Fripturi de porc la gratar si cartofi umpluti la gratar
Ca nu-i pasare mai faina nici mai imbietoare ca si porcu’ stie deja toata lumea. N-o sa ma pun eu acuma contra atator secole de intelepciune populara care au demonstrat asta, mai cu sama ca barbatu-meu e unul din adeptii cei mai inflacarati. No, asadar, intr-o zi de primavara frumoasa, aproape de vara as putea spune, niste fripturi de porc la gratar , fragede si suculente, pareau a fi tot ce ne-am fi putut dori mai mult. Da’ suculente si aromate… nebunie!
Va invit sa descoperiti reteta de friptura marinata la gratar si inca doua idei numa’ bune sa-i stea alaturi in al 3-lea episod al serialului culinar Bucataria de Vara, realizat cu sprijinul ecores.ro, cei care pun la dispozitia fiecaruia acel gratar de gradina care i se potriveste cel mai bine.
Ingrediente fripturi de porc la gratar si cartofi umpluti pregatiti la gratar
- 1,5 kg de ceafa de porc
marinada:
- 1/2 ceapa rosie
- 3 cepe verzi
- cateva ramuri de cimbru
- 2 catei de usturoi
- 1/2 lingurita piper
- 1/2 lingurita nucsoara
- 1/2 lingurita ghimbir uscat
- 1/2 lingurita scortisoara
- 1 lingurita sare grunjoasa
- 1 lingura rasa de zahar brun
- 80 ml. suc de portocale
- 40 ml. sos soia light
- 30 ml. otet
- 1 lingurita- 1 lingura de sos chili
- 1 lingura de ulei
cartofi umpluti
- 4 cartofi mari
- 2 fire ceapa verde
- bacon rumenit dupa gust (optional)
- 200 de grame de branza telemea sau feta
- 1 lingura de smantana
- sare si piper
ardei umpluti cu branza pe gratar
- 4 ardei dulci
- 100 de grame de branza grasa de vaci
- 50 de grame de cascaval ras
- 1 fir de ceapa verde
- 1 lingurita de tarhon uscat
- 4 felii de bacon
- sare si piper
Mod de preparare
In acest episod veti putea urmari:
- Fripturi de porc marinate la gratar
- Cartofi umpluti „Byron” la gratar
- Ardei umpluti cu branza, infasurati in bacon, la gratar
Pentru lista ingredientelor si modul de preparare va invit la film!
Poza de final, ca va convingeti ca meniul prezentat chiar merita pus in practica:
O ultima precizare: cand am fript pe gratar fripturile pe care le-ati vazut in reteta video, am crezut ca mai bine nu se poate. Nu stiu, insa, daca ati remarcat ca am marinat mai multa carne decat a ajuns pe gratar dupa doua ore. Celelalte 3 felii le-am fript dupa 18 ore de marinare – Sfinte Sisoe! pentru asa ceva poti sa faci moarte de om! Asa ca va recomand din tot sufletul, daca timpul va permite, prelungiti procesul de marinare peste noapte, chiar merita.
Lasă un răspuns