
Waffe cu fructe de pădure – zmeură sau altele – rețetă simplă și rapidă





Waffe cu fructe de pădure – zmeură sau altele – rețetă simplă și rapidă pentru un desert sau un mic dejun dulce absolut delicios. Vafe, gaufre cu zmeură și miere, rețetă pas cu pas.
Fiică-mea e fascinată de aceste waffe/waffeln/gaufre sau cum s-or fi numind (că tot aia e). Nu-i displac sărate, dar dulci chiar le adoră. De fiecare dată când m-am lăsat înduplecată să i le fac, îmi reproșa că nu îi fac pofta destul de des! Pur și simplu mă simțeam vinovată! Ei bine, motivul pentru care nu simțeam cine știe ce entuziasm să fac waffe era faptul că aveam un vechi aparat care gătea o singură bucată o dată. Pe deasupra, era și super leneș, abia- abia le cocea! Odată cu rețeta de waffe de pădure pe care v-o prezint azi, vă spun și că modul meu de lucru s-a schimbat total!
Nu, n-am descoperit nicio șmecherie nemaivăzută ca să accelerez coacerea mult doritelor waffe. Pur și simplu, mi-am luat un nou aparat, unul care are două spații de gătire și o putere mai mare! Așa că mocăitele astea de waffe, cum obișnuiam să le spun, cu ciudă, au devenit un desert rapid, gata în doar 20 de minute!
În aceste condiții, chiar mă încumet să le fac și pentru un mic dejun mai special, poate duminica. Dar nu vă mai țin de povești, ci trec la rețeta de waffe cu fructe de pădure, nu înainte de a preciza că, evident, puteți să le faceți și cu un aparat normal, doar că timpul de gătire va dura mai mult.
Ingrediente waffe cu fructe de pădure
compoziția pentru waffe:
- 200 de grame de făină 000
- 1 linguriță (4 grame) de praf de copt
- 2 ouă de mărime medie, întregi
- ½ de linguriță de sare (5 grame)
- 40 de grame de zahăr brun
- 1 plic de zahăr vanilat bourbon
- 200 – 220 ml. lapte (în funcție de calitatea făinii e posibil să mai fie nevoie de un pic de lapte în plus)
- 80 de grame de unt topit, dar nu fierbinte
- 80 de grame de zmeură sau alte fructe de pădure, proaspete sau congelate
pentru servire:
- 150 de grame de zmeură/alte fructe proaspete sau dulceață de fructe
- miere sau sirop de arțar/agave după gust
- ciocolată albă rasă (opțional), după gust
- frișcă bătută (opțional), după gust
- iaurt grecesc amestecat cu miere (opțional), după gust
- etc
Mod de preparare waffe cu fructe de pădure
Fără îndoială, să adun și cântăresc toate ingredientele a durat ceva mai mult decât prepararea compoziției, dar e un pas necesar. Odată toate pregătite la îndemână, în cantitatea necesară, treaba merge șnur!
1. Întrucât prepararea compoziției durează atât de puțin, încă de la început am pus aparatul pentru waffe la încins și am setat termostatul în poziția maximă.
2. Într-un castron încăpător, am cernut făina, împreună cu praful de copt.
3. Separat, am bătut ouăle întregi cu sarea, zahărul brun și cel vanilat, doar până s-au omogenizat. Imediat, am adăugat 200 ml. de lapte și am amestecat bine cu telul. Am adăugat treptat și untul topit și am omogenizat totul.
4. Imediat, am făcut loc în mijlocul făinii cernute în castronul mai mare și am început să torn ingredientele lichide, în timp ce am amestecat continuu cu telul. În final, compoziția pentru rețeta de waffe cu fructe de pădure trebuie să fie cu ceva mai grosuță decât cea de clătite. Dacă iese foarte groasă, se mai poate adăuga câte 1 lingură de lapte, să se mai subțieze puțin.
5. Imediat, am amestecat zmeura – pentru că eu asta am folosit – și am omogenizat lejer. Repet, se pot folosi orice fel de fructe de pădure, proaspete sau congelate, de un singur fel sau în amestec. Am avut 250 de grame de zmeură, cam o treime am pus-o în compoziție și restul am păstrat-o pentru servire.
Gătirea în aparatul special
6. Odată aparatul bine încins, se aprinde ledul verde, semn că pot să încep să gătesc în interiorul lui compoziția deja preparată pentru waffe cu fructe de pădure. Pe fiecare dintre cele două spații de gătire, am pus câte un polonic mic, cu vârf, din compoziție. Am măsurat, în polonicul folosit intră 40 ml de lichid, asta ca să aveți o idee exactă asupra cantității de compoziție pe care am turnat-o deodată. Cred că aceeași cantitate de compoziție intră și într-o cupă mare de înghețată.
7. Am închis capacul și, după exact 3 minute de coacere, am scos din aparat niște waffe cu zmeură rumene, aurii, superb parfumate, crocante la exterior și pufoase în interior. Le-am aranjat unele peste celelalte și am continuat până când am epuizat compoziția.
Servire
Pentru servire, am suprapus waffele cu zmeură și miere și în final am ras ciocolată albă. Se poate adăuga frișcă bătută, câte 1-2 linguri de iaurt grecesc îndulcit cu miere. Dacă se preferă, mierea se poate înlocui cu sirop de arțar sau de agave, ciocolata albă cu nuci sau bombonele etc. De asemenea, se pot servi cu gem de fructe de pădure sau de zmeură sau cu sosuri din aceste fructe. Lăsați-vă fantezia să zburde, oricum sunt delicioase!
MAI MULTE REȚETE DE WAFFE GĂSIȚI CU UN CLICK PE POZA DE MAI JOS
Să vă fie de folos!
Lasă un răspuns