Cautare in site
x inchide
prajiturele cu fulgi de porumb, reteta minioane cu fulgi

Prăjiturele cu fulgi de porumb

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 28.06.2012
4.9
(55)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.9 / 5. Voturi 55

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

58 comentarii la Prăjiturele cu fulgi de porumb

  1. Lorelai spune:

    Sunt delicioase!!!Pe cateva am adugat nuca de cocos si pe altele fulgi de ciocolata!BUNE RAU!!!

  2. Maria spune:

    am facut si noi dar am folosit in loc de fulgi cereale. Au iesit super , iar la final le-am invelit in fulgi de cocos MULTUMIM PENTRU RETETA!!

  3. Nina spune:

    e o problema daca folosesc margarina la pachet in loc de unt?

  4. ana frunza spune:

    bune le-am facut si sunt super buneee

  5. Roxy spune:

    ms o sa incerc

  6. cum as putea sa le fac de post? am niste fulgi de cereale care nu ne plac, si as dori sa le fac si eu prajiturele…dar de post :) ma ajuta cineva?

  7. Chrsstina spune:

    Eu am facut prajiturile acestea.Intr-adevar au iesit delicioase,numai ca mi-am cam spart dintii in ele.Vreo solutie sa nu se mai intareasca asa tare?Multumesc

  8. Oana spune:

    Nu m-am chinuit prea mult cu facutul bilutelor… Cand s-a racit putin compozitia am pus-o in hartiute de cupcake, pe o tava.. si …la frigider cu ele! Peste o vreme… vreo jumatate ora, le-am „rotunjit” asa…cu tot cu hartiile de pe ele… Nu m-am murdarit, nu am facut blatul de gatit lipicios… si finalul… WOW!

  9. Oana spune:

    A! In plus… nu a trebuit sa fierb ingredientele… ci pur si simplu le-am amestecat la foc mic pana cand s-au legat bine toate ingredientele! Deci: nici o grija legat de ce si cum e cu mierea in final! Delicios si simplu!!!!!

  10. Oana spune:

    Am facut ieri prajiturele/bombonele din acestea si au iesit exceptional de bune! Am pus ciocolata amaruie (preferata noastra) si esenta de migdale in loc de esenta de vanilie… si am adaugat vreo doua lingur de fulgi de nuca de cocos peste fulgii de porumb. Imaginatia mea merge si mai departe si data viitoare adaug nuca macinata sau diferite feluri de alune… o sa le decorez cu fulgi de porumb neamestecati sau cu nuca de cocos…etc. Cred ca o perioada lunga de timp nu o sa imi mai lipseasca dulciurile din casa!!! MINUNATA RETETA! Cea mai surprinzatoare, mai rapida, mai eficienta, mai fitoasa, cea mai cea din cate retete am intalnit pana acum. Merci!!!!!!!!!!!!! Multi oameni fericiti va aduce reteta asta!!!

    • lauralaurentiu spune:

      Ma bucur mult de tot, sa va fie de bine! Si pe mine m-au surprins placut, atunci cand le-am descoperit, bomboanele/prajiturile/fursecurile (nu stiu cum sa le zic) :P. I,portant e ca-s bune si pe deasupra si rapide.

      2012/10/29 Disqus

  11. Maria Curtean Popovici spune:

    Reteta asta seamana cu cea pentru batoane.Ia-mi,ia-mi..

  12. IoanaR spune:

    150 g cereale nu e prea mult ? eu am pus 150 g si nu prea a ajuns siropul :(

    • lauralaurentiu spune:

      Si eu am pus 150 de grame si a ajuns siropul. Poate l-ai fiert un pic mai mult, Ioana, si a scazut. Poti sa mai pregatesti putin sirop separat si sa-l adaugi dar numai cate o lingura odata, pana va fi suficient.

  13. alexandra spune:

    Buna ziua.

    tocmai am incercat sa fac si eu, dar se lipesc foarte foarte greu. nu stau de nici o culoare. mai am cateva de facut dar chiar nu mai stiu ce si cum sa le fac :(. cum as putea sa le fac sa stea ?:(

    • lauralaurentiu spune:

      Nu inteleg de ce… amestecul caramelizat si ciocolata topita ar trebui sa fie foarte lipicios, sau cel putin asa mi-a iesit mie.

      2012/10/14 Disqus

  14. Imre Mihaela spune:

    oau ce simplu sunt de facut, si sunt un deliciu pentru cei mici dar si pentru cei mari. Sigur am sa le fac sambata pentru ziua ficei mele. Multumim pentru daruirea dumneavoastra si pentru faptul ca impartasiti cu noi aceste minunate retete pe care eu personal le gasesc extraordinare si bine prezentate, dar si pentru grija cu care va ocupati de aces blog care pe mine m-a cucerit din prima clipa. 

  15. Eugenia spune:

     Mi se pare chiar foarte usor asa ca ma duc sa imi cumpar ingredientele :D :D

  16. Dc_bel spune:

    Un adevarat deliciu prajiturelele astea! Felicitari din toata inima, doamna Laura! Si va multumim ca ne-ati indulcit inca o zi! Baietii mei au fost foarte incantati (de la mic la mare)!

  17. Guran Simona spune:

    Reteta aceasta eu  am primit-o acum 17 ani de la o prietena din Serbia.Pentru ca nu stiam cum sa o numim eu si prietena mea din Jimbolia i-am zis „Bombe Simo”(bombe calorice ptr ca-i foarte dulce)

  18. Diana Andreea spune:

    Stimata doamna va rog sa-mi recomandati o reteta care are nevoie de multe oua deoarece am o gramada in frigider si nu stiu ce sa fac cu ele.sunt foarte multe si mie frica sa nu se strice si e pacat de ele ca sunt de tara. multumesc frumos

  19. Diana Andreea spune:

    Eu fac aceeasi reteta doar ca o torn in tava si se face ca o prajitura si o tai ca pe reteta :D

  20. Am facut prajitura pentru un botez (am triplat cantitatile)a iesit indecent de buna,toata lumea a fost incantata de ea si mai vroiau !
    Oricum,toate,dar absolut toate retetele pe care le-am facut de pe acest blog au iesit minunate.Sunteti o gospodina desavarsita si de asemenea o buna ,,profesoara” ( sunteti foarte explicita ).
    Va multumesc si astep cu nerabdare alte minunatii culinare !

  21. Mihu spune:

    m-am apuacat de treaba! ati spus bine castron ” larg” se raceste compozitia mai repede si e mai mult de linciorit! :) Mai greu cu modelatul guguletelor ca sunt un pic lipicioase dar a mers! Astept sa se raceasca sa le savuram. Multumim de retete!

  22. Catarobert10 spune:

    iam ce bun

  23. Dan Spanache spune:

    Cu permisiunea dumneavoastra si pentru cei mai putin avizati as vrea sa lamuresc  o problema ce se intailneste relativ des in viata de zi cu zi: folosirea mierii de albine in ceaiuri calde sau retete ce presupun tratamente trermice.
    Mierea de albine are calitati nutritive. Ea este un excellent aliment datorita valorii sale calorice ridicate 3500 calorii/kg, conferita de zaharuri si alte substante. 
    In compozitia chimica a mierii se include:

    – apa in proportie de 17-20 %;

    – substante minerale, proteine, acizi organici, substante aromatice, enzime, vitamine, substante organice antimicrobiene
    Mierea detine totodata calitati terapeutice remarcabile, cea mai importanta fiind actiunea sa bacteriostatica (capacitatea de a opri inmultirea bacteriilor) datorita inhibinei Dolt si a altor substante bacteriostatice care intra in compozitia sa. Incalzirea mierii la temperaturi ce depasesc 37ºC  duce la distrugerea substantelor sale antimicrobiene si totodata la pierderea  calitatilor terapeutice.
    Deci: mierea incalzita nu este toxica ci i-si pierde calitatile terapeutice extraordinare pe care le are si care Mama Natura,prin minunatele ei lucratore, albinele, ne-a cadorisit.

    • lauralaurentiu spune:

       Sunt 100% de acord cu dumneavoastra. Circula pe internet si in media o multime de mituri fara suport stiintific care declanseaza adevarate psihoze, iar acesta cu mierea care – chipurile – ar deveni toxica, e unul dintre ele.

      Nu, nu devine catusi de putin toxica mierea, care a fost primul indulcitor natural folosit inca din atichitate folosit ca ingredient al turtelor si feluritelor deserturi preparate inca de pe atunci cu prelucrare termica, altfel omenirea ar fi disparut demultisor, sau ar fi supravietuit doar cei care nu mancau dulciuri.

      Imi amintesc ca bunica-mea manca turta dulce cu miere la aproape fiecare mic dejun – ii placea ei foarte mult – si a dus-o pan’ la 86, eu  insami am mancat ca si copil cantitati mari de miere gatita si am ajuns binisor pan’ la 44 si cred ca inca o sa o mai duc ceva vreme in bune conditiuni.

      Multi apicultori practica pasteurizarea mierii crude, incalzind-o pana la 130 de grade. Va sigur ca ramane comestibila.

      Da, anumite enzime ale mierii se distrug prin expunerea la temperaturi mari, deci daca folositi mierea ca medicament, mancati-o cruda. Daca va intereseaza ca aliment, pentru gustul ei bun, pentru aroma pe care o poate da preparatelor, puteti sa o folositi fara grija, nu va va cauza nimic, la fel cum nici zaharul nu va cauzeaza, decat eventual cateva grame in plus in jurul soldurilor.

  24. Aariadna_75 spune:

    aceste prajiturele le fac si eu;sunt inuman de bune

  25. Rodica_gheorghita spune:

    asta da desert…..cred ca e super.Maine va fi numai bun ca surpriza pentru cei de-ai casei.

  26. Miga_alina spune:

    sunt nemaipomenite prajiturele chiar astazi leam probat superbe nu am ce zice esti nemaipomenit eu am dora 23 de ani si nu exista zi sa nu probez cate o prajitura ma bucur ca am dat de blogul tau ca am sa le probez si prajituriile tale felicitarii inca o data poooppppppppp

  27. Rita spune:

    Delicioase prajiturele! Cred ca le plac tare mult copiilor.

    • lauralaurentiu spune:

       Rita, sunt rapide, foarte gustoase, sunt agreate de cei mici si de cei mari si te pot scoate din incurcatura cand nu ai ceva mai de soi pregatit :).

  28. Roxana spune:

    O gospodina desavarsita, ce sa mai. Nu ma refer doar la reteta asta, ci in general. Multa sanatate tie si familiei tale! 

  29. Mia spune:

    Ma omori cu dulciurile tale fenomenal de bune dar interzise pentru mine din cauza diabetului,asa ca ma multumesc cu privitul,ozi buna iti doresc.

    • lauralaurentiu spune:

       Imi pare rau, Mia. Las’ ca raman retetele de mancare care iti pot fi si tie folositoare. :)

      • oana spune:

        draga Laura, oare pot face prajiturelele astea cu lapte condensat? cum as putea oare sa adaptez reteta?multumesc. Oana

      • lauralaurentiu spune:

        Nu prea stiu cum… incearca sa reduci untul la jumatate si sa inlocuiesti cele 60 de grame de unt eliminate cu tot atata lapte condensat. Nu garantez pentru reusita, insa :).