Cautare in site
x inchide
Advertising
Muffins pufosi - foarte gustosi

Muffins pufosi – foarte gustosi

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 04.02.2011
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA
Advertising

Fac aceste briose, muffins, cum vreti sa le spuneti, de ani de zile. E o reteta de muffins foarte rapida, ii pregatesc, practic, in mai putin de 10 minute, iar rezultatul e minunat, ies foarte frumosi si pufosi si sunt preferatii fetei mele. Cu aceeasi reteta am facut muffins cu bucatele de ciocolata, muffins cu afine… ma rog, cu orice vreti se pot face. Pot fi lasati simpli sau glazurati. In fine, sa va arat despre ce e vorba:
Muffins pufosi - foarte gustosi

Ingrediente Muffins pufosi – foarte gustosi:

(ies exact 12 bucati, cantitatea perfecta pentru o tava obisnuita de muffins)

Advertising
  • 3 oua
  • 1 ceasca (pahar) de 150 de ml. cu zahar
  • 1 plic de zahar vanilat
  • 75 de ml. de ulei (jumatate din aceeasi ceasca, uleiul sa NU fie de masline, eu am folosit de samburi de struguri, cel de floarea soarelui e de asemenea potrivit)
  • 1, 1/2 ceasca de faina + 1 – 2 linguri de faina in plus (masurati cu aceeasi ceasca)
  • 1 lingurita de praf de copt

Optional:

Advertising
Advertising
  • adausuri dupa gust: eu am folosit azi bucatele de ciocolata (cam 50 de grame) + 2 linguri de coaja de portocala confiata, se potrivesc bine murele, afinele etc.
  • zahar praf pentru finsat sau o glazura de ciocolata, serbet etc.

Preparare Muffins pufosi – foarte gustosi:

Se aprinde cuptorul si se fixeaza la 180 de grade Celsius.Ouale intregi, zaharul si zaharul vanilat se pun intr-un bol (poza 1). Se mixeaza cu mixerul pe viteza mare pana ce ouale spumeaza si se formeaza o crema destul de consistenta (vreo 5 minute – poza 2). Se adauga uleiul in fir subtire (ca la maioneza) si se mixeaza in continuare pana ce se incorporeaza complet (poza 3). Se adauga faina – mai intai 1 cana si jumatate, daca mai e nevoie se mai adauga 1 – 2 linguri –  si praful de copt (poza 4), apoi adausurile, daca doriti, eu am adaugat ciocolata bucatele si coaja de portocale confiata (poza 5). Se amesteca compozitia, care trebuie sa fie ceva mai consistenta decat un pandispan, cam de vascozitatea unui chec (poza 6).Preparare Muffins pufosi - foarte gustosi 1Se imparte compozitia in mod egal in gaurile unei tavi pentru muffins (sau in forme individuale), de preferat sa folositi hartii speciale pentru muffins sau, daca nu aveti, ungeti formele cu unt si presarati cu faina.Preparare Muffins pufosi - foarte gustosi 2Se da tava la copt in cuptorul preincalzit la 180 de grade Celsius, cam pentru 25 de minute. Briosele trebuie sa fie crescute si aurii iar mijlocul sa fie bine copt (testul cu scobitoarea e cel mai relevant).Preparare Muffins pufosi - foarte gustosi 3Ca la orice chec, recomand sa fie racite culcate pe o parte.Preparare Muffins pufosi - foarte gustosi 4In acest moment sunt practic gata, numai bune de infulecat, eventual se pot presara cu zahar pudra, daca nu, sunt frumoase foc si simple:Preparare Muffins pufosi - foarte gustosi 5Daca doriti sa le glazurati cum am facut eu (prima imagine), topiti separat ciocolata alba si neagra (am folosit 60 de grame de ciocolata alba si 30 de grame de ciocolata neagra) . E important sa fie ambele ciocolate cam la aceeasi temperatura si consistenta. Glasati briosele cu ciocolata alba (sau invers):Preparare Muffins pufosi - foarte gustosi 6Apoi, cu ciocolata de culoare contrastanta pusa intr-un cornet cu deschizatura foarte mica, sau o seringa de ornat, trasati cercuri (aproximativ) pe suprafata brioselor:Preparare Muffins pufosi - foarte gustosi 7Cu o scobitoare, trageti linii incepand din mijloc catre margini, pentru a forma desenul gen “paianjen”:Preparare Muffins pufosi - foarte gustosi 8Glazurate sau nu, sunt la fel de bune si de pufoase:Preparare Muffins pufosi - foarte gustosi 9

Grupul Facebook

Ti-a placut aceasta reteta?

/ 5. Voturi

Poate îți place și:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

138 comentarii la Muffins pufosi – foarte gustosi

  1. Anna Maria says:

    Este primul comentariu pe care l-am scris vreodată la o rețeta , am încercat multe Rețete de muffin dar niciodată nu am mâncat ceva atat de bun , felicitari , eu l-am facut cu cacao iar deasupra am pus gem de căpșuni si bombonele colorate

  2. Ana says:

    Buna Ziua! Cam cat înseamnă o ceașcă de faina? Și ce părere aveți despre cum ar ieși daca aș adăuga în loc de 3 oua, o banană jumătate două? Ca sa fie de post..va mulțumesc anticipat!

  3. Elena says:

    Buna seara,

    Am făcut aceasta reteta de mai multe ori acum câțiva ani și de fiecare data au ieșit niște muffins pufosi și delicioși. Am încercat zilele aceastea reteta din nou, de doua ori, și îmi ies muffins tari. Ce fac greșit?
    Felicitări pentru site, tot ce am încercat de aici a fost delicios și ușor de urmărit. Mulțumesc!

    • Bună, Elena, eu nu am de unde să știu ce ai făcut diferit acum față de altă dată :). Ai folosit aceleași ingrediente, același program de coacere? Sigur nu ai uitat să pui ceva? Analizează puțin și sunt sigură că vei descoperi singură ce nu e în regulă.

    • Camelia says:

      “muffins pufosi” ? Nu sunt la feminin?? Sunt briose. Suna atat de aiurea sa folosesti masculinul. Ungurii mai spun “gogosi pufosi “

      • Brioșele sunt cu totul altceva, domnișoară Camelia. Brioșele sunt făcute din aluat dospit, cu mult unt, și sunt una din rețetele cele mai celebre ale patiseriei franceze: https://fr.wikipedia.org/wiki/Brioche.
        Sunt foarte curioasă cum ați reușit dumneavoastră să încadrați în genul feminin cuvântul muffin, un cuvânt care, practic, nu există în limba română, popularitatea preparatului precedând împrumutarea termenului lingvistic. Am convingerea că în câțiva ani va ajunge și muffin în DEX, abia atunci vom ști dacă eminenții noștri filologi îl vor încadra la feminin sau masculin. Oricum, sper din tot sufletul ca faptul că eu percep muffins drept băieți să nu dăuneze deloc muffinelor dumneavoastră (fete), în cazul în care veți încerca rețeta. :)

  4. Adriana says:

    Oare ies la fel daca prepar aluatul de seara si il pastrez la frigider pana dimineata ? dorinta mea e sa trezesc casa cu mirosul si nu cu mixerul ;) . Multumesc anticipat

    • Deși nu am făcut asta niciodată, înclin să cred că da. Puteți umple formele după ce pregătiți compoziția, înfoliați ca să nu se usuce și apoi dați la frigider. Vă aștept cu mare curiozitate cu povestea acestei experiențe!

      • Adriana says:

        Buna dimineata! Au iesit foarte bune insa nu au crescut spectaculos. Am adaugat ceva fulgi de ciocolata si granola. Voi repeta cu gem de gutui si nuca in week end dar dimineata :)

  5. Cosmina says:

    Sunt foarte bune! Usor de facut cu cateva lucruri pe care le ai la indemana prin casa. Felicitari pentru reteta! :)

  6. Luminoasa says:

    Buna! O nebunie briosele! Se fac foarte rapid si sunt foarte gustoase. Le-am cu ciocolată. Multumim

  7. Calofir says:

    Cat zahar? Nu apare in reteta.

  8. Alin says:

    Oare din ce cauza s-au lăsat brioșele în cuptor. Au crescut foarte frumos și la un moment dat s-au lăsat.

  9. Cele mai bune briose :)

  10. Ciprian says:

    Arata delicios. Am facut si noi o reteta de muffins cu ciuperci si porumb, asa arata –> https://www.youtube.com/watch?v=GX3tBaJe2tc

  11. Elena D says:

    Tocmai ce am scos din cuptor o porție de muffins și deja s-au terminat.Sunt fff buni. Mulțumiri pt rețetă

  12. cata says:

    as putea folosi un tel electric in loc de mixter?

  13. ali says:

    Au iesit foarte foarte buuuuuuuuuuni!!! Multumesc pentru reteta!

  14. Ioana says:

    Bună, pare o rețetă delicioasa și as vrea sa o prepar și eu, însă momentan nu mă aflu acasă și aici unde sunt, bucătărie nu dispune de un mixer, as putea sa folosesc altceva în schimb?

  15. andreea says:

    Au iesit absolut delicios de pufoase! Multumesc pentru reteta!

  16. Diana says:

    Minunate! Copii le înfuleca! :)) Cea mai bună rețetă de muffins. Mulțumim!

  17. constantin says:

    doamna,le-am facut!…sunt excelente!…va felicit!…am pus niste bucatele de coaja de portocala confiate,goji,merisoare si stafide toate cam in proportii egale, in jurul a 4-5 lingurite per total…catre final,cam cu 5 min.inainte,am pus cativa fulgi de ciocolata,care s-au topit frumos,ne-avand la indemana ciocolata alba sau neagra…sunt curios cum ar iesi cu 4 oua si vreo1/2 pachet de unt,in loc de ulei…reteta este economica si excelenta…Va multumesc!

    • Laura Laurentiu says:

      Evident, cu unt vor avea un gust mai fin. :) Ma bucur mult ca v-au placut, sa va fie de bine!

  18. iliescu liliana says:

    sunt delicioase

  19. Elena says:

    Pufosi si gustosi intr-adevar! Am facut si cu visine si cu cirese, au disparut instantaneu. Multumesc!

  20. Miru says:

    Eu am12 ani si am vrut sa le fac parintilor o surpriza, asa, inainte de Paste. Briosele au iesit foarte bune, sunt usor de facut, eu reusind chiar daca nu sunt prea buna in bucatarie. Am avut doar o problema, care a fost din vina mea, aceea ca am pus prea multa umplutura si 3 briose au luat o forma mai ciudata, dar bineînțeles ca au fost si acestea foarte bune. Felicitari pentru o reteta foarte reusita si multumesc pentru ajutorul acordat.

  21. sunshine alice says:

    Un amic de-al meu, mare amator de dulciuri si bun cofetar -amator :)) mi-a trimis o briosa. Am papat-o pe nerasuflate! Cea mai buna briosa ever. Si il sun: mai…da-mi reteta! iti trimit mail cu link-ul imi spune el…surpriza? astia erau briosele cu pricina.
    in weeken fac si eu!

  22. bianca says:

    super

  23. bianca says:

    mi-au placut

  24. bianca says:

    supwr

  25. Estera says:

    Doamna Laura va admir din suflet.

  26. Melania says:

    le-am savurat si eu aseara, facute de o prietena. delicioase!

  27. lili says:

    Deliciosi! Multumim!!!!

  28. lili says:

    Muffins mei sunt la cuptor acum si se vede cum cresc !!!!! Dupa comment-urile celorlalti se pare ca o sa revin cu multumiri :))

  29. Ana says:

    Buna Laura, am facut aseara reteta, le-am umplut cu cirese, nuci si bucati de ciocolata. Ai mei s-au batut pentru ele. Si am dat reteta mai departe la toate prietenele mele. Multumim foarte mult. Toate urarile de bine din Elvetia.

