Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Punjeni cevapi

Punjeni cevapi

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE
Asa numitul cevap (sarba) ar semana cu mititelul nostru, intrucat e un carnat fara invelis, ce se frige la gratar. Compozitia si mai ales modul de preparare al cevapilor este, insa, diferit fata de mititei. Eu va propun azi o reteta de punjeni cevapi, adica cevapi umpluti (punjeni = umpluti in sarba), in care carnea suculenta si condimentata inveleste strans umplutura de cascaval:
punjeni cevapi 8

Ingrediente Punjeni Cevapi:

pentru 16 bucati

  • 300 de grame de carne de vita (pulpa)
  • 300 de grame de carne de miel (tot pulpa)
  • 1 ceapa mica
  • 2-3 catei de usturoi
  • 1 lingurita de boia de ardei dulce
  • 1 lingurita rasa de coriandru macinat
  • 1 varf de cutit de nucsoara rasa
  • 5 frunze de busuioc proaspete, tocate
  • sare, piper
  • aproximativ 150 de grame de cascaval

In cazul in care nu sunteti prieteni cu carnea de miel, reteta se poate face integral din carne de vita.

Fursecuri de Crăciun

Preparare Punjeni Cevapi:

Se macina carnea fin, ceapa si usturoiul se toaca foarte fin (sau se rad pe razatoarea mica), se presara toate condimentele deasupra carnii si se framanta energic; se fixeaza dispozitivul pentru framantat al robotului de bucatarie si se malaxeaza carnea condimentata 7-8 minute. Carnea se modeleaza in forma de bila, se infoliaza si se da la frigider pentru cel putin 3 ore (peste noapte ar fi ideal):

punejni cevapi

Carnea se imparte in bile de dimensiunea aproximativa a unei mingi de ping-pong. Cate bile, atatea bastonase de cascaval sunt necesare:

Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!

punjeni cevapi 1

Pe suprafata de lucru umezita cu apa, se aplatizeaza fiecare bila de carne si se aseaza pe ea un bastonas de cascaval:

punejni cevapi 2

Se modeleaza cevapi, inchizand bine cascavalul in interior:

punjeni cevapi 3

Se incinge gratarul (in cazul meu gratarul de fonta pentru aragaz), se unge cu un strat fin de ulei si se aseaza cevapi:

punjeni cevapi 4

In momentul in care in partea inferioara a cevapilor (cea asezata pe gratar) apare o zona opaca, mai deschisa la culoare, de inaltime de aproximativ 1 cm, e momentul sa fie intorsi :

punjeni cevapi 5

Se frig pe toate partile si se servesc, fierbinti, cu o garnitura sau salata la alegere. Eu i-am asortat cu legume la gratar (ceapa, rosii, dovlecei, vinete) stropite cu un sos din busuioc proaspat, usturoi, ulei de masline si lamaie:

punjeni cevapi 7

Ultima rețetă publicată

punjeni cevapi 6

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

21 comentarii la Punjeni cevapi

  1. Doina Varga spune:

    Draga Laura, mi-am ales reteta pentru concurs, dintre retetele tale: ACEASTA este cea mai potrivita! Nu pentru ca altele n-ar fi tot atat de grozave, dar m-a cucerit pur si simplu, prin ingeniozitate si pentru ca am toate ingredientele la indemana. Mi-a ramas in congelator o pulpa de miel de la Paste , carne de vitel, busuioc am in gradina, cascaval afumat din Muntii Apuseni, de celelalte nu-i problema sa mai fac rost, dar am cam de toate, plin de condimente prin preajma. Doar sa se termine oala de sarmale pe care abia le-am facut, plus inca o oala pentru copii. Asa mai vin si ei in vizita pe la noi, sa isi ia sarmalele. :)

    • Anonim spune:

      @Doina Varga, sa stii ca mesajul tau m-a intristat putin, gandindu-ma ca peste cativa ani probabil ii voi duce si eu dorul fie-mi. Da’ nu-i bai, ei sa fie sanatosi! :)) Ma bucur mult ca ti-a placut reteta asta, stiu sigur ca nu te va dezamagi. :)

  2. T_Ioana spune:

    Doamne ce minunatie! Iar langa „mititeii” astia speciali legumele la gratar arata fabulos! Mi-e pofta tare, tare de tot! Din Bistrita(BN), un pupic si ganduri frumoase pentru dumneavoastra, DOAMNA Laura Laurentiu!
    Cu mult drag, Ioana

  3. Vio spune:

    Buna seara! Recunosc, am intrat aici prima oara, placandu-mi titlul: „Retete ca la mama” si placandu-mi banatenii, maxim, dar maxim….Dar tu, draga mea, eti un izvor nesecat de inspitatie!Multumesc si…tot inainteCu drag, Vio

  4. lauralaurentiu spune:

    Geta, sa va fie de bine! Ma bucur mult ca sunt pe placul vostru!

  5. geta spune:

    wow!chiar acum am terminat de facut bunatatile astea!super bun ,felicitari!!multumim

  6. pansy spune:

    noua ne place carnea sub forma de fripturi cat mai putin gatita,atat cat sa nu-si piarda fagezinea,in cratititle mele pot si fac asta.asa ca iti spun din nou ca reteta cere putina grasime,indiferent de care o fi.dar am devenit fana al acestui tip de condimentare.am facut niste adrei umputi cu carne de vaca si folosind condimentele astea,traznet ! a doua zi sunt mai buni si mititeii (ca mi-au ramas cativa ) si ardeii umpluti.

  7. lauralaurentiu spune:

    Pansy, ma bucur ca ti-a placut reteta, sigur ca o poti adapta gusturilor tale. In principiu, chiar daca se foloseste carne slaba, daca e macinata fin si bine malaxata, daca, in acelasi timp, nu e fripta prea tare, ar trebui sa fie buni si fragezi. Dar merg si cu carne de porc, de ce nu? Sa va fie de bine!

  8. pansy spune:

    laura draga am facut azi,dar numai cu carne de vaca.si vreau sa-ti spun ca trebuie si o carne mai grasa,lasa ca mi s-a scurs si cascavalul din multi.condimentarea am mai accentuat-o putin si asta a iesit grozav.de buni sunt foarte buni dar sigur trebuie carnea de vaca amestecata cu o carne mai grasa,asa ca am sa mai incerc sa amestec si un pic de carne de porc,data viitoare.noi nu suntem musulmani,asa ca am sa incerc si asa data viitoare.dar condimentele sunt grozave.la 1,3 kg am pus cam 3 linguri bune de coriandru si 3 lingurite de busuioc uscat,ca verde nu am avut.am amestecat si am tot gustat.facuti numai din carne de vaca e foarte bun amestecul ca tartar.
    te pup si multumesc de reteta !

  9. lauralaurentiu spune:

    pansy draga, sunt sigura ca o sa va placa, abia astept sa imi spui ce parere ti-au facut. :)

  10. pansy spune:

    arata grozav ! am sa-i incerc si eu !

  11. lauralaurentiu spune:

    Boabe de Cafea – sunt convinsa ca iti vei da gata prietenii la gratarul ala ;) , chiar merita sa ii incerci :) .

  12. lauralaurentiu spune:

    Ma bucur, Cristina, te rog sa imi imapartasesti impresiile tale pe masura ce vei incerca retetele :) .

  13. Boabe de Cafea spune:

    Ce reteta interesanta!
    Am sa o incerc si eu, poate cand mergem la un gratar. Sunt convinsa ca vor iesi buni!

  14. madeineu spune:

    Draga Laura, asta am si de gand: sa incerc retetele de la sectiunea ta de "patiserie" si dulce si sarata. Mi se pare minunat ca postezi retete traditionale care ar fi pacat sa se piarda.

  15. lauralaurentiu spune:

    Cristina – madeineu, ma bucur mult ca retetele mele au constituit un succes! Sa va fie de bine si sper ca o sa mai probezi si altele :) .

  16. madeineu spune:

    Esti minunata Laura :). Am facut 2 retete de ale tale cornuletele cu iaurt si cornulete din aluat de foetaj ultrarapid si de fiecare data a tb a 2 zi sa fac o noua portie. Cred ca altceva nu mai tb sa spun…. Mersi si o saptamana minunata
    Cristina

  17. lauralaurentiu spune:

    Multumesc, Craita, de-ai sti cat de buni au fost! :)

  18. Craita spune:

    Foarte bine arata si foarte interesanta reteta.minunata!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE