Biscuiti petit-beurre
Biscutii petit-beurre cred ca plac oricui. Gandindu-ma ca ar fi util sa incerc sa fac biscutii petit beurre in casa, am incercat reteta de mai jos, inspirata de pe un forum sarbesc. Poate ca biscuitii mei petit-beurre nu sunt identici cu cei de la magazin. Pe dealta parte, nici nu au pe lista ingredientelor emulgatori, emulsificatori si mai stiu eu ce se gaseste pe lista aia scrisa cu litere minuscule. Cu siguranta sunt foarte gustosi si facuti cu deplinul control al ingredientelor
Ingrediente Biscuiti petit-beurre
- 400 grame de faina
- 160 grame de unt
- 100 grame de zahar
- 1 praf de sare
- 1 lingurita rasa de praf de copt
- 1 galbenus
- 6-10 linguri de smantana dulce (cat sa lege aluatul)
- vanilie (extract, pastaie, zahar vanilat – la alegere).
Mod de preparare
Faina, praful de copt, sarea, zaharul zaharul vanilat (eu am folosit o pastaie ale carei seminte le-am ras peste faina) se amesteca intr-un vas. Untul se taie ingredientele uscate pana cand se obtine o granulatie asemanatoare cu a nisipului.
Se adauga galbenusul si sase linguri de smantana dulce.
La nevoie, mai adaugati smanatana, doar atat cat e nevoie ca sa obtineti un aluat. Aluatul obtinut il infoliati si il dati la frigider pentru cel putin 2 ore (eu l-am lasat peste noapte).
Dupa trecerea acestui timp, aluatul se aseaza pe planul de lucru bine infainat, se intinde si se taie cu o forma speciala de biscuiti.
In cazul meu, i-am taiat cu rola ondulata pentru patiserie. Cautam sa obtinem dreptunghiuri pe cat posibil egale, care se perforeaza cu o furculita.
Se aseaza in tava, pe hartie de copt, si se coc la cuptorul preincins la 180 de grade timp de 12-15 minute (sa fie rumeniti usor, catre auriu).
Final:
Lasă un răspuns