Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Placinta rapida la tigaie

Placinta rapida la tigaie

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE
Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!

Laura Adamache a postat pe blogul ei o reteta care mi-a atras atentia (ca multe altele, pentru ca stim cu totii ca Laura este o maestra) – Sofficini. Le-am incercat imediat, in dimineata in care le-am vazut si mi-am oferit un mic dejun minunat – le-am facut cu umplutura de cascaval. M-am gandit, insa, sa le incerc si cu o umplutura dulce (i-am spus asta si Laurei) si rezultatul a fost pe placul intregii mele familii – de aceea le-am si postat sub aceasta denumire si nu am pastrat-o pe cea originala. Iata placintele:
placinte pe placul tuturor 023
Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 6 portii
Grad de dificultate: mediu


Ingrediente aluat Placinta rapida la tigaie:

  • 300 ml lapte
  • 300 de grame de faina
  • 30 de grame de unt
  • 1 praf de sare

mai avem nevoie de:

  • 2 albusuri
  • pesmet
  • ulei pentru prajit

Pentru umplutura am folosit:

  • cascaval felii
  • 1 mar mare taiat in cubulete, zeama de lamaie, 2 linguri de zahar, 1 praf de scortisoara
  • 200 de grame de visine taiate (erau mari, m-am gandit ca nu o sa pot sa pliez frumos aluatul peste ele), 4 linguri de zahar
  • 3 linguri cu varf de amidon de porumb + 1 plic de zahar vanilat sau 1 plic de budinca de vanilie

Merele se taie in cubulete, se amesteca imediat cu zeama de lamaie (pentru a nu se oxida) si cu 2 linguri de zahar:

placinte pe placul tuturor 001

Visinele se amesteca cu 4 linguri de zahar:

placinte pe placul tuturor 002

Laptele, untul si sarea se pun pe foc:

placinte pe placul tuturor 004

Cand fierbe se adauga toata faina deodata si se amesteca energic, pana se desprinde de peretii vasului:

placinte pe placul tuturor 005

Se rastoarna pe planul de lucru si se lasa sa se racoreasca putin:

placinte pe placul tuturor 006

Cand s-a racit aluatul atat cat sa se poata pune mana pe el, se framanta pana se aduna tot intr-o bila:

placinte pe placul tuturor 007

Bila obtinuta se infasoara in folie alimentara si se lasa sa se raceasca complet:

placinte pe placul tuturor 008

Intre timp, atat merele cat si visinele au lasat sirop:

placinte pe placul tuturor 009placinte pe placul tuturor 010Amidonul amestecat omogen cu zaharul vanilat sau budinca se imparte intre cele doua compozitii (in cea cu mere am mai adaugat 3 linguri de apa, atat cat lichidul sa acopere fructele foarte putin) si se fierb pe foc mic, amestecand continuu, pana se ingroasa, apoi se lasa la racit:
placinte pe placul tuturor 012
Odata racit, aluatul se intinde intr-o foaie foarte subtire (un mm sau mai putin, recomand sa ungeti planul de lucru cu putin ulei). Laura Adamache a taiat sofficini cu o forma rotunda si i-a pliat, obtinand semilune, eu m-am grabit si am taiat foaia obtinuta in patrate pe care am pus umplutura:

placinte pe placul tuturor 013

Apoi le-am pliat pe diagonala si am presat bine marginile, sa nu iasa umplutura la prajit:

placinte pe placul tuturor 014

Ultima rețetă publicată

Pe cele cu cascaval (am pus pe fiecare patrat cascaval felii) le-am pliat pe lungime, otinand dreptunghiuri.Albusurile se bat putin, doar pana se formeaza putina spuma, se dau placintele prin albus, apoi prin pesmet si se prajesc pe ambele parti in ulei incins, pana se rumenesc si primesc o tenta frumoasa, aurie. Iata rezultatele finale:Cu cascaval:placinte pe placul tuturor 016Cu mere:placinte pe placul tuturor 022Cu visine:placinte pe placul tuturor 024
Mi s-a parut ca seamana mult, la gust, ca si textura, cu placintele cu mar si visine de la macdonalds. Foarte bune, de altfel! Multumim, Laura!

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

43 comentarii la Placinta rapida la tigaie

  1. Aniela spune:

    Sincer putin dezamagita..foarte gretoase de la ulei si nu sunt dulci mai de loc. Am schimbat un pic reteta si in aluatul ramas am pus o lingura de zahar pudra si inca 2 de faina ca era prea moale desi am respectat in tocmai reteta ta…parca parca au fost mai bunicele dupa ce s-au racit complet…

  2. Aly spune:

    Cât timp se lasă la frigider?

  3. Maria spune:

    Merge si cu visine din compot? Se procedeaza la fel?

  4. tuta spune:

    arata mortal! imi place felul tau de a explica foarte detaliat, pe intelesul tuturor. felicitari!!!

  5. mada spune:

    exact la placintele de la McD ma gandeam cand le-am vazut!Ma duc sa verific frigiderul si ma apuc de ele!multumim

  6. Xd Cata spune:

    se poate in loc de budinca sa folosesc amidon alimentar „gustin” de la dr. oetker ?

  7. Adriana spune:

    visinele trebuie neaparat sa fie proaspete sau se pot folosi cele facute compot?

  8. Adriana spune:

    visinele trebuie neaparat sa fie proaspete sau se pot folosi cele facute compot?

    • lauralaurentiu spune:

      Sigur ca merg si din compot, dar nici nu-i musai sa folosesti visine, poti face cu orice umplutura iti place. :)

    • lauralaurentiu spune:

      Sigur ca merg si din compot, dar nici nu-i musai sa folosesti visine, poti face cu orice umplutura iti place. :)

      • Adriana spune:

        multumesc mult

      • Adriana spune:

        as mai avea o singura intrebare si nu va mai deranjez. in ingrediente ati zis ca avem nevoie si de albusuri de ou. ele se adauga in compozitia aluatului inainte sa scoatem din tigaie nu? si mi-ar iesi la fel de bune daca as dubla cantitatea sa fac mai multe

      • lauralaurentiu spune:

        Albusul de ou se bate cu furculita si se tavalesc placintele formate din aluatul intins, care nu contine niciun fel de ou, nici albus, nici galbenus (atentie la lista ingredientelor, scris clar ce e pentru aluat si ce in plus). Dupa ce tavalesti placintele gata formate in albusul batut putin cu furculita le dai prin pemset si apoi in tigaie cu ele. Ies foarte bune si daca-s multe, poate mai bune, ca ai pe saturate :)).

        2012/4/8 Disqus

      • Adriana spune:

        multumesc mult mult

      • Adriana spune:

        multumesc mult mult

      • lauralaurentiu spune:

        Albusul de ou se bate cu furculita si se tavalesc placintele formate din aluatul intins, care nu contine niciun fel de ou, nici albus, nici galbenus (atentie la lista ingredientelor, scris clar ce e pentru aluat si ce in plus). Dupa ce tavalesti placintele gata formate in albusul batut putin cu furculita le dai prin pemset si apoi in tigaie cu ele. Ies foarte bune si daca-s multe, poate mai bune, ca ai pe saturate :)).

        2012/4/8 Disqus

      • Adriana spune:

        as mai avea o singura intrebare si nu va mai deranjez. in ingrediente ati zis ca avem nevoie si de albusuri de ou. ele se adauga in compozitia aluatului inainte sa scoatem din tigaie nu? si mi-ar iesi la fel de bune daca as dubla cantitatea sa fac mai multe

      • Adriana spune:

        multumesc mult

  9. silvy84 spune:

    Am ramas placut surprinsa de rapiditatea cu care mi-ai raspuns la msj, pe alt site de retete astept un raspuns de o luna si nu se sinchiseste ”proprietara” sa-mi raspunda desi dupa mine a mai raspuns la cateva persoane.Asa ca jos palaria in fata ta Laura pt ”dedicarea” ta pentru noi cei mai putini cunoscatori in ale bucatariei

  10. silvy84 spune:

    Ma bucur nespus ca am gasit blogul tau Laura,acum am terminat de facut placintele au iesit ffffff bune,nu m-am gandit ca din asa putine ingrediente poate iesi ceva atat de bun  ;de umplutura nu mai vb a iesit super gustoasa.

    • lauralaurentiu spune:

      Slvia draga, ma bucur si eu ca m-ai gasit si ca ai incercat deja o reteta. Aceste placintele au placut la nebuniei si alor mei, le-am facut de cateva ori la rand. Se fac atat de repede si de usor si chiar sunt foarte, foarte bune. Sa-ti fie debine!

      2012/3/22 Disqus

  11. Oana spune:

    Multumesc mult pentru raspuns. Am sa incerc cu amidon.

  12. laura laurentiu spune:

    Anonim – daca in fiecare compozitie pui cate o lingura de amidon, lichid fiind atat cat fructele sa inoate in el, dar nu sa le depaseasca, va fi suficient. Ma bucur mult ca ti-au placut muffins-ii.

  13. laura laurentiu spune:

    Amalia, ma bucur mult ca iti plac, te pup!

  14. Anonymous spune:

    Draga Laura arata foarte bine aceste placinte, dar am o intrebare cu cat amidon as putea sa inlocuiesc budinca, cum este inlocuita la muffins(pe care i-am facut si sunt ffff buni. Multumesc.

  15. Amalia spune:

    Draga Laura ti-au iesit frumoase foc, buna ideea cu budinca :). Bravo !

  16. laura laurentiu spune:

    Te pup, draga mea, si te inteleg, stii ca am traversat si eu o perioada cumplita, fara cuptor! Multumesc din nou de reteta – e asa de simpla, rapida si rezultatul e foarte, foarte bun. Le-am spus „pe placul tuturor” pentru ca la acelasi aluat se pot adapta N-umpluturi, imposibil sa nu placa, fie si celui mai nazuros, ceva din toate astea.

  17. LauraAdamache spune:

    Laura draga TU esti maestra si nu eu ca ia te uita ce minuni ai facut tu aici. Vai ce as mai papa unul cu mere si tare le-as face in momentul asta numai ca nu am mere deloc in casa asa le las pe luni marti, ca sambata merg la cumparaturi abia. Laura draga tin sa iti spun ca blogul tau este un chin pentru stomacelul meu si al sotului meu. Aseara ne-am delectat virtual cu somonul tau si apoi i-am aratat ciolanul tau in bere dupa care noi suntem morti!! Ai niste retete una si una draga mea si iti multumesc ca le impartasesti cu noi. Abia astept sa am cuptor ca am multe de la tine pe care trebuie sa le fac. Chiflele alea am ajuns sa le visez asa pofta mi-e de ele. Te pup Laura draga si multumesc ca ai incercat placintelele.

    P.S: Vaaaaaaaai acum am vazut cat am scris. Imi cer scuze Laurel dar eu sunt tare vorbareata de felul meu. Pup pup draga mea!!!

  18. Gargarita spune:

    Vai, ce placinte ai facuuuut!!!!Super…imi vine sa pap din monitor!!Seamana cu cele de la Mc Donald’s, dar cu siguranta sunt mai bune si mai sanatoase(clar).De-aia astept sa incerc reteta

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE