Cautare in site
x inchide
tiramisu-reteta-pas-cu-pas-tiramisu-cu-mascarpone-si-espresso-cum-se-face-tiramisu

Tiramisu fără ouă crude – rețetă detaliată – cu cafea și marsala

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 05.11.2016
Rating
4.9
(60)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(60)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

8 comentarii la Tiramisu fără ouă crude – rețetă detaliată – cu cafea și marsala

  1. Camelia spune:

    Cum repar crema care nu s-a omogenizat bine dupa ce am adaugat frisca ?

    • Oh, îmi pare rău! Înclin să cred că s-a solidifiat gelatina înainte să fi apucat să omogenizezi crema, motivul ar putea fi fie că a durat prea mult operația (ai lăsat prea mult crema de gălbenușuri cu mascarpone în așteptare), fie că nu ai temperat corect crema (probabil mascarpone era deja rece de tot și a răcit compoziția destul de mult). Nu îmi vine în minte altă rezolvare decât să te speli foarte, foarte bine pe mâini, să te ștergi bine și să amestecă crema cu propria mână, cu mișcări ușoare de pe fundul vasului săre suprafață. Ar trebui să se încălzească puțin de la căldura mâinii și să se remedieze problema.

      • Camelia spune:

        Multumesc pentru raspuns. Asa am facut si s-a reparat. Va urez un An Nou plin de bucurii si inplinirii.. LA MULTI ANI !

  2. eM spune:

    In cateva zile voi fi in Italia. Nici ca se putea ocazie mai buna pentru un Tiramisu de la mama dansului de acasa. :-)

  3. Andreea L. spune:

    La multi ani cu sanatate, ca-i mai buna decat toate! Numai bine! Te urmaresc cu drag, de la tine am invatat sa pregatesc tortul Dobos, de care imi era tare groaza. A iesit f bine, multumesc pt retetete!!

  4. Marcantonia spune:

    smantana si gelatina in tiramisù= oroare.

    PS „Fii”.. primul care comenteaza.

    • 1. Ghici din ce se face mascarpone? Din smântâna proaspătă, neacidulată, de fapt se încălzește și se acidifiază cu acid citric pentru coagularea proteinelor. Așa că în tiramisu, n-ai ce face, smântână există oricum. Poate ouăle crude nu ți se par o oroare atât de mare.
      2. Gelatina este un ingredient insipid, nu se va simți gustul ei în niciun preparat, fie el sărat sau dulce, rolul ei este de a stabiliza crema în ideea de a o putea turna cu poșul. Din moment ce lângă un ingredient scrie clar că e opțional, ba mai și primești explicații în articol cum să procedezi ca să nu îl folosești, să vii cu un comentariu în care afirmi că acel ingredient este o oroare demonstrează din plin rea intenție, bineînțeles și risipa de energie din partea comentatorului, pentru că gestul său e absolut inutil.
      P.S. Nu pot fi prima care comentează, mi-ai luat-o înainte.

      • AngiDecsy spune:

        Pacat de energie, Doamna Laurentiu, ograda Domnului e mare. Rautatea si gesturile inutile, sunt gratis. Din pacate. Renumitul cofetar maghiar Varga Gabor, foloseste aceleasi ingrediente (doar proportia e minimal diferita), intre timp ce, iubitele mele dame de la Savori Urbane, au publicat o reteta fara frisca si gelatina. Mie imi plac ambele! Cand doresc sa impuna vizual rezultatul, folosesc frisca si gelatina, iar cand e vb de un desert familiar, il pregatesc in tava, dupa reteta SU. Va salut cu drag… :)