Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Sos de visine

Sos de visine

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

La noi, in Banat, acest sos de visine dulce-acrisor este un clasic, as putea spune. Se potriveste minunat cu carnea de pasare fiarta sau fripta. De altfel, exista un fel de ”sfanta treime” a sosurilor banatene, cele care se servesc la fiecare pranz traditional, alaturi de carnea fiarta oferita imediat dupa supa de gaina. Sosul de rosii, dulceag si aromat cu foaie de dafin, sosul de marar și acest sos de visine sunt cele care sunt pregatite in mod traditional. Aflati, mai jos, cum am procedat.

sos de visine

Ingrediente Sos de visine

pentru aproximativ 500 de ml. de sos

  • 250-300 de grame de visine fara samburi, proaspete, congelate sau din compot
  • 250 de ml. de supa de pasare (sau lapte)
  • 30 de grame de unt
  • 30 de grame de faina
  • zahar si sare dupa gust
  • 1 praf de scortisoara (optional)

Preparare sos de visine

Eu am folosit visine congelate, daca se folosesc visine din compot, e de recomandat ca o parte din lichidul necesar (supa de pasare sau apa) sa fie inlocuit cu zeama din compot (cam jumatate).

sos de visine 1

Untul se topeste intr-o craticioara:

Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!
sos de visine 2

Se adauga faina si se amesteca rapid, cu grija sa nu se rumeneasca, doar sa se impregneze cu unt:

sos de visine 3

Se toarna supa fierbinte (sau laptele, sau zeama de compot amestecata cu supa sau apa) si se amesteca bine, desfacandu-se toate cocoloasele:

sos de visine 4

Se fierbe pe foc mic, amestecand constant si insistand pe fundul craticioarei, pana ce compozitia se leaga, apoi se adauga visinele si se mai da in cateva clocote:

sos de visine 5

Se potriveste gustul de sare si zahar, eu am pus o lingura cu varf de zahar dar si un praf de scortisoara, mi se pare ca ii da un gust foarte bun.

O sugestie de servire:

mancare 9 octombrie 4
Ultima rețetă publicată

Sa va fie de folos!

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 comentarii la Sos de visine

  1. Ramona V. spune:

    Foarte bun sosul! A mers de minune cu rața. :)
    Mulțumiri!

  2. […] de pasare alaturi de morcovi fierti si cartofi fierti separat intr-o cantitate de supa, cu un sos de rosii sau de visine.6. Supa ramasa in oala se strecoara printr-o sita deasa, la nevoie chiar si de mai multe ori, pana […]

  3. […] minunat sos de visine pentru fripturi mai poate fi gasit si la Laura Laurentiu,Oana si Diana il prezinta intr-o forma ceva mai aromata (dar la fel de spectaculoasa), iar Adi […]

  4. Dragos spune:

    ca ce obicei, un deliciu orice reteta de pe acest site….Multumesc!

  5. Emili Ardeleanu spune:

    Am parasit Romania de mult: dar fiind nascuta in Banat bucataria delicioasa i-mi trezeste si acum nostalgii :iar sosul de visine este  un deliciu

  6. Carmendiugan spune:

     multa vreme am refuzat sa fac acest sos dar sotul meu, minca la bunica lui si am inceput sa-l fac,acum nu mai putem fara el!e f bun mai ales daca i-ti place dulce-acrisor

  7. Dscsuciu spune:

    eu fac sosul de visine cu lapte in loc de apa sau supa !!!! daca il faci cu apa sau supa nici nu poate fi numit sos ..ci mai degraba compot cu faina .

  8. klaudya spune:

    Mİ-Aİ FACUT MARE POFTA SA VAD DACA GASESC VİŞİNE AZİ İL FAC ESTE SOSUL PE CARE MAMA Nİ-L FACEA MEREU ACASA MULTUMESC PTR RETETA CARE Mİ-A ADUS AMİNTE DE JİMBOLİA

  9. Elena spune:

    E preferatul meu!Acasa la mine nu prea are trecere.Cand mergem la bunica(intr-un sat pe langa Covasna)il facea des vara.Si mama il facea mai ales in zilele de post.

  10. lauralaurentiu spune:

    Nela, iti multumesc foarte mult si te mai astept. Ti-am dat o idee, poate reeditezi un pranz din copilarie, intr-o zi :) .

  11. Nela spune:

    Woww..cum arata !vreau sa spun ca mi-ai facut o pofta nebuna asa ceva mancam in copilarie cat am stat in Banat .Iti doresc o zi placut!

  12. lauralaurentiu spune:

    S-o odihneasca Dumnezeu, Daiana. Ma bucur ca ti-am provocat placute aduceri aminte. :)

  13. vdaiana spune:

    "La noi in Banat, acest sos dulce-acrisor este un clasic, as putea spune. Se potriveste minunat cu carnea de pasare rasol sau fripta ." Asa este! Pranzul tau de sambata mi-a adus aminte de Bunica, Dumnezeu s-o odihneasca. :)

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE