Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Tajine de pui

Tajine de pui

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Visez de mult la un vas tajine, si cum nu mi-a indeplinit nimeni visul, m-am gandit sa imi fac eu un cadou, considerand ca am fost foaaarte cuminte si ca merit pe deplin! Pentru cei care nu stiu, cuvantul tajine denumeste atat un fel de mancare, cat si vasul traditional din lut, cu al sau capac in forma de clopot, in care aceasta mancare se prepara, in bucataria nord africana (Maroc, Algeria etc.). In fine, vineri am facut comanda si sambata dimineata, gratie curieratului rapid, am avut minunea la mine acasa! Inspirandu-ma din carticica cu retete furnizata deodata cu oala, a iesit asta mancarica de care urmeaza sa va povestesc mai departe.

tajine de pui
Timp de pregatire: ore
Timp de gatire: ore
Timp Total: ore
Numar portii: 6 portii
Grad de dificultate: mediu

Ingrediente Tajine de pui:

  • 1,2 kg. de pui (eu am avut aripioare)
  • 50 de ml. de ulei de masline extravirgin
  • 200 de grame de ceapa taiata pestisori
  • 3 catei de usturoi tocati
  • coaja (partea galbena) taiata fasii de la jumatate de lamaie
  • sucul de la jumatate de lamaie
  • 2 cartofi medii, curatati de coaja si taiati felii de 1 cm. grosime
  • 1 morcov taiat julien
  • 1 mana de stafide
  • 10 rosii cherry
  • 400 ml. supa de pasare
  • 1/4 lingurita de cumin macinat
  • 1 lingurita rasa de coriandru macinat
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • sare, piper
  • 1 legatura de patrunjel verde tocat

Preparare Tajine de pui:

Pentru inceput, iata vasul:

tajine

 Se incinge in vasul tajine uleiul de masline extravirgin si se rumenesc usor bucatile de pui:

Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!

tajine de pui 2

Se adauga ceapa si usturoiul tocat:

tajine de pui 3

Se adauga si coaja de lamaie taiata in fasiute:

tajine de pui 4

Se adauga morcovul, rosiile, stafidele, cartofii si se toarna supa. Se da totul in clocot, se adauga zeama de lamaie si se presara sare, piper, coriandrul si cuminul macinat si boiaua dulce de ardei:

tajine de pui 5

Se trage vasul pe foc foarte mic, se acopera cu capacul si se lasa sa fiarba timp de 30 de minute. In final, se adauga patrunjelul tocat:

tajine de pui 6

Se ia tajine-ul de pe foc, se acopera cu capacul si se lasa sa se combine aromele pret de cateva minute, apoi se poate servi. Eu am tras aripioarele catre circumferinta vasului si am facut loc la mijloc cuscusului pe care l-am rehidratat si care a absorbit cu sos si arome din vas:

tajine de pui final

Se prezinta pe masa in vasul traditional:

tajine de pui 1

Ultima rețetă publicată

Concluzii: o mancare foarte usor de facut, dar buna de sa te lingi pe degete (ceea ce am si facut). Pofta buna!

Poate îți place și:

Au incercat aceasta reteta:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

25 comentarii la Tajine de pui

  1. Larisaabra spune:

    arata foarte bine spune-mi si mi-e de unde ai comandat-o si eventual un pret-mail-larisaabra@yahoo.com

  2. Monica spune:

    Se pare ca saptamana asta am dedicat-o Marocului ca e a doua ora ca fac tajine si din 2007 cind am fost in Maroc incerc tot ce mi se pare ca ar fi pe gustul meu.
    A iesit foarte bun Laura si singura adaugare pe care am facut-o e ca am pus o lingura de miere ca am zis ca daca are stafide si ginger de ce nu ar merge si putin dulce ?
    Si nu imi pare rau ca am pus dar pe de alta parte nu stiu cum iesea fara miere.
    Ce faci cu concursul de la Maratonul Safir?Te ajut zilnic cu votul meu si sint convinsa ca reteta ta merita sa fie in top si nu pe locul 2 sau 3.Sincer,  am citit multe retete de acolo si raman la ideea ca trebuie cu ori ce pret sa nu cobori de unde ai fost pana acum.

  3. eram in cautare de retete pentru concursul ce l-ai initiat si am dat de reteta asta,care am mai vazut-o,dar uitasem de ea.Am sa-ti spun un pont despre gatitul in tajine.Cand pui mancarea la foc in vas,in gaura din motul capacului pui apa,il umpli,iar cand s-a evaporat toata apa,mancarea e gata.pupu-te.

  4. iony spune:

    Delicios!! Una din mancarurile mele preferate :) ….insa ciudat modul de servire cu cous-cous, in Maroc de obicei tajine-ul este servit fie cu cartoti prajiti fie cu cartofi fierti direct in vas.
    Anyway….Felicitari pt blog :).

  5. pansy spune:

    foarte gustoasa iese mancarea in tajina.am si eu o reteta pe blogul meu si te invit s-o vezi.este absolut extraordinara.de o finete nemaipomenita.am sa incerc si reteta ta.
    sa stapanesti sanatoasa vasul!

  6. lauralaurentiu spune:

    Ciusca, iti multumesc mult si te astept si eu cu tot atat interes si bucurie sa ma mai vizitezi!

  7. lauralaurentiu spune:

    Lia, multumesc mult, draga mea, sa ti-l iei ca nu vei regreta!

  8. lauralaurentiu spune:

    BDana – multumesc mult! Sa stii ca si eu ma gandeam sa ii dau si alte intrebuintari, iar gandul imi zboara insistent catre o paella ;) .

  9. lauralaurentiu spune:

    GDC – sa stii ca si eu am probleme cu vasele de jena, nu stiu cum de reusesc sa raman ba fara vas, ba fara capacul din dotare :)) !

  10. lauralaurentiu spune:

    Sabina, multumesc, sa stii ca asa a si fost! S-a lasat cu degete lipicioase, numai bune de lins!

  11. lauralaurentiu spune:

    Cami draga, multumesc mult pentru aprecieri si pentru ca te-ai gandit la mine! :)

  12. Ciusca spune:

    Frumos obiect, şi deştept pe deasupra. Şi bucuros, cred, că a ajuns în mâinile cuiva care ştie ce să-i facă. Aştept cu maxim interes viitoarele episoade :)

  13. Lia spune:

    Laura,
    Vasul e minunat !
    M-a fermecat si sigur imi iau si eu.
    Sa-l stapanesti sanatoasa si sa faci numai bunatati in el.
    Te pup.

  14. Anonymous spune:

    Hihi, bine ai venit in club. Eu am facut la el si orez, peste cu legume, un soi de ghiveci, toate foarte, foarte bune. Felicitari :)

    BDana

  15. Gospodina de Criza spune:

    Ce vas frumos! Am facut si eu,o singura data, acum vreo 2 saptamani, dar intr-un vas yenna.Ce bogatie de arome…Dani chiar s-a lins pe degete.
    As comanda si eu un asemnea vas, dar mi-e teama sa nu-l sparg. Deja setul meu de vase yenna s-a injumatit, in timp.

  16. Sabina spune:

    Foarte bun si aratos …perfect pentru o masa in familie :)

  17. CamiWitt spune:

    Puiul devine mereu interesant la tine!!!Premii si o provocare pentru tine! O saptamina minunata! Cami

  18. lauralaurentiu spune:

    Lavinia draga, vasul merge si la cuptor, desigur, din moment ce merge direct pe flacara, dar ideea e de a gati cu el pe foc, vaporii formati in timpul fierberii circula in interoriul clopotului creand un efect ca de cuptor. Iese mancare buna si gustoasa.

    L-am comandat aici: http://www.pentrugatit.ro/index.php?productID=1310&discuss=yes , cu tot cu taxele de curierat a trecut (putin) de 400 de lei.

  19. LLAAVVIINNIIAA spune:

    Sa-l stapaniti foarte sanatosi si astept sa imi (ne) zici daca este o investitie care nu mai trebuie amanata. Apropo, cat a costat si unde l-ai comandat?
    Se pune si la cuptor?
    Numai bine!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE