Înghețată cu aromă de cheesecake
Vă place cheesecake-ul? Atunci o să vă placă și înghețata cu aromă de cheesecake! E o înghețată deosebit de cremoasă, de gustoasă și de răcoritoare iar contrastul cu straturile de biscuiți graham, crocanți și aromați, o fac și mai specială. Prima data am mâncat înghețată cu gust de cheesecake la un stand de la mall. Obișnuiesc să-mi cumpăr câte două cupe mici, de la această gelaterie, când ies de la cumpărături. Într-o zi, mi-am zis să o încerc și pe asta. Categoric, a fost un coup de foudre! M-am îndrăgostit pe loc de înghețata cu aromă de cheesecake! De atunci caut un prilej să o încerc și acasă. Ieri am copt biscuiții perfecți așa că, oarecum firesc, i-a venit rândul și înghețatei. Falsă modestie, e mai bună decât cea cumpărată și vă invit să o încercați și voi.
Ingrediente înghețată cu aromă de cheesecake
- 250 de grame de cremă de brânză cu 65% grăsime (cum ar fi Philadelphia, Exquisa etc)
- 250 de grame de smântână acrișoară (pentru gătit)
- 1 cutie de lapte condensat îndulcit de 396 de grame
- 1 linguriță de extract de vanilie
- coaja rasă fin de la 1 lămâie (doar partea galbenă, de la suprafață)
- opțional, 4-5 linguri de biscuiți graham sfărâmați
Mod de preparare înghețată cu aromă de cheesecake
De făcut, înghețata cu gust de cheesecake se face foarte ușor. Nu este nevoie să se fiarbă compoziția. Va merge mult mai rapid decât înghețatele pe bază de cremă de ouă.
1. Crema de brânză, smântâna, extractul de vanilie și coaja răzuită de lămâie într-un castron. Se lucrează cu blenderul de mână sau se pun toate în procesor și se mixează până la obținerea unei texturi foarte fine.
2. Se adaugă laptele condensat îndulcit și se omogenizează foarte bine. Acesta conține suficient zahăr ca să dea cremei de bază un gust perfect. În plus, a noastră înghețată cu gust de cheesecake va ieși și foarte, foarte cremoasă.
3. Se răcește crema obținută la frigider, apoi se toarnă în vasul mașinii de înghețată care a fost în prealabil ținut la congelator măcar 12 ore și se îngheață. O altă alternativă ar fi să se pună crema într-un castron acoperit și să se dea la congelator, amestecând la fiecare 30-40 de minute pentru a preîntâmpina formarea cristalelor de gheață, până când compoziția devine cremoasă.
Sugestie de asamblare
4. Daca se dorește, după ce înghețata este deja întărită, se asamblează așa încât la servire să vedem în cupe frumoase straturi de înghețată și de biscuiți. Se pun într-un castron 3-4 linguri bune de înghețată, se presează cu dosul lingurii și se presară cu 1 lingură cu vârf de biscuiți sfărâmați. Se acoperă cu înghețată, se presează din noi, se pun iar cu biscuiți etc. Se acoperă castronul și se dă la congelator să se întărească înainte de servire.
Vă asigur, înghețata cu gust de cheesecake e o minune a înghețatelor, și aspectuoasă, și rapid de făcut și bună… cum nu se poate mai bună.
Alte retete de inghetata:
Lasă un răspuns