Prăjiturele cu fulgi de porumb
Dacă aveți chef de ceva dulce, dar nu aveți timp sau e foarte cald și nu aveți chef să porniți cuptorul, ce e de făcut? Eu, când ajung în atare situație, fac aceste prăjituri fară foc și incredibil de rapide. Când am făcut prima și prima dată aceste prăjiturele cu fulgi de porumb, în timp ce bărbatu-meu înfuleca de zor, fiică-mea a întrebat „Astea-s prăjituri sau bomboane?”. Barbatu-meu, luând pauză doar pentru magistrala explicație ce avea să urmeze, zice: „Îți spun eu ce-s: BUNE!”. :)).
Ei bine, cu un timp total de preparare de 15 minute, aceste prăjiturele chiar ies bune de tot. În plus, ingredientele sunt la îndemâna tuturor, nimic nu e deosebit. Oricând am poftă de ele, găsesc prin camară ceea ce trebuie, așa că aceste mici prăjiturele cu fulgi de porumb ajung pe masa noastră destul de adesea.
Ingrediente prăjiturele cu fulgi de porumb
- 150 de grame de fulgi de porumb
- 100 de grame de zahar
- 4 linguri de miere de albine (cei care au temeri legate de faptul că mierea încălzită ar fi toxică – fapt asupra căruia eu am destule rezerve – pot folosi aceeași cantitate de corn syrup sau energizantul care se găsește la borcan, în supermarketuri)
- 120 de grame de unt cu 82% grăsime
- 100 de grame de ciocolată cu lapte
- 1 linguriță de extract de vanilie
Mod de preparare prajiturele cu fulgi de porumb
1. Fulgii de porumb, cântăriți, se pun într-un castron larg. Zahărul, mierea, untul și extractul de vanilie se pun într-o crăticioară.
2. Se pune crăticioara pe foc. Compoziția se fierbe până când zahărul se dizolvă complet și se obține un sirop gros, care face bulbuci mari.
3. Se trage crăticioara de pe foc. Se adaugă ciocolata ruptă în bucăți și se amestecă până se dizolvă complet. Trebuie să se obțină un sirop de miere cu ciocolată și unt.
4. Se toarnă compoziția fierbinte peste fulgii de porumb și se amestecă bine de tot. Se insistă, până când toți fulgii de porumb sunt îmbibați cu siropul de miere și ciocolată.
Se așteaptă să se răcească masa de fulgi îmbibați în caramel doar atât cât să se fie suportabilă la atingerea cu mâinile și imediat, cu mâinile ușor unse cu ulei sau cu unt, se modelează prăjiturelele, ori în formă de con, ori în formă aproximativ sferică.
Modelarea si servirea
Nu vă fie teamă să presați fulgii la un loc, nu se întâmplă nimic daca fulgii se vor mărunți, dimpotrivă, prăjiturile vor fi mai compacte. Modelate la aproximativ 3-4 cm., rezulta 30-35 de bucăți. Dacă aveți la dispoziție coșulețe de hârtie, arată frumos să le așezați în acestea, dacă nu, așezați-le imediat după ce le-ați modelat pe o coala de hârtie de copt, până se răcesc complet și nu vor mai fi deloc lipicioase.
Imediat după ce se răcesc, aceste prăjiturele cu fulgi de porumb sunt bune de mâncat, dar daca reușiți cumva să salvați câteva bucăți pentru a doua zi, vor fi și mai bune. Gustul îmbină subtil pe cel al ingredientelor principale, Untul, mierea, ciocolata și vanilia se simt perfect echilibrat, iar fulgii de porumb aduc o aromă de nucă și o textură ușor crocantă.
MAI MULTE REȚETE DE PRĂJITURI FĂRĂ COACERE GĂSIȚI CU UN CLICK PE POZA DE MAI JOS
Să vă fie de folos!
Lasă un răspuns