Peste cu ciuperci si creveti
Pregatire
00:30 ore
Gatire
00:25 ore
Timp total
00:55 ore
Portii
4
Grad dificultate
usor
In urma cu ceva vreme, am vazut la televizor (pe un canal de calatorii) o emisiune dedicata gastronomiei din Suedia; printre alte „numere” delicioase, au prezentat si un bucatar suedez cu valoarea confirmata de un numar de stele Michelin (nu mai stiu nici numele bucatarului, nici numarul stelelor) care a pregatit reteta din care m-am inspirat eu ca sa gatesc acest peste cu ciuperci si creveti. Cu toate ca nu am avut de unde sa iau pestele „unditar” gatit in varianta originala si nici galbiori nu am gasit, asa cum a folosit bucatarul suedez, va asigur ca fileul de rechin, ciupercile champignon si crevetii s-au imprietenit de minune cu restul ingredientelor, rezultand o minune de mancare scaldata intr-un sos fin de smantana.
00:3000:2500:554 portiiredusIngrediente Peste cu ciuperci si creveti:
- aproximativ 650-800 de grame de peste file (pestele „unditar” folosit in reteta originala a fost descris drept un peste cu carnea densa, de aceea am decis sa il inlocuiesc cu fileul de rechin)
- 250 de grame de creveti gata decorticati
- 300 de grame de ciuperci proaspete (galbiori in reteta originala, eu am folosit champignon)
- 2 linguri de ulei de masline
- 50 de grame de unt
- 1 lingura de faina
- 3-4 cepe echalotte (sau 1 ceapa alba, obisnuita)
- 2 linguri de pasta de rosii buna
- 200 de ml. de supa de peste
- 100 de grame de smantana nefermentata (sa nu fie acra)
- 1 foaie de dafin
- sare, piper
- marar verde pentru servit
Preparare:
Se adauga peste ceapa pasta de rosii si se amesteca bine.
Pestele se sareaza si se pipereaza.




















Lasă un răspuns