Cautare in site
x inchide
pesto de leurda reteta pas cu pas cum se face pesto de leurda reteta laura laurentiu

Pesto de leurda

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 08.04.2013
4.7
(40)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.7 / 5. Voturi 40

Fii primul care acorda o nota!

Ne gasesti si pe

Știri culinare cu subiect asemănător:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

40 comentarii la Pesto de leurda

  1. Elena spune:

    Ați specificat că se poate și congela acest pesto. Se păstrează bine ? Nu-și schimbă gustul ?
    Abia aștept să îl încerc. Mulțumim pentru rețetă ! ??

  2. Tatiana spune:

    Azi am cules și eu leurdă, anume cu scopul de a face pesto.
    Încercăm. Cred că va ieși bun.
    Mulțumesc pentru rețetă.

  3. Ioana spune:

    Am facut si eu, inainte de a vedea reteta ta. Am omis parmezanul ca sa fie de post, insa a iesit atat de iute ca nu am putut-o manca… Nu cred ca am pus prea multa leurda, dar mi-au dat lacrimile datorita iutimii sosului.

    • lauralaurentiu spune:

      Cred ca parmezanul o mai imblanzeste :). Oricum, Ioana, dupa ce sta la frigider o saptamana – doua isi va pierde din intensitate.

  4. Marcela spune:

    Sunteti absolut geniala.Eu fiind mai tinerica si crescuta in afara zonelor impadurite chiar nu stiam ce bunatate e leurda…Multumim din inima pentru retete.Numai sanatate si succes!!!

  5. ina spune:

    io-s plecata de acasa :) dar am numai leurda-n cap de la o vreme. Leurda noastra se numeste ramps- wild leeks pe aici si se foloseste la aromatizarea untului pt friptura, conservata in otet, omlete, supe…. pesto as face si eu si l-as pune in congelator in tavite pt cuburi de gheata acoperit cu capac (ai nevoie, iei de-acolo un cub, doua si nu te mai stresezi cu oxidarea – asta pe termen lung). idea e ca sunt foarte departe de leurda asta si am o pofta nebuna :(
    Poate ma aude cineva din Oregon sau Montana :)

  6. liliana onuta spune:

    Si eu il folosesc in aceasta perioada amestecat cu griusorul tot de padure si cu hasmatuchiul este foarte bun .Se poate adauga oua fierte tari taiate in patru sau fasole rosie fiarta sau doar cartofi fierti.Multumim de toate sfaturile.

  7. liliana spune:

    incercati sa inlocuiti leurda cu busuioc proaspat,aceiasi reteta fara nuci.tine f bine in borcan la congelator.

    • lauralaurentiu spune:

      Liliana draga, busuiocul proaspat este ingredientul de baza al pesto-ului original, alaturi de pinoli :). Schepsisul era ca noi am inlocuit busuiocul cu leurda :)).

  8. adelag spune:

    Am facut acuma seara pesto-ul, e foarte bun (azi a fost pentru prima data cand am cules si gustat leurda)!!!multumim pentru aceasta reteta si toate celelalte cu care ne rasfatati.

    • lauralaurentiu spune:

      Ma bucur tare mult, Adela :). Ai grija sa-l pastrezi bine acoperit cu ulei, oridecate ori scoti din borcan, ceea ce ramane sa fie aiba o pelicula continua de ulei deasupra. Sa-ti fie de bine!

  9. Adina Dumitra spune:

    are ceva daca las la inmuiat migdalele, caju-ul, etc ? asa procedez cand fac lapte de migdale, si e mult mai usor si pt blender de procesat.
    de asemenea , putem elimina parmezanul? in caz ca tinem post sau vrem sa-l folosim la preparate de post.

    • lauralaurentiu spune:

      Adina, eu te-as sfatui ca pentru pesto fara parmezan sa inmoi 50 de grame de caju iar migdalele sa le lasi intregi, eventual le poti praji usor. Desemenea, va fi nevoie d emai multa sare, pentru ca branza aducea gustul sarat in combinatia pe care am propus-o initial. Sa revii cu vesti bune! :)

  10. Mihaela Sava spune:

    Astazi am sa pregatesc acest minunat pesto. iti voi arata si poze.
    Multumesc mult!

  11. mandala spune:

    Laura multumesc !

PUBLICITATE
PUBLICITATE