  30. gabitza says:

    Doamna Laura , sunt o fata in clasa a 6-a , cu varsta de 11-12 ani , si am incercat singura singurica sa fac aceste briose , au iesit ffff bune si gustoase, doar ca am deschis cuptorul sa vad daca sunt gata si s-au lasat  formand  un bol din briose si nu  un fel de mingiuta. Infine , vreau sa va multumesc din tot suflet ca ati explicat reteta pas cu pas cu tot cu imagini , mai avansat decat celelalte retete  de pe alte sitte-uri. MII de multumiri ! Pupici <3

  31. Wwwblonda_iulik says:

    super mi-a placut la nebunie!

  32. Mikaela says:

    am facut si eu reteta , nu au crescut chiar asa mult dar au iesit bune la gust. ma gandesc k poate e din cauza ca am facut briosele cu nuca macinata si am adaugat bucatele de afine si capsuni. le-am taiat foarte mici dar tot s-au depus pe fundul formelor cand le-am copt.
    in fine, a fost prima mea incercare de faut briose si am fost multumita de rezultat :)

    • lauralaurentiu says:

      Daca ai pus nuca macinata ar fi trebuit sa scoti ceva din cantitatea de faina:). Nu-i bai, important e ca au iesit gustoase, sa-ti fie de bine!
      2012/6/25 Disqus

  33. Mikaela says:

    buna ziua ! o intrebare am : cand se adauga faina, praful de copt si bucatelele de ciocolata sau ce vrem noi sa punem , nu se mai mixeaza compozitia nu ? Se amesteca cu telul si atat?
    Arata delicios si vreau sa incerc reteta :)

  34. Elenabiciuc says:

    buna, Laura! eu am forme de silicon pt muffins. oare trebuie sa le ung cu ceva pe dinautru? multumesc!

  35. Malina says:

    astazi a fost ziua brioselor. cica sa facem ceva mai usor , cu calorii 0. :)) 
    reteta asta e defecta, sa stii. are prea putine portii.hihi. in rest, totul mi-a iesit perfect.

    • lauralaurentiu says:

       lol, pai fa si tu totul x2, atunci poate ajung :)). Foarte frumoase ti-au iesit, sa va fie de bine!

  36. Delia says:

    Am încercat și eu această rețetă este cea mai bună de până acum. Vă mulțumesc !

  37. Betty says:

    cele mai bune si cele mai pufoase briose!!!!! Multumesc Laura de inca o reteta minunata!

  38. Mircea Dobre says:

    Excelenta reteta! Eu am mai adaugat cate ceva pentru a schimba putin. Am adaugat scortioara si 50ml de lapte evaporat (nu condensat, este un lapte care se gaseste in America de Sud). Au iesit excelent, foarte gustoase. Am pus gem de mure la mijloc..yummy.
    Este prima data cand fac muffins. Din pacate nu am facut suficienti muffins pentru toata familia…toti doreau mai mult…
    Salutari din Peru!

  39. Hutan_camelia says:

    De cand am descoperit Cuina Banateana, nu gatesc nimic pana nu ma inspir din retetele dumneavoastra!::))Tot ce am incercat de aici a iesit bun si gustos…Nu pot decat sa va multumesc !!

  40. Roxy23 says:

    Mie mi-au iesit cam tari si cu gust de chec. S-au umflat, arata ca cele din imagine, dar nu au gustul brioselor adevarate.

  41. Oana says:

    Buna ziua.Ati uns hartia cu unt inainte sa puneti compozitia?Pentru ca eu am facut si se lipea hartia de briose ..:(

    • lauralaurentiu says:

      Nu, nu am uns hartia. Am folosit cosulete de hartie speciale pentru briose, de la zenker, dar nu cred ca are vreo importanta producatorul. Ale mele s-au curatat foarte bine de hartie.

  42. Laura Gabriela Sandu says:

    Doamna Laura, mii de multumiri pentru aceasta reteta. Cred ca o sa devin maestra la muffins. E atat de faina reteta si atat de usoara ca cel putin de doua ori pe saptamana mai trag o portie de muffins. Avantajul e ca se pot umple si orna cu aproape orice. Am pus in ele de la stafide, fructe de merisor sau alte fructe uscate, pana la Finetti , rahat , fructe din compot ( puse cu o vreme inainte la uscat pe un servetel) sau un pic de dulceata.

    • lauralaurentiu says:

      Ma bucur foarte mult, draga Laura. E o reteta de muffins usoara si intr-adevar foarte versatila, poti sa ii combini cu felurite umpluturi :). Sa va fie de bine!

  43. Andreea says:

    Le-am facut de doua ori si sunt foarte bune. A 3-a tura asteapta in cuptor chiar acum :D. A 2-a oara cand le.am facut am scapat cam multa faina si am pus un pic de lapte ca sa fie mai subtire aluatul…parca sunt si mia pufoase cu putin lapte. Felicitari pentru toate retetele, sunt minunate!!

  44. Liliana Tamasila says:

    Am primit reteta de la un prieten bun si tare am foast incantata de ea, arata foarte bine si este usor de facut. Am sa o fac chiar astazi! Super usoare retete si bune!

    • Anonymous says:

      Liliana, pe orice cale ai fi ajuns in “cuina” mea, eu nu pot decat sa ma bucur ca esti aici si ma citesti. Mult succes la prepararea muffinsilor, sper sa iasa pe gustul tau!

  45. Liliana Tamasila says:

    Am primit reteta de la un prieten bun si tare am foast incantata de ea, arata foarte bine si este usor de facut. Am sa o fac chiar astazi! Super usoare retete si bune!

  46. Pinguinu112 says:

    Nu stiu unde, cum….ies briosele astea pufoase, in momentul in care s-au racit iti spargi capul cu ele!!!Sincer….gustoase…dar problema lor dupa cum am mai spus, se intaresc si se fac crocante!Am mai facut briose dupa alte retete, mult mai complexe retetele, si de fiecare data au iesit ca la carte! e o reteta incredibil de simpla dar nici rezultatul nu e spectaculos, si de fapt nu cred ca e reteta de briose,seamana mai mult cu aluatul de piscoturi!CU siguranta a fost prima si ultima oara cand le fac!

  47. Ionasco Olga says:

    Am incercat si fac si eu aceasta reteta, mi-a iesit din prima! Ce aromate si bune sunt :) sotul meu nu se opreste de manincat!!! Mersi mult pentru reteta!!!

  48. Corina says:

    Buna,

    te-am descoperit de curind,cautind o reteta usoara si rapida de muffins. le-am facut astazi,si….amm dat chix. nu din vina ta,EVIDENT. nu am tava de muffins si le-am pus direct in formele de hirtie,si cred ca au fost si cam prea apropiate si mai cred ca am pus si multa compozitie. fapt este ca,aluatul s-a umflat(a crescut foarte frumos)si brioselele mele sau unit intre ele si aratau ca mamaliga. mamaliga cu un gust absolut desavirsit si pufoasa ca norisorii de vara. bine ca le-am facut acum,pt ai casei,ca aveam de gind sa le fac in Ajun.
    miine ma duc in oras sa-mi cumpar tava(cu gaurile mai mari,nu?)si le fac din nou. oricum nu mai sint decit 3,s-au mincat ca piinea calda. ca mamaliga calda,ma rog!!:D.
    blogul este de exceptie,m-am inscris la newsletter sa nu pierd nimic.(sper sa-mi “creasca” si 1-2 neuroni sa nu mai fac greseli prostesti.)te pup si te astept cu o reteta de biscuiti sau fursecuri pt Craciun. am primit cadou un set de forme(omuleti de zapada,braduti,stelute..etc) f frumoase si nu gasesac nimic sa-mi placa,sa le incerc. sanatate multa iti doresc si sa ne “vedem” cu bine,pe aici.
    Corina

  49. Patricia Iordache says:

    Draga Laura, te urmaresc de multa vreme, pe culinar, pe postul TV Paprika, prin reviste, dar iti citesc cu sfintenie blog-ul, de fiecare data cand raman in pana de idei. Multumesc pentru reteta de briose pufoase. Am executat, papat, foarte gustoase!! Am postat reteta si pe noul meu blog: http://www.rasfatuldezicuzi.blogspot.com Multumesc!

  50. Cucu_bau says:

    Buna ziua, oare ce gresesc?Am facut aceasta reteta de 2 ori deja si nu stiu de ce mie mi se “desumfla” pana le scot din cuptor. Mentionez ca am respectat reteta intocmai, dar am o nelamurire cu praful de copt:se adauga ca atare sau trebuie intai “stins” cu putin lapte sau zeama de lamaie?In rest, reteta e delicioasa,dar as vrea sa-mi reuseasca si mie asa de aspectuoase ca in poze.

    • Anonymous says:

      As zice ca pui cam prea mult praf de copt, raportul dintre acesta si faina daca e prea mare, aluatul se umfla la cuptor si se dezumfla dupa aceea. Incearca sa reduci cantitatea, eventual sa “razi lingurita” :P. Nu trebuie stins praful de copt (dar praf de copt sa fie, nu bicarbonat). Succes si te astept cu vesti bune.

    • Iulianacosac says:

      Buna ziua.pentru a nu vi se mai desumfla briosele nu mai umblati la cumtop minim 20 de minute .Explicatia este ca aerul mai rece din exteriorul cuptorului le desumfla.Dar daca vreti sa va uitati la ele si nu aveti bec in cuptor cand inchideti usa sa o faceti fffff usor sa nu intre aer rece.Succes

  51. Marcelaconstantin says:

    Draga Laura permite-mi sa-ti spun asa desi nu te cunosc, dar sunt la curent cu ceea ce faci si de multe ori ma inspir de la tine. Ma aflu in Australia (stiu ca si tu ai vizitat-o) la fiica mea si tare mult le-au placut  briosele tale. Mutumim pentru reteta. Marcela Constantin

  52. Diana Tessalonik says:

    Doamna Laura, din postura de tanara sotie si in scurt timp de tanara mamica :), vreau sa va multumesc din suflet pentru aceasta reteta!
    Imi doream sa fac ceva dulce si buuuunnn care sa contina cirese iar aseara cautand pe  net am descoperit si experimentat – in cantitate tripla ce-i drept, pt ca vroiam sa trimitem si unor pieteni – muffins-urile dumneavoastra. :D
    Vreau sa va spun ca au iesit  perfecte!!!
     Nu ne mai opream nici eu nici sotul din mancat, iar pentru mine bucuria cea mare a fost sa vad ca sunt sunt atat de delicioase si usor de facut incat poti invata mixerul sa se descurce singur. :))
    Multumiri multe multe!!

    • Anonymous says:

      Diana draga, ma bucur din suflet pentru reusita ta :). Sa va fie de bine si la multe alte retete reusite!

  53. Christine says:

    eu le-am facut deja de 2 ori :),dar ies cam uscate,ce gresesc ??:((

    • Anonymous says:

      Christine, oare nu ii lasi cam mult timp la copt? Poate cuptorul tau e mai “focos”, nu stiu ce sa zic, incearca sa reduci putin timpul de coacere.

  54. Elizabeth Sandor says:

    Tocmai am incercat briosele. Incredibil de delicioase. Am primit f multe complimente pt ele. Am cautat mult o reteta buna de briose si am fost dezamagita. Acum sunt extrem de bucuroasa. Si cum iubesc gatitul o sa mai poposesc pe aici. Multumesc de reteta. Felicitari!

    • Anonymous says:

      Elizabeth Sandor, ma bucur mult ca ti-au reusit si ai avut succes! Sa va fie de bine si te mai astept cu mult drag!

  55. RalucaS says:

    Gata! Le-am facut. Au iesit perfecte, gustoase si pufoase, indeed. Baieteii infuleca una dupa alta. Cand am zis celui mare ca trebuie sa oprim una si pt. tati sa vada ce papa bun le-am facut, a spus hotarat: “lu’ tati nu-i plac” hahaha Tocmai am mai navigat putin prin site si am hotarat ca urmeaza japonezele si cornurile de brutar :D Oricum, asta va ramane reteta mea pt. muffins, dupa ce am mai avut 2 incercari, una ok, iar alta un dezastru total. Ma temeam ca am cumparat degeaba tava pt. muffins. Iti multumesc pt. reteta, Laura :)

  56. Motoc Ioana says:

    sunt superbe briosele!! reteta care o folosesc eu seamana f mult cu a ta, dar trebuie sa fac odata si dupa reteta ta :)
    noi suntem innebuniti de cand am primit reteta si am facut pentru prima data. sunt excelente langa o cafea buna, un pahar cu lapte, iaurt, sau doar asa.
    ioana

  57. Anisoaraursan says:

    Superbe!Am notat reteta si maine o fac copiilor.Multumesc pentru reteta!

  58. Cami timisoara says:

    foarte bine arata o sa incerc neaparat.De cind am descoperit cuina banateana ma inspir mereu de aici pentru a-mi surprinde familia cu retete noi.Iti multumesc

  59. Dicaangela says:

    doamna LAURA, am gresit ceva, am amestecat retetele, ciocanelele pe varza le-am luat de pe alt sait, a lui maya, scuze , dar simbata am facut carne de porc in zeama de varza, asta de doua ori in iarna asta minunataaaaaaa! DE multe ori am facut cozonacii, au ajuns in DUBLIN, LA UNUL DIN BAIETII MEI IN SPANIA SI DE CRACIUN IAR AM REPETAT RETETA DE COZONAC PENTRU CIND SAU INTORS INAPOI LA MUNCA. SI IN LONDRA AM UN BAIAT, ACUM FAC PENTRU FATA MEA CARE PLEACA IN ITALIA, SI-A TERMINAT VACANTA. DECI ASA VA SPUN: AM 5 COPII SI 4 SINT IN 4 TARI, MAI AM O FATA CU FAMILIA EI SI NEPOTICA ACASA, AICI LA BRASOV, sint tare multumita de tot ce pregatesc mai ales ca le si reusesc, numai ca nu mai am cui sa pregatesc. Dar de placere pentru mine si sotul meu gatesc cu mare drag din toate retetele si aperitive, orice, nu sint prea sanatoasa dar placerea de a gati este mare. Va doresc multa sanatate si bucurii ,de la toti pe care va urmeaza toate retetele suces mult multumesc ca mi-ati raspuns ma bucur ca am fost si eu citita si cu drag citesc comentariile dumnevoastra si pe dumnevoastra, cu drag ANGELA////////.V ….A…P…U..P….

    • Anonymous says:

      Doamna Angela, ma bucur pentru dumneavostra, aveti o familie frumoasa, sa va traiasca si sa aveti bucurii de la ei! Multa sanatate si spor la bucatarie!

  60. Natalia says:

    Pai comentariul l-am scris numai dupa ce am facut prajiturelele, asa le-am putut compara cu alte retete la gust si aspect. Si musafirilor le-au placut si mi-au cerut reteta. Le-am dat-o impreuna cu adresa blogului dvs. Multumesc inca o data si sper sa-mi gasesc timpul necesar sa mai incerc si alte retete de pe blog, ca-mi place tare mult cum gatiti si felul in care ne explicati si noua. Numai bine va doresc si spor in toate!

    • Anonymous says:

      Si tie Natalia draga, numai bine si mult spor la bucatarit! :) Sa va fie de bine muffinsii, ma bucur ca au fost pe placul vostru. :)

  61. Saloane.ro says:

    doamne cat de bine arata! felicitari!

  62. Dicaangela says:

    Fac si eu astazi acest desert minunat . Pana acum am facut ciocanelele cu varza ma inspira mult bucatele dumneavoastra domn. LAURA. IERI FIIND DUMINICA AM CALATORIT PE INTERNET SI V-AM ASCULTAT MUZICA POPULARA. Imi place foarte mult desi sint moldoveanca, imi place muzica populara ……sa fiti sanatoasa, sunteti multi lateral dezvoltata va puppppp!!!

