
Pesto de pătrunjel – rețeta unei metode delicioase de păstrare a pătrunjelului





Pesto de pătrunjel – rețeta unei metode delicioase de păstrare a pătrunjelului. Rețetă de sos pregătit la rece care conservă aroma frunzelor proaspete de pătrunjel. Pesto de pătrunjel, lista de ingrediente și modul de preparare.
Un pesto, la modul general, e un sos pregătit la rece, care conservă perfect aroma ingredientului principal, care de obicei este o iarbă aromatică. Un pesto de pătrunjel, așadar, este în același timp un preparat delicios dar și o modalitate de păstrare a aromei proaspete a pătrunjelului. Mai cu seamă dacă aveți pătrunjel de grădină, e foarte probabil să vă confruntați cu o cantitate mai mare decât puteți consuma imediat. În acest caz, rețeta de mai jos e posibil să vă prindă foarte bine. De asemenea, la fel de bine s-ar putea să vă prindă și alte sugestii de păstrare și utilizare a pătrunjelului, pe care le găsiți aici.
Ingrediente pentru pesto de pătrunjel
- 3 legături de pătrunjel (obișnuit, nu din cel cu frunza creață)
- 40-50 de grame de semințe de pin/semințe de floarea soarelui/miez de nucă/migdale
- 60-70 de grame de parmezan sau pecorino răzuit fin
- 2-3 căței de usturoi, zdrobiți
- 80-100 ml. ulei de măsline extravirgin
- puțină sare grunjoasă
- piper negru măcinat după gust
Mod de preparare pesto de pătrunjel
1. Am spălat și zvântat pătrunjelul. Am îndepărtat tulpinile mai groase (fibroase) ale pătrunjelului și l-am tocat mare, din cuțit.
2. Într-o tigaie uscată, am prăjit ușor semințele de pin/floarea soarelui/nuca/migdalele, doar cât să li se intensifice aroma. Le-am lăsat să se răcorească.
Observație: semințele de pin se găsesc la prețuri prohibitive, pe la noi. De aceea, pentru rețeta de pesto de pătrunjel, recomand să folosiți cu încredere orice semințe oleaginoase (de dovleac sau de floarea soarelui) sau nuci (migdale etc).
3. Am pus într-un procesor (e perfect și un blender de putere mare) frunzele de pătrunjel, semințele/nuca, brânza rasă, usturoiul și un praf de sare grunjoasă. Am adăugat 2 linguri de ulei de măsline și am procesat, adăugând și restul uleiului, treptat.
În funcție de cât de fină vă doriți textura pesto-ului vostru, adăugați mai mult sau mai puțin ulei de măsline. În final, am asezonat cu sare și piper după gust și am transferat sosul obținut într-un borcănel. Am acoperit suprafața pesto-ului cu o peliculă fină de ulei de măsline și l-am pus în frigider, unde poate fi păstrat până la 1 săptămână. La congelator, rezistă perfect câteva luni bune.
Mod de servire
Acest pesto de pătrunjel este minunat cu paste. Pur și simplu, fierbeți pastele conform indicațiilor de pe ambalaj și scurgeți-le de apă. Fierbinți, amestecați-le cu sosul pesto de pătrunjel, în proporția dorită. Opțional, adăugați și miez de nucă ușor prăjit și tocat din cuțit. Stropiți pastele cu un pic de ulei de măsline și completați farfuria cu parmezan sau pecorino răzuit. La fel de delicios veți găsi acest pesto stropit pe niște bruschete, acompaniind brânzeturile sau alte preparate.
DACĂ VĂ INTERESEAZĂ ȘI REȚETA DE PESTO DE LEURDĂ, O GĂSIȚI CU UN CLICK PE POZA DE MAI JOS
Să vă fie de folos!
Lasă un răspuns