaza cu folie alimentara de plastic si se da la frigider minimum 4-5 ore, preferabil peste noapte.
Alte rețete de desert fără coacere, pe bază de biscuiți
9. Dupa ce tortul de biscuiti s-a racit bine, se scoate din forma. Optional, marginile se indreapta cu un cutit bine ascutit si apoi putem portiona ale noastre petit fours.
10. Aceste petit fours se portioneaza dupa plac. Practic, se pot decupa in orice forme. Marginile se pot presa in mici „bombe” care se pot tavali prin ciocolata sau cacao.
11. Daca doriti sa glazurati aceste petit fours, glazura se pregateste topind ciocolata cu 70% cacao in smantana pentru frisca infierbantata intr-o craticioara. Se dau pe rand prajiturelele portionate prin glazura si se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt.
Cat glazura e inca umeda, se pot decora aceste petit fours cu bucati de coaja de portocala confiata (sau ce va place voua). Se lasa sa se raceasca complet la frigider, pana cand glazura se intareste. Aceste petit fours din biscuiti sunt perfecte pentru uimiti musafirii. Ceea ce nu se consuma imediat, se pastreaza la frigider. Acestea nu sunt, totusi, niste fursecuri, contin elemente alterabile la temperatura camerei.
Lasă un răspuns