Cautare in site
x inchide
Advertising
Piept de pui cu legume

Piept de pui cu legume

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 21.01.2011
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA
Advertising

Ce poate fi mai la indemana bucataresei si mai pe gustul tuturor (mai putin al meu :P) decat o reteta cu piept de pui? Ei bine, pe mine, personal, nu ma incanta carnea alba si slaba, abia imi aluneca dumicatii pe gat, asa incat mereu incerc sa ii dau mai mult gust, mai multa savoare. Daca un piept de pui la gratar cu legume alaturi probabil ca mai greu mi-ar starni papilele, aceasta idee pe care am vazut-o in urma cu vreo luna intr-o emisiune de pe euforia mi s-a parut cu potential, asa incat azi am reprodus-o, din memorie, probabil ca reteta de la televizor nu era exact asa, dar pe-acilea. Iata ce a iesit:

piept de pui cu legume

Ingrediente piept de pui cu legume

 (pentru 3 portii)

  • 3 felii zdravene de piept de pui, pregatite ca pentru snitel (cate 1/2 de piept de pui mare/felie)
  • bucatile mai mici de la pieptii de pui + 1/2 de piept de pui, taiate in cubulete
  • 1/2 de ceapa
  • 1 catel de usturoi
  • 1 morcov mic
  • 3-4 linguri de fasole verde (congelata, proaspata sau din conserva) – ideal ar fi cate 2-3 fire de sparanghel la fiecare bucata, eu nu am avut
  • patrunjel verde tocat
  • sare si piper
  • 3 linguri de ulei de masline extravirgin

Preparare piept de pui cu legume

Se aleg deci, doi piepti de pui mari si frumosi, se despart “pieptii mici”, care se taie in cubulete, la fel si o jumatate de piept de pui. Cele 3 jumatati de piept de pui ramase se bat cu ciocanul pentru snitele, preferabil intre doua folii de plastic (ca sa nu se sfarame si sa nu sara bucatele de carne prin toata bucataria).

Advertising
piept de pui cu legume 1

Carnea taiata cubulete se toaca fin, impreuna cu 1/2 de ceapa si catelul de usturoi (eu am dat totul la robot). Se adauga patrunjelul tocat, sare si piper dupa gust si se amesteca bine. Daca vreti o parere sincera, cred ca ar fi iesit toata combinatia muuult mai gustoasa daca umplutura asta era ceva mai grasa. Poate cu niste pulpe de pui grasute.

piept de pui cu legume 3

Feliile de piept de pui se sareaza si se condimenteaza; morcovul se curata si se taie in bastonase lungi de 8-10 cm si cu grosimea de 0,5 cm.

Advertising
piept de pui cu legume 2

Pe fiecare felie de piept de pui se aseaza cate o treime din umplutura. Se aseaza apoi bastonase de morcov, alternand cu bucatele de fasole verde (eu am avut congelata) sau cu fire de sparanghel (sau tije de apio etc.).

piept de pui cu legume 4

Fiecare felie de carne se impacheteaza ca o sarma mare si se fixeaza cu scobitori.

Advertising
piept de pui cu legume 5

Intr-o tigaie, se incing 2 linguri de ulei de masline extravirgin, in care se rumenesc  in 3-4 minute “pachetelele” pe toate partile.
piept de pui cu legume 6

Imediat ce carnea s-a rumenit, se muta intr-un vas termorezistent. Se toarna pe deasupra uleiul de masline ramas (1 lingura). Se acopera cu folie de aluminiu si se da vasul la cuptorul preincins la 190°C timp de 20-25 de minute.

piept de pui cu legume 7

Dupa trecerea acestui timp, se scoate carnea din cuptor. Se lasa sa se “odihneasca” acoperita aproximativ 10-15 minute. Se scot apoi scobitorile si se serveste pieptul de pui alaturi de o garnitura si/sau salata dupa gust. In cazul meu, a fost o salata de telina cu morcov si mar. N-ar strica si un sos, pieptul de pui… e totusi piept de pui, n-ai ce sa-i ceri, de unde nu este.

piept de pui cu legume 9

Sa va fie de folos!
Grupul Facebook

Ti-a placut aceasta reteta?

/ 5. Voturi

Poate îți place și:

Au incercat aceasta reteta:

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

19 comentarii la Piept de pui cu legume

  1. Service GSM says:

    o pun pe nevasta-mea sa faca! nu scapa :))

  2. Diana says:

    este foarte foarte buna reteta..eu am pus si fasole verde si sparanghel si morcov..au incaput cu chiu cu vai dar s-a meritat:) nici mie nu imi place asa de mult carnea alba, cum zici tu abia aluneca pe gat, dar am alaturat un sos bechamel si a fost super bun! ai niste retete delicioase :)

  3. Diana says:

    este foarte foarte buna reteta..eu am pus si fasole verde si sparanghel si morcov..au incaput cu chiu cu vai dar s-a meritat:) nici mie nu imi place asa de mult carnea alba, cum zici tu abia aluneca pe gat, dar am alaturat un sos bechamel si a fost super bun! ai niste retete delicioase :)

  4. in loc de carnea tocata de piu din interior se pune umplutura de la un carnat  si cu restul legumelor nu mai este atat de innecacios  este ffffffffff bun incercat<3

    • lauralaurentiu says:

      Mirela, fara discutie ca ai dreptate si eu sunt categoric de partea ta :)). Problema e ca se punea problema unei retete light, fara carne de porc, fara grasimi. De aia e mai greu de inghitit :)). Adevarul e ca porcu-si are locul lui.;)

  5. Iulia says:

    Mmm..abia astept sa fac aceasta reteta delicioasa iubitului meu.Sper sa ii placa. :D

  6. Laura M. says:

    Incerc si eu maine reteta! Arata foarte bine!

  7. pansy says:

    imi plac rulourile de pipet de pui cu legume. Am sa incerc si varianta ta ! buna trebuie sa fie !

    • Anonymous says:

      pansy, sunt intr-adevar gustoase, dar tot prea uscate ca si textura, pentru
      gustul meu. Nu le-ar strica un sos bogat langa, parerea mea, asa incat, daca
      nu ai grija kilogramelor, fa-ti un sosulet fain langa ele!

  8. Bianca Ms 76 says:

    Super mancarica doamna Laura!!!
    Sper ca asta v-a alunecat pe gat:)) m-ati distrat cu comentariul asta:)
    va sarut

    • Anonymous says:

      Ei, Bianca draga, a alunecat si nu prea :P. Mi-am pus un pahar mare de iaurt
      si tot am luat cate o dusca, pana am terminat de mancat =))!

  9. Medioto59 says:

    Cat de bine arata si ce-mi place cum ai taiat morcovul……..eu de obicei il tai rondele dar imi place mult mai mult asa fasiute cum l-ai taiat tu.
    O zi frumoasa!

Advertising
Advertising
CLOSE
CLOSE