Cautare in site
x inchide
iahnie de fasole

Iahnie de fasole boabe – rețetă de post

Reteta de Seicean Laura
Adaugata la 08.12.2017
4.9
(69)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.9 / 5. Voturi 69

Fii primul care acorda o nota!

Ne gasesti si pe

Știri culinare cu subiect asemănător:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

53 + = 59

14 comentarii la Iahnie de fasole boabe – rețetă de post

  1. Brandeu Maria spune:

    Buna draga Laura, ai dreptate fasolea boabe se opareste înainte de fierbere ca sa diminueze din efectul de balonare și niciodată nu am pățit sa nu sa fiarbă boabele ,astfel mâncarea a fost mult mai ușor de digerat, am învățat de la bunica mea in urma cu foarte mulți ani.Azi chiar o porție generoasa de iahnie de fasole am sa pregătesc.Felicitări in tot ce faci și îți multumesc pentru Rețetele minunate

  2. Dobre Judit spune:

    În Ardeal (perioada august-septembrie) poți cumpăra în piață fasole boabe proaspătă (adică, boabe obținute la fața locului, din pastăile coapte). Nu necesită înmuiere, pot fi gătite în jumătate de timp. Mai mult, pot fi spălate + uscate între șervete curate și puse la congelator. Timpul scurt de fierbere rămîne același, indiferent de perioada în care sunt scoase din congelator.

  3. Adriana spune:

    Întotdeauna am fiert fasolea și am aruncat apa de 2 ori, așa am învățat de la mama și de la bunica și niciodată nu s-a întâmplat sa nu fiarbă fasolea, indiferent dacă am folosit albă mică, alba mare, Pinto (roz), rosie sau neagră.
    Eu sar peste faza cu faina din mai multe motive, noua ne place și doar cu sosul de roșii.

  4. Carmen spune:

    Draga Laura,
    stiu sigur ca nu ma pot compara cu tine (in ce priveste experienta culinara ),dar stiu sigur ca este gresit sa pui fasolea la fiert in a doua apa rece sau sa o clatesti – cum spui in retetele tale- cu apa rece .
    Fasolea nu mai fierbe in veci!
    O spun din experienta mea de la inceputul experientelor mele culinare, cand eram incepatoare in bucatarit.
    Poate sunt printre cititoarele blog-ului tau si novice in bucatarie si iau de bun sfatul tau .Noi restul celor care gatim pentru familiile noastre de ceva vreme ne dam seama mai repede de erori.
    Cu drag si fara alte cuvinte -Carmen-

    • Dragă Carmen… nu știu ce să spun?! La mine a fiert fasolea, cu toate că tu afirmi că nu mai fierbe în veci! Întotdeauna am procedat așa, am opărit fasolea, am limpezit-o și am pus-o din nou la fiert cu apă rece… nu s-a plâns nimeni vreodată că nu e fiartă fasolea în mâncare, de multe ori se sfărâmau boabele, pur și simplu. Eu cred că depinde mult de tipul de fasole folosit.

    • Uite, acum că ai spus asta, mă gândesc să editez în rețetă și să menționez că acea opărire preliminară e opțională. Eu așa am învățat de la bunica, mi-a spus că asta e o modalitate de a diminua efectul de balonare pe care-l are consumul de fasole, și, pentru că nu am avut ghinionul să nu-mi fiarbă fasolea vreodată, nici nu mi-am pus problema că n-ar fi bine (și pentru noi chiar a fost bine, la fel de bine și pentru cei care au mâncat fasole la mine acasă).

  5. Aurora Oncescu spune:

    Câte porții are rețeta dv:?

  6. Service GSM spune:

    Arata delicios

  7. Mihai spune:

    Foarte util site-ul vostru, felicitari.

  8. Adriana Marinescu spune:

    Si eu fac iahnia de fasole tot cam asa, insa nu pun faina deoarece a doua zi fasolea se ingroasa de la sine, iar daca mai pun si faina, raman fara zeama, fasolea devine prea uscata, seaca.

PUBLICITATE
PUBLICITATE