Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Retete la Gratar: Friptura de miel si cartofi cu rozmarin

Retete la Gratar: Friptura de miel si cartofi cu rozmarin

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 13.04.2012
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
PUBLICITATE

Dragii mei, in prag de Sarbatori de Paste, vin cu o ultima reteta video inainte de a va ura Paste fericit, o friptura de miel la gratar delicioasa, cu o garnitura de cartofi cu rozmarin. Friptura de miel este glazurata cu un sos aromat si condimentat si este piesa de rezistenta, dupa cum veti vedea, a unui meniu complet. Reteta de miel la gratar face parte din serialul culinar Bucataria de Vara, realizat cu sprijinul partenerilor mei, experti in  gratare de gradina. Impreuna cu ecores.ro va invitam sa urmariti episodul al 2-lea al acestui serial de retete gatite in aer liber, oferite sub recomandarea „pentru toti cei care apreciaza mancarea buna si un stil de viata lejer si relaxat”. :)

Ingrediente Friptura de miel la gratar cu usturoi si romarin

  • 1 spata de miel cu os
  • 1 pulpa de miel dezosata, intreaga
  • 3-4 catei mari de usturoi
  • 2 ramurele de rozmarin
  • cimbru dupa gust
  • paprika dulce
  • sare si piper
  • 100 ml. ulei de masline
  • 1 ceapa rosie
  • 2 linguri de ulei de masline
  • 200 ml vin rosu
  • 1 lingura mustar de dijon
  • 2 linguri ketchup de casa
  • 2 linguri de sos worchestershire
  • 1 lingurita sos chili
  • cartofi pentru garnitura

Mod de preparare friptura de miel la gratar cu usturoi si rozmarin

Până una alta, iata ce veti descoperi in acest episod al serialului vostru preferat:

Ultima rețetă publicată
  • Friptura de miel marinata cu usturoi si rozmarin, la gratar
  • Cartofi cu rozmarin la gratar                             
  • Placinta cu zmeura, pere si crusta de cereale si unt la gratar

Friptura de miel, garnitura si desertul vor fi pregatite in aceeasi perioada de timp, cu ajutorul gratarului Napoleon. Timpul de marinare al fripturii l-am redus la un minimum de 1 ora, dar, evident, daca veti adauga aromele de cu seara si veti lasa carnea peste noapte la frigider, friptura va fi cu atat mai gustoasa. Tineti cont, insa, nu uitati sa scoateti carnea din frigider cu minimum 1 ora inainte de inceperea prepararii propriuzise.
Pentru modul de preparare o sa va invit cu mare incantare la film!

Alte retete la gratar:

Grupul Facebook

Ti-a placut aceasta reteta?

/ 5. Voturi

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

20 comentarii la Retete la Gratar: Friptura de miel si cartofi cu rozmarin

  1. Miclescumirela spune:

    Numai 5 stelute putem da???Pozele tale sunt extraordinar de delicioase ,salivam langa monitor !!!!!

  2. Roxana spune:

    Delicios! Hristos a inviat! :)

  3. Hristos a Inviat!Delicioasa reteta si video-ul! :)

  4. maria elena spune:

     Sarbatori Sfinte cu sanatate si tihna!

  5. Contact spune:

    Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!

  6. Sara Mike spune:

    Hristos a inviat! Sarbatori fericite alaturi de cei dragi!  Sara & Miki

  7. Corina spune:

    Paste Fericit ! Lumina si pace in suflet !

  8. Alexandrina Xandrinne spune:

    Sarbatori luminate si multa fericire alaturi de familie si cei dragi!

  9. Mirelapitian2001 spune:

    Esti cu adevarat o bucatareasa buna si expici foarte bine pe intelesul tuturor

  10. Monica Gabor spune:

    multumim pt retetele tale extraordinare!!!! Paste fericit!!!!

  11. valymag96 spune:

    Paste fericit si multa sanatate !

  12. Anamaria Bobeica spune:

    Paste fericit!

  13. Haplea spune:

    Sarbatori Pascale fericite!

  14. Maria Badin spune:

    Felicitari sincere, d-na Laura! Va urmaresc de ceva vreme si ma inspir mai mereu din retetele dvs. Astfel, am facut deja painea „floarea soarelui”, in avanpremiera pentru Paste, maine o s-o fac din nou , iar aseara am facut drobul in crusta de aluat. Eu l-am facut insa, din carne de miel. Am postat pozele pe facebook si, bineinteles, nu am uitat sa amintesc ca va apartin si ca m-au inspirat.
    Va multumesc mult si va urez sarbatori cu bine alaturi de cei dragi.
    Daca doriti sa vedeti ce am reusit sa fac, pe facebook, Maria Badin. E doar pentru prieteni, dar ar fi o onoare sa va alaturati mie si dvs.

  15. Mariavornicu98 spune:

    tre sa fie nemaipomenit de buna dar se poate face si pe un gratar normal?

    • lauralaurentiu spune:

      Se poate, doar sa ai cu ce sa-l acoperi (un capac). Pe gratarul clasic cu carbuni e mai dificil de controlat temperatura, asta e marea calitate a acestui gratar, poti gati respectand temperaturile asupra carora ai un control absolut.

      • Lory loredana spune:

        va doresc paste fericit si dumneavoastra si am vizionat reteta d-voastra de miel …o sa incerc si eu sa o fac…dak imi va iesi o sa va scriu inapoi aici…arata foarte gustos si nu trebuie sa cumperi prea multe ingrediente pt aceasta friptura,,dar am o intrebare doamna laura,,,,inainte sa pun carnea si cartofii in tava trebuie sa ng putin tava cu unt sau ulei? sau ii pun doar asa? va rog sami raspundeti.. multumesc anticipat..SALBATORI FERICITE ALATURI DE CEI SCUMPI D-VOASTRA,,

PUBLICITATE
PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE