
Prajiturele cu fulgi de porumb





Daca aveti chef de ceva dulce, dar nu aveti timp, sau e foarte cald si nu aveti chef sa porniti cuptorul, ce e de facut? Eu, cand ajung in atare situatie, fac aceste prajituri fara foc si incredibil de rapide. Cand am facut prima si prima data aceste prajiturele cu fulgi de porumb, in timp ce barbatu-meu infuleca de zor, fiica-mea a intrebat „Astea-s prajituri sau bomboane?”. Barbatu-meu, luand pauza doar pentru magistrala explicatie ce avea sa urmeze, zice: „Iti spun eu ce-s: BUNE!”. :)). Ei bine, cu un timp total de preparare de 15 minute, aceste prajiturele chiar ies bune de tot. In plus, ingredientele sunt la indemana tuturor, nimic nu e deosebit. Oricand am pofta de ele, gasesc prin camara ceea ce trebuie, asa ca aceste mici prajiturele cu fulgi de porumb ajung pe masa noastra destul de des.
Ingrediente prajiturele cu fulgi de porumb
- 150 de grame de fulgi de porumb
- 100 de grame de zahar
- 4 linguri de miere de albine (cei care au temeri legate de faptul ca mierea incalzita ar fi toxica – fapt asupra caruia eu am destule rezerve – pot folosi aceeasi cantitate de corn syrup sau energizantul care se gaseste la borcan in supermarketuri)
- 120 de grame de unt
- 100 de grame de ciocolata cu lapte
- 1 lingurita de extract de vanilie
Mod de preparare prajiturele cu fulgi de porumb
1. Fulgii de porumb cantariti se aseaza intr-un castron larg, zaharul, mierea, untul si extractul de vanilie se pun intr-o craticioara (poza 1).
2. Se pune craticioara pe foc si se fierbe compozitia pana cand zaharul se dizolva complet si se obtine un sirop gros (poza 2).
3. Se adauga ciocolata rupta in bucati si se amesteca pana se dizolva complet (poza 3).
4. Se toarna compozitia fierbinte peste fulgii de porumb si se amesteca bine de tot, asa incat toti fulgii sa se imbibe cu caramelul (poza 4).
Se asteapta sa se raceasca masa de fulgi imbibati in caramel doar atat cat sa se fie suportabila la atingerea cu mainile si imediat, cu mainile usor unse cu ulei sau cu unt, se modeleaza prajiturelele, ori in forma de con, ori in forma aproximativ sferica.
Modelarea si servirea
Nu va fie teama sa presati fulgii la un loc, nu se intampla nimic daca fulgii se vor marunti, dimpotriva, prajiturile vor fi mai compacte. Modelate la aproximativ 3-4 cm., rezulta 30-35 de bucati. Daca aveti la dispozitie cosulete de hartie, arata frumos sa le asezati in acestea, daca nu, asezati-le imediat dupa ce le-ati modelat pe o coala de hartie de copt, pana se racesc complet si nu vor mai fi deloc lipicioase.
Imediat dupa ce se racesc, aceste prajiturele cu fulgi de porumb sunt bune de mancat, dar daca reusiti cumva sa salvati cateva bucati pentru a doua zi, vor fi si mai bune. Gustul imbina subtil pe cel al ingredientelor principale, Untul, mierea, ciocolata si vanilia se simt perfect echilibrat, iar fulgii de porumb aduc o aroma de nuca si o textura usor crocanta.
Lasă un răspuns