Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Sfeclă umplută cu nuci

Sfeclă umplută cu nuci

Reteta de Seicean Laura
Adaugata la 22.12.2018
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
PUBLICITATE

Sfeclă umplută cu nuci, rețeta simplă, vegană, rustică, plină de arome, sfeclă roșie scobită în interior și umplută cu miez de nucă, totul copt apoi la cuptor pentru un plus de arome. Cum se prepară sfeclă umplută cu nuci?

sfeclă umplută cu nuci

Paradoxal, rețeta aceasta rustică era una ieftină pe vremuri dar se poate dovedi mai scumpă astăzi. Asta pentru că pe vremuri, țăranii aveau fiecare în grădină  unul – doi nuci cu rod bogat ale căror roade, prețiosul miez, era folosit în bucătărie în fel și chip, de la rețete sărate ca sarmalele mânăstirești până la rețete dulci, cozonaci, cornulețe.

Sfecla roșie este o rădăcinoasă foarte sănătoasă și gustoasă, se pretează la o mulțime de rețete de la o simplă rețetă de salată până la supe sau garnituri.

Sfecla umplută cu nuci este o rețetă foarte simplă și foarte aromată, plină de arome și gust. Merge de minune ca fel principal, alăturai de niște cartofi copți sau niște orez gătit simplu.

Ultima rețetă publicată

Ingrediente Sfeclă umplută cu nuci

  • 3 sfecle roșii de circa 200 – 250 gr. dimensiune
  • 3 cepe
  • 350 gr. nucă
  • 1 cățel usturoi
  • 200 ml supă de legume
  • 1 lingură cimbru tocat
  • piper negru
  • 1 linguriță sare
  • 1 lămâie

Mod de preparare

Pregătirea ingredientelor

  1. Se pune sfecla la fiert în apă cu sare pentru circa o oră.
  2. În timpul ăsta, se sparg nucile și se extrage miezul de nucă.Preparare Sfeclă umplută cu nuci 4
  3. Se curăță și se toacă mărunt ceapa și usturoiul.Preparare Sfeclă umplută cu nuci 5
  4. Când sfecla e fiartă, se scurge de apă, se lasă să se răcorească puțin, apoi se curăță de coajă.Preparare Sfeclă umplută cu nuci 6

Prepararea sfeclei umplute

  1. Se încinge cuptorul la 170°C.
  2. Se taie cele două capete cât mai drept.  Un capăt va fi suport iar la celălalt vom scobi în interiorul sfeclei, de jur imprejur pentru o formă regulată, lăsând pereții de circa 1 cm grosime.  Cel mai ușor am făcut acest lucru cu o lingură, e nevoie de puțină răbdare și meticulozitate, sfecla se poate rupe ușor deoarece e deja fiartă.
  3. Se umple fiecare sfeclă cu miezul de nucă tocat.
  4. Se încinge ulei într-o tigaie, se adaugă și se călește ceapa ușor.
  5. Se adaugă restul de nucă rămas după umplerea sfeclelor. Preparare Sfeclă umplută cu nuci 7
  6. Se toarnă și supa, cimbrul și restul condimentelor.
  7. Se lasă la fiert vreo 5 minute.

Coacerea sfeclei umplute la cuptor

  1. Se așează sfeclele umplute intr-un vas termorezistent Jena.
  2. Se toarnă de jur împrejur sosul de ceapă, se dă vasul la cuptor pentru circa 20 de minute.
  3. Se servește caldă stropită cu zeamă de lămâie.Preparare Sfeclă umplută cu nuci 8

 

Grupul Facebook

Ti-a placut aceasta reteta?

/ 5. Voturi

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE