
Prajitura cu merisoare si arahide





Reteta de prajitura cu merisoare si arahide o am dintr-o carte cu tarte si prajituri, dar care nu are mentionat autorul.
Atunci cand vad undeva o reteta noua, de regula trebuie sa ma atraga in primul rand ingredientele, apoi imaginea produsului final. Combinatia dintre merisoare, suc de struguri si arahide, impreuna cu poza din cartea de retete mi-au facut cu ochiul imediat si am stiut ca aceasta va urma pe ’’to do list’’.
01:2000:4002:006redus
Ingrediente Prajitura cu merisoare si arahide
aluat
- 125 g faina
- 25 g zahar
- 1 praf de sare
- 50 g unt rece
umplutura:
- 150 g arahide ( eu am folosit sarate dar le-am spalat un pic cu apa rece si le-am lasat apoi la scurs)
- 125 g merisoare
- 100 ml suc de struguri de culoare cat mai inchisa
- 43 g unt moale
- 2 oua
- 20 g zahar brun
- 40 g zahar alb
- In plus: unt pentru uns forma de prajitura si zahar pudra pentru decor
Preparare Prajitura cu merisoare si arahide
1. Se amesteca faina cu zaharul si sarea, apoi se incorporeaza untul rece (taiat cubulete). Ingredientele se framanta bine, apoi se adauga treptat 1-2 linguri de apa rece si se framanta din nou, obtinandu-se un aluat omogen.
Din aluatul obtinut se formeaza un dreptunghi, se inveleste in folie alimentara si se da la rece, pentru o ora. Intre timp, se preincalzeste cuptorul la 175 grade Celsius.
2. Pentru umplutura, trebuie sa pregatim arahidele, merisoarele si sucul de struguri.
Arahidele se toaca nu prea marunt, iar merisoarele se spala, se sterg si apoi se fierb intr-o cratita, pentru aproximativ 5 minute, in sucul de struguri, la foc mic, amestecand ca sa nu se prinda de cratita. Apoi se iau de pe foc si se pun la scurs, intr-o strecuratoare.
Separat, se topeste untul, apoi se freaca ouale cu zaharul brun si cu cel alb, pana cand acesta se topeste. In compozitie se incorporeaza apoi untul, arahidele si merisoarele.
3. Se scoate din frigider aluatul si se intinde, cu sucitorul, pe o suprafata de lucru presarata cu un strat fin de faina. Se unge cu unt o forma rotunda, cu fund detasabil (eu am folosit o forma cu diametrul de 13 cm), apoi se aseaza in ea aluatul, nu doar pe fundul formei ci inaltandu-l si pe marginile acesteia. Umplutura se repartizeaza peste aluat si se netezeste cu grija.
4. Prajitura se coace la o inaltime medie, in cuptorul preincalzit la 175 grade Celsius, pentru aproximativ 40 de minute. La final se scoate din forma, se lasa la racit si se presara cu zahar pudra.
Prajitura obtinuta are un aluat fraged, e foarte aromata de la merisoarele fierte in sucul de struguri si are umplutura crocanta, de la arahide.
Sfat: Daca folositi merisoare uscate, atunci micsorati cantitatea de zahar din umplutura.
Sectiuni:
Sa o savurati cu placere!
Lasă un răspuns