Cautare in site
x inchide
Advertising
Înghețată cu aromă de cheesecake

Înghețată cu aromă de cheesecake

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 27.06.2012
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA
Advertising

Vă place cheesecake-ul? Atunci o să vă placă și înghețata cu aromă de cheesecake! E o înghețată deosebit de cremoasă, de gustoasă și de răcoritoare iar contrastul cu straturile de biscuiți graham, crocanți și aromați, o fac și mai specială. Prima data am mâncat înghețată cu gust de cheesecake la un stand de la mall. Obișnuiesc să-mi cumpăr câte două cupe mici, de la această gelaterie, când ies de la cumpărături. Într-o zi, mi-am zis să o încerc și pe asta. Categoric, a fost un coup de foudre! M-am îndrăgostit pe loc de înghețata cu aromă de cheesecake! De atunci caut un prilej să o încerc și acasă. Ieri am copt biscuiții perfecți așa că, oarecum firesc, i-a venit rândul și înghețatei. Falsă modestie, e mai bună decât cea cumpărată și vă invit să o încercați și voi.

inghetata cu aroma de cheesecake facuta in casa reteta inghetata cu gust de cheesecake reteta inghetata de cheesecake reteta laura laurentiu

Ingrediente înghețată cu aromă de cheesecake

  • 250 de grame de cremă de brânză cu 65% grăsime (cum ar fi Philadelphia, Exquisa etc)
  • 250 de grame de smântână acrișoară (pentru gătit)
  • 1 cutie de lapte condensat îndulcit de 396 de grame
  • 1 linguriță de extract de vanilie
  • coaja rasă fin de la 1 lămâie (doar partea galbenă, de la suprafață)
  • opțional, 4-5 linguri de biscuiți graham sfărâmați

Mod de preparare înghețată cu aromă de cheesecake

De făcut, înghețata cu gust de cheesecake se face foarte ușor. Nu este nevoie să se fiarbă compoziția. Va merge mult mai rapid decât înghețatele pe bază de cremă de ouă.

1. Crema de brânză, smântâna, extractul de vanilie și coaja răzuită de lămâie într-un castron. Se lucrează cu blenderul de mână sau se pun toate în procesor și se mixează până la obținerea unei texturi foarte fine.

Advertising

crema de branza cu smantana si coaja de lamaie

2. Se adaugă laptele condensat îndulcit și se omogenizează foarte bine. Acesta conține suficient zahăr ca să dea cremei de bază un gust perfect. În plus, a noastră înghețată cu gust de cheesecake va ieși și foarte, foarte cremoasă.

adaugare lapte condensat

Advertising

3. Se răcește crema obținută la frigider, apoi se toarnă în vasul mașinii de înghețată care a fost în prealabil ținut la congelator măcar 12 ore și se îngheață. O altă alternativă ar fi să se pună crema într-un castron acoperit și să se dea la congelator, amestecând la fiecare 30-40 de minute pentru a preîntâmpina formarea cristalelor de gheață, până când compoziția devine cremoasă.

preparare inghetata in aparatul special

Sugestie de asamblare

4. Daca se dorește, după ce înghețata este deja întărită, se asamblează așa încât la servire să vedem în cupe frumoase straturi de înghețată și de biscuiți. Se pun într-un castron 3-4 linguri bune de înghețată, se presează cu dosul lingurii și se presară cu 1 lingură cu vârf de biscuiți sfărâmați. Se acoperă cu  înghețată, se presează din noi, se pun iar cu biscuiți etc. Se acoperă castronul și se dă la congelator să se întărească înainte de servire.

Advertising

straturi de inghetata si biscuiti reteta de inghetata de casa cu gust de cheesecake

Vă asigur, înghețata cu gust de cheesecake e o minune a înghețatelor, și aspectuoasă, și rapid de făcut și bună… cum nu se poate mai bună.

Alte retete de inghetata:

Grupul Facebook

Ti-a placut aceasta reteta?

/ 5. Voturi

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 comentarii la Înghețată cu aromă de cheesecake

  1. Cristina Onciul spune:

    Buna ziua doamna Laurentiu, as vrea sa fac aceasta inghetata intr-o cantitate mare, adica 15 l. Care ar fi cantitatile? As vrea sa o fac in straturi inghetata, biscuiti… , insa ma intreb cum se amesteca inghetata ( nu am aparat de inghetata) fara sa se strice constructia de staturi. Nu am multa experienta, dar am multa vointa. Va multumesc frumos! Cristina

    • O asamblați cu straturi de biscuiți după ce e gata înghețata, să fie deja întărită, cremoasă. Atunci formați straturile și o mai lăsați la congelator până se întărește. Evident, nu mai amestecați.

  2. Coste Gabriela spune:

    Buna ziua,am facut si eu aceasta inghetata si intradevar este „o minune a inghetatelor” asa cum bine a punctat d-na Laura.O fac foarte des de cand am descoperit reteta.Este cremoasa asa cum imi plac mie inghetatele si foarte delicioasă.Va multumesc pt reteta.

  3. Ligia Teodorescu spune:

    Cea mai buna inghetata pe care am putut sa o fac vreodata….e delicioasa….mirifica si suuuper simpla. Multumesc pentru reteta.

  4. Adrian Paul spune:

    Abia ast sa o scot de la congelator:):) eu am pus biscuiti Oreo..pun poza cu rezultatu final,abia acu ii dau 1 amestec caci nu am masinuta de inghetata:P..imi place retetele tale.:*

  5. Ana B spune:

    Chiar mai aveam o cutie cu lapte condensat de la Delatte si nu stiam ce sa fac cu ea, mai are putin si expira, am luat colet din acela mare de 12 sau 24 sa ne saturam :D Am totusi o intrebare: ce tip de branza fina sa caut? Ma gandesc ca poate ar merge mascarpone, la tine in imagini vad altceva si nu-mi dau seama exact. Multumiri si felicitari pentru tot ce faci!
    Ana B

  6. Melaniefaur spune:

    Superb,ca de obicei.Iar am de lucru…mai ales ca sunt o mare amatoare de inghetata.Laptele condensat l-am gasit la Lidl,dar stiu eu ce sa zic despre el,parca nu are decat culoarea celui folosit de tine,lipseste ceva din textura.Pentru reteta,multumesc.Atat eu,cat si familia mea.

  7. Mia spune:

    Si eu am pus asa stiu ca dureaza si de aceea am crezut ca ar fi o varianta mai rapida sa cumpar dar o sa am rabdare sa se faca al meu.Merci oricum.

  8. Mia spune:

    Toate retetele tale sunt super faine si bune dar daca nu te superi imi spui si mie de unde iti  cumperi extractul de vanilie mersi.

    • lauralaurentiu spune:

      Mia, eu nu-l cumpar, mi-l pregatesc singura tinand in alcool (o votca buna) pastaile de vanilie naturala. Dureaza luni in sir, dar merita.

Advertising
Advertising
CLOSE
CLOSE