Pizza cu șuncă și cașcaval
Pizza cu șuncă și cașcaval, rețetă cu un topping simplu ce cuprinde sos de roșii, cașcaval și șuncă. Rețeta simplă de pizza, explicată pas cu pas. Cum se prepară o gustoasă pizza cu șuncă și cașcaval în bucătăria proprie.
Pizza este unul din cele mai cunoscute și populare preparate din întreaga lume iar succesul ei se datorează atât gustului dar și versatilității ei. E aproape imposibil ca în varietatea de toppinguri care există deja să nu găsești ceva pe plac, dar dacă ești chiar din cale-afară de mofturos, doar de fantezie ai nevoie ca să creezi propria pizza din ingredientele preferate sau cele pe care le ai la îndemână. Am povestit deja despre una din preferatele familiei, rețeta de pizza Capriciosa, dar și de o pizza mai puțin convențională dar la fel de delicioasă, pizza făcută în tigaie.
Pizza cu șuncă și cașcaval este una foarte simplă, cu ingrediente puține. Asta nu înseamnă că nu ar fi extrem de delicioasă, mai ales dacă folosim ingrediente de bună calitate. Șunca poate fi cea preferată, nouă ne place să folosim pentru această rețetă șuncă de Praga. Dacă avem la îndemână un autentic prosciutto cotto… și mai bine! Ocazional, mai adăugăm și ciuperci dar nu e o regulă. Această pizza e perfectă de fiecare dată când ne dorim ceva sățios dar nu foarte pretențios și nici foarte încărcat.
Ingrediente Pizza cu șuncă și cașcaval
Pentru blat
- 300 de grame de apă rece
- 480 de grame de făină 00
- 30 de ml. ulei de măsline extravirgin
- 12 grame de sare
- 2 grame de drojdie proaspătă
Pentru sosul de roșii
- 300 gr. roșii decojite, din conservă
- sare
- piper
- oregano/busuioc uscat
Pentru topping
- 400 gr. șuncă
- 400 gr. mozzarella sau cașcaval care se topește frumos
- oregano/busuioc uscat
Mod de preparare Pizza cu șuncă și cașcaval
Aluatul de pizza poate fi preparat conform rețetei de aici. Este un aluat extrem de bun, singurul lui dezavantaj este că durează până este gata. Pentru o rețetă mai rapidă, încercați această rețetă, nu e chiar la fel de fin ca cel din prima rețetă recomandată dar tot bun este și-n plus, are avantajul că se prepară repede.
Preparare sos pentru pizza
- Se amestecă roșiile decojite, bine mărunțite, cu oregano sau uscat. Eu am folosit roșii întregi la borcan preparate după rețeta de aici.
- Se potrivește la gust cu sare și piper.
- Dacă e prea lichid, cu multă apă, sosul se poate pune pe foc și se fierbe la foc mic până capătă o consistență mai legată, mai groasă. În final, sosul se poate pasa cu blenderul pentru o textură mai fină sau se poate lăsa mai rustic, cu bucățele. Cum preferați, nu e o regulă.
Asamblare pizza cu șuncă și cașcaval
- Se aprinde cuptorul și se preîncălzește la 220°C.
- Între timp, se pregătesc și ingredientele pentru topping: se feliază cașcavalul și șunca (pe aceasta am avut-o gata feliată, foarte subțire, de la magazin).
- Se împarte aluatul în 4 părți egale, fiecare corespunzătoare unei porții de pizza cu diametrul de 30 cm.
- Se pune într-o tavă non-aderentă (se poate utiliza de asemenea si foaie de copt pentru a manevra blatul mai ușor), întinzându-se cu mâna aluatul într-o foaie de aluat subțire.
- Se unge uniform blatul cu o peliculă din sosul de pizza pregătit.
- Deasupra se așează frumos sau se împrăștie uniform șunca feliată subțire.
- Se așează și cașcavalul uniform deasupra aluatului. Îl putem fie felia, fie rade pe ochiurile mari ale răzătoarei. Eu am folosit brânză mozzarella maturată, de data aceasta, altă dată am folosit cașcaval românesc.
- Se bagă pizza la cuptor și se coace pentru circa 15-20 de minute (în funcție de cuptor) la 220°C. Se servește fierbinte., spre încântarea familiei.
Să vă fie de folos!
Lasă un răspuns