Baton crocant cu nuci, caramel și Finn Crisp
Baton crocant cu nuci, caramel și Finn Crisp. Baton crocant făcut acasă, pentru înghețate etc.
Într-un timp ridicol de scurt puteți pregăti, cu ajutorul crackers-ilor Finn Crisp, niște uimitor de crocante, gustoase, delicioase batoane cu nuci și caramel. Sunt mai bune decât napolitanele, mai crocante decât chips-urile, mai grozave ca batoanele cu cereale. Mi se pare că aceste batoane au apărut în urma uneia din cele mai bune idei culinare din câte am avut vreodată. Le puteți ronțăi ca atare, desigur, dar să vă mai spun cât sunt de delicioase alături de înghețata de vanilie?
Cât despre Finn Crisp, ce să fie oare? În cazul în care încă nu ați făcut cunoștință cu acest produs extrem de sănătos și hrănitor, aflați despre Finn Crisp că este o pâine foarte subțirică și crocantă care poate fi folosită atât pentru preparate sărate cât și pentru deserturi. Finn Crisp vine tocmai din Finlanda și a pătrus pe piața din România grație importatorului Maresi Foodbroker, care a introdus produsele Finn Crisp, într-o multitudine de sortimente, în diferite lanțuri de magazine de pe teritoriul țării noastre.
Eu am fost fericită să primesc la mine acasă o cutie mare, mare cu toate sortimentele de Finn Crisp de pe piață, alături de o provocare lansată de fetele de la Savori Urbane: Fii Creativ cu Finn Crisp! Și cum acestei provocări i-au răspuns cu drag și alți colegi bloggeri, iată că mi-am dat frâu liber imaginației și am produs nu una, ci două idei de făcut cu Finn Crisp. Despre prima ați citit cu doar câteva zile în urmă, acel aperitiv cu sos tapenade și ouă de prepeliță, pe bucăți crocante de Finn Crisp, a doua urmează să o descoperiți citind mai departe acest articol.
Ingrediente Baton Crocant Cu Nuci Și Caramel
- 100 de grame de nuci (eu am folosit un amestec de nucă și alune de pădure)
- 6 crackers Finn Crisp sortimentul Original
- 60 de grame de unt
- 50 de grame de zahăr brun muscovado (dacă nu aveți, merge și zahăr obișnuit)
- 1 linguriță de miere de albine sau de glucoză lichidă
- 1 linguriță extract de vanilie
- 40 de ml. smântână pentru frișcă
- 1 priză de sare marină
Mod de preparare Baton crocant cu nuci și caramel
1. Aprindeți cuptorul și setați-l la 180 de grade Celsius. Căutați o tavă cât mai apropiată de dimensiunea de 24 x 14 cm, atâta cât vor ocupa cei 6 crackers Finn Crisp. Umeziți o coală de hârtie de copt apoi stoarceți-o bine, ca să devină cât mai maleabilă. Căptușiți tava cu această hârtie de copt și aranjați crackers-ii.
2. Tocați nucile destul de mare, la cuțit.
Error 403: The request cannot be completed because you have exceeded your quota..
Domain code: youtube.quota
Reason code: quotaExceeded
Error: No videos found.
Make sure this is a valid channel ID and that the channel has videos available on youtube.com.
3. Puneți într-o crăticioară untul, zahărul brun, extractul de vanilie, smântâna pentru frișcă, mierea de albine sau glucoza lichidă și sarea. Dați la foc mediu până ce zahărul se topește complet și amestecul face bulbuci apoi adăugați nucile, amestecați, clocotiți o dată și trageți crăticioara deoparte.
4. Turnați imediat conținutul crăticioarei peste crackers-ii din tavă și nivelați bine cu o spatulă.
5. Dați la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius timp de 15-20 de minute, până când caramelul formează bulbuci la suprafață și se închide la culoare, devenind brun-auriu. Se scoate din cuptor, se lasă să se răcească timp de 5 minute în tavă, apoi se transferă cu tot cu hârtia de copt pe un tocător. Cât mai este încă puțin călduț, se taie cu un cuțit cu lama lungă, urmând liniile crackers-ilor.
6. Dacă reușiți să vă abțineți să le ronțăiți pe dată (ceea ce nu este chiar ușor) aceste batoane se pot păstra perfect într-o cutie bine închisă, într-un loc răcoros, rămânând la fel de crocante și delicioase.
Sper să găsiți atrăgătoare ideile mele de făcut cu Finn Crisp și să le încercați, chiar merită. Poftă mare!
Lasă un răspuns