  63. Natalia says:

    De cand cautam o astfel de reteta, care sa semene cu cele pe care le cumparam. Dupa ce am incercat cateva retete, am dat de a dvs. (maine dimineata avem musafiri si cautam o reteta de ceva dulce pentru cafea), care mi-a mers direct la suflet (sper ca si musafirii o sa fie la fel de incantati). Va multumesc ca ne impartasiti si noua, celor mai putin initiate in ale bucatariei, secretele reusitei unei retete. Sanatate si succes in ceea ce v-ati propus si va doriti in acest an!

    • Anonymous says:

      Natalia draga, eu iti multumesc pentru apreciere. Te astept cu impresii,
      daca ii faci. Iti doresc si eu numai de bine!

      2011/2/5 Disqus

  64. Aphextwinz says:

    Laura, mai parca mi-ai citit gandurile, ma gandeam unde sa gasesc o reteta de briose verificata si care sa imi iasa pana si mie. Am o singura intrebare: crezi ca fara praf de copt cresc? Nu prea il suport. Nici zahar vanilat nu am, am numai pastai de vanilie, dar ma descurc cumva.

    Traiasca telepatia :)

    • Anonymous says:

      Dana, nu cresc. :) Zaharul vanilat il poti inlocui cu pastaie razuita si
      asta ar fi chiar o innobilare pentru aluatul asta simplu, dar la praful de
      copt nu ai cum sa renunti ca nu mai cresc :). Doar daca… uite, ai putea
      incerca asa: sa freci galbenusurile uleiul turnat in fir subire, faci o
      maioneza. Separat, faci o bezea super tare cu albusurile si zaharul si torni
      maioneza deasupra. Pui si faina si amesteci cu telul in forma de para, cu
      miscari de jos in sus, usor-usor ca sa ramana cat mai mult aer in
      compozitie. Incearca asa, s-ar putea sa iasa, dar nu garantez 100%. :)

      2011/2/5 Disqus

  65. RalucaS says:

    Ce minunatie! Abia astept sa-i incerc, baieteii mei vor fi foarte incantati! Pana acum am facut ciorba de perisoare si checul simplu si au iesit perfecte, asa ca am toata increderea in retetele tale. Esti de departe preferata mea si am toata admiratia pentru talentul si harnicia ta.

    • Anonymous says:

      RalucaS, ma bucur mult ca iti plac retetele mele :) , sa va fie de bine. Si
      nepotii mei sunt incantati de briosele astea, cred ca o sa le placa si
      baieteilor tai. Mult succes!

      2011/2/5 Disqus

  66. paula_h says:

    Laura e prima data cand postez pe blogul tau…briosele astea m-au dat gata.Reteta pare simpla dar sunt sigura ca nu-mi vor iesi la fel de frumoase ca ale tale..tu ai un talent aparte.
    Iti multumesc aici pentru toate retetele pe care ni le impartasesti!
    O voi incerca cu siguranta!

    • Anonymous says:

      Paula, reteta e foarte, foarte simpla, dar parerea mea e ca cele mai bune
      retete asa si sunt :). Reuseste garantat, asa ca am convingerea ca vei face
      niste frumuseti de briose.

  67. Amo_ki2000 says:

    am fost plecata 3 zile si nu-mi vine sa cred cate bunatati ai putut face!Familia ta trebuie sa fie o rasfatata la cum gatesti. Tare mi-ar place sa fiu in preajma ta ! Ramona

    • Anonymous says:

      Ramona, iti multumesc mult pentru ca ma apreciezi :). Este o casa de vanzare
      langa mine :)). Te mai astept cu drag.

  68. Anamaria2005iasi says:

    arata foarte bine…sigur sunt si delicioase

    • Anonymous says:

      Anamaria, muffinsii astia au o consistenta perfecta, fie simpli, fie cu orice adaus, nu au cum sa nu placa cuiva :).

Advertising
Advertising
CLOSE
CLOSE