Retete la Gratar: Friptura de miel si cartofi cu rozmarin
Dragii mei, in prag de Sarbatori de Paste, vin cu o ultima reteta video inainte de a va ura Paste fericit, o friptura de miel la gratar delicioasa, cu o garnitura de cartofi cu rozmarin. Friptura de miel este glazurata cu un sos aromat si condimentat si este piesa de rezistenta, dupa cum veti vedea, a unui meniu complet. Reteta de miel la gratar face parte din serialul culinar Bucataria de Vara, realizat cu sprijinul partenerilor mei, experti in gratare de gradina. Impreuna cu ecores.ro va invitam sa urmariti episodul al 2-lea al acestui serial de retete gatite in aer liber, oferite sub recomandarea „pentru toti cei care apreciaza mancarea buna si un stil de viata lejer si relaxat”. :)
Ingrediente Friptura de miel la gratar cu usturoi si romarin
- 1 spata de miel cu os
- 1 pulpa de miel dezosata, intreaga
- 3-4 catei mari de usturoi
- 2 ramurele de rozmarin
- cimbru dupa gust
- paprika dulce
- sare si piper
- 100 ml. ulei de masline
- 1 ceapa rosie
- 2 linguri de ulei de masline
- 200 ml vin rosu
- 1 lingura mustar de dijon
- 2 linguri ketchup de casa
- 2 linguri de sos worchestershire
- 1 lingurita sos chili
- cartofi pentru garnitura
Mod de preparare friptura de miel la gratar cu usturoi si rozmarin
Până una alta, iata ce veti descoperi in acest episod al serialului vostru preferat:
- Friptura de miel marinata cu usturoi si rozmarin, la gratar
- Cartofi cu rozmarin la gratar
- Placinta cu zmeura, pere si crusta de cereale si unt la gratar
Friptura de miel, garnitura si desertul vor fi pregatite in aceeasi perioada de timp, cu ajutorul gratarului Napoleon. Timpul de marinare al fripturii l-am redus la un minimum de 1 ora, dar, evident, daca veti adauga aromele de cu seara si veti lasa carnea peste noapte la frigider, friptura va fi cu atat mai gustoasa. Tineti cont, insa, nu uitati sa scoateti carnea din frigider cu minimum 1 ora inainte de inceperea prepararii propriuzise.
Pentru modul de preparare o sa va invit cu mare incantare la film!
Lasă un răspuns