Cautare in site
x inchide

Dovlecei umpluti cu carne

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 27.05.2010
4.7
(31)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.7 / 5. Voturi 31

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

16 comentarii la Dovlecei umpluti cu carne

  1. Anemary88 spune:

     „uleiul de măsline extravirgin are punctul de fum extrem de scăzut
    (este contraindicat la prăjit) şi, prin urmare, ar trebui folosit numai
    în salate. În caz contrar, substanţele nutritive pe care le conţine (de
    exemplu, polifenolii) se degradează şi, implicit, uleiul îţi pierde
    proprietăţile terapeutice.

    Potrivit prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi, directorul Institutului
    de
    Cercetări Alimentare din Bucureşti, din cauza excepţionalei sale valori
    alimentare (polifenoli, acizi graşi esenţiali (Omega 3, 6 şi 9) şi
    vitamina E), dar şi din cauza preţului crescut, uleiul de măsline este
    cel mai frecvent falsificat ulei. Pentru a nu cădea în capcana
    producătorilor, dr. Menci ne recomandă să optăm pentru uleiul rafinat de
    măsline care poate fi folosit atât în salate, cât şi la gătit. ”  Pot sa dau si eu copy paste!  Fiecare face ce vrea cu ce vrea!

    • lauralaurentiu spune:

      A-si pierde proprietatile terapeutice nu este egal cu a deveni toxic, ceea ce sustineai mai devreme.Mi-e teama ca nu faci diferenta intre gatit si prajit, daca pentru a cali o ceapa sau un catel de usturoi e nevoie de 120-140 de grade, pentru prajit temperatura este de peste 180 de grade. Dar… sa lasam specialistii sa se puna de acord, nu crezi ca ar fi mai bine? Daca Mencinicopschi spune ca fumega la temperatura joasa iar altii spun ca dimpotriva, eu iti spun ca e foarte putin probabil sa moara cineva chiar din cauza asta.

      2012/5/4 Disqus

    • saviana spune:

      offf ,doamne ca iar se gaseste unul sa se dea mai catolic decat Papa …asa disperare sa despicam firul in patru asa inutile argumente …ia vezi bunica ta ce zicea despre uleiuri ? ca ea cumpara ulei varsat de la bacanie si nu mai masura temperatura de fumegare a uleiului ,avea doar grija sa nu il arda ,statea langa tigaia aia si avea grija de ea ,nu baga termometrul digital

  2. Anemary88 spune:

    Te anunt ca uleiul de masline extravirgin sau virgin devine foarte nociv la temperaturi mari! E o prostie sa folosesti acest ulei pt prajit , el se consuma rece si  nu preparat termic! Am spus asta pt ca am vazut ca e o moda, acum toata lumea foloseste ulei de masline extravirgin pt prepararea oricarei mancari ceea ce ii distruge toate proprietatile, ba chiar facand mai rau decat uleiul de floarea soarelui!

    • lauralaurentiu spune:

      Vai, multumesc pentru ca m-ai anuntat, altfel cine stie ce mi s-ar fi intamplat! Nu stiu cum sa-ti spun, am vizitat asta toamna o regiune a Italiei in care aproape fiecare are livada de maslini, produce, comercializeaza si gateste cu ulei de masline. Am mancat in acasa la oamenii astia, am asistat la cursuri de gatit organizate de maestri si nimeni nu a gatit cu niciun altfel de ulei decat cel de masline. S-a intamplat ca unii dintre meseni erau chiar longevivi, trecuti binisor de 80, vad ca acest consum de ulei de masline extravirgin folosit la gatit (nu la prajit, pentru ca are gradul de fumegare la temperatura prea joasa ca sa se poata praji cu el, mancarea asta la care te uiti nu e prajita) nu le-a cauzat nimic. Am incredere ca nici mie nu mi se va intampla nimic.

      2012/5/4 Disqus

      • ilaria spune:

        Buna Laura, io sunt italianca si efectiv aveti dreptate, io gatesc orce cu ulei de masline de tara mea , nu prajesc nimica dar gatesc numa cu ulei de masline. Asa ca pot sa va spun Laura ca avet mare dreptate:) Si io gatesc orice din retete dumneavostra ! Va pup, Ila

    • lauralaurentiu spune:

      … hai sa te mai anunt si eu ceva: „Spre deosebire de alte uleiuri din seminte, uleiul
      de masline ramane stabil ca structura chimica la temperaturi relativ
      mari datorita antioxidantilor si continutului mare de acid oleic.
      Cercetarile au demonstrat ca cel mai pur ulei de masline are punctul de
      ardere (punct in care structura de grasimi incepe sa se schimbe) de la
      406 la 468 grade Fahrenheit. Uleiul extra virgin de masline are punctul
      de ardere la aproximativ 220 grade Celsius. Uleiul de masline poate fi
      folosit de mai multe ori datorita consistentei lui structurale
      (rezistenta la temperaturi mari). De asemenea, s-a dovedit stiintific ca
      uleiul de masline absoarbe mai putine grasimi decat orice alt gen de
      ulei.”
      sursa.

  3. Anonim spune:

    Cu așa arome faine, s’or urcat aburii dă miros(cu busuioc!) pân’la Poarta Raiului, și strănutând de plăcere Sân’ Pătru, – o zis: „Bogda_Proste!!!”
    Virgil’utz

  4. lauralaurentiu spune:

    Leely – multumesc pentru felicitari. Vasul se gaseste la Metro, Selgros (eu l-am luat de la Selgros) si probabil si alte hipermarketuri.

  5. Anonymous spune:

    Felicitari, arata grozav, desi nu prea ma omor cu carnea tocata (macinata, cum se zice prin zona), pregatita astfel imi place… Sigur voi face! Dar am o intrebare: spune-mi, te rog, unde ai gasit vasul acesta? Imi place grozav… Leely

  6. lauralaurentiu spune:

    Monica draga, de ce nu ar merge cu carne de vita? Cred ca merg si cu pui, si cu orice ai vrea sa pui in ei!

  7. monica spune:

    superb arata si cred ca sunt deliciosi, cu toate ca eu sunt cam retinuta fata de carnea de ovine in general. da ma gandesc ca pot fi facuti si cu vita, fara nici un fel de probleme. multumesc de reteta.

  8. lauralaurentiu spune:

    Multumesc pentru aprecieri, as fi postat eu, dar mi-a fost compu' la reparat :P !

  9. Anonymous spune:

    in fiecare zi din 19 mai pana azi, astepam cu nerabdare noi retete… si, iata! o mancare usoara si sunt sigura, delicioasa…
    bravo!!!
    stii ca m-am uitat prin lista ta de bloguri, sa mai iau si eu cate o idee de ici de colo (daca preferata mea nu posta nimic :D), insa…
    te felicit laura, faci o treaba minunata in cuina ta nou-nouta