Cautare in site
x inchide

Salata de sfecla rosie

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 12.11.2010
4.3
(71)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.3 / 5. Voturi 71

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

25 comentarii la Salata de sfecla rosie

  1. radu spune:

    Mie i-mi place dupa aceeasi reteta dar cu sfecla cruda de preferat razuita pentru ca este de consistenta ridichi negre si e mai greu de mestecat si digerat. indiferent cum am facut-o la servire am pus peste ea ulei nerafinat de floarea soarelui.

  2. Emilia spune:

    M-ai salvat cu reteta asta! Multumim mult!
    Sotul meu a fost invatat sa manance la mama lui acasa aceasta salata iar mama mea nu a facut prea multe muraturi sa zicem asa si din pacate soacra mea e tare secretoasa si nu vrea sa isi dea retetele complete. Am sa ii fac o surpriza placuta sotului cand voi scoate din camara salata lui preferata! Mersi inca o data!

  3. Laura spune:

    Laura in cazul in care nu am hrean …nu se gaseste in perioada asta , pot suplimenta cu altceva ?
    mersi

  4. Alina Lupu spune:

    Foarte buna reteta, am probat-o! Acum vrea sa fac o cantitate mai mare, insa am o intrebare: de unde este zeama pe care o vad in borcane? Pt ca din 250ml otet nu rezulta atat lichid, cel putin mie nu mi-a rezultat, nu destul incat sa acopar toata salata. Multumesc!

    • lauralaurentiu spune:

      Alina, eu cand am taiat sfecla felii era destul de zemoasa. Cand am amestecat-o cu vinegreta, a rezultat destul lichid cat sa o acopere fara sa pluteasca, adica eu am presat bine feliile in borcane. Daca a fost prea putin lichidul pentru tine, suplimenteaza cu ceva :). Oricum, ma bucur ca ti-a placut.

    • ionel spune:

      La sfecla fiarta se face prea mult lichid si in combinatie cu vinegreta rezulta o salata fara personalitate.
      La sfecla coapta rezulta prea putin lichid. Personal compensez acest deficit prin adaugarea unui mujdei facut la robot din usturoi si apa. Pun, la cantitatea de 5 kg. sfecla si o lingura de seminte de chimen, care ii da un gust bun.

  5. crina spune:

    o sa incerc si eu multimim pentru sfaturi

  6. thamara spune:

    oțetul cu sarea și mierea, nu se fierb ?

  7. laura spune:

    am sa o fac si eu dar fara hrean nu se poate?

  8. Gheorghe spune:

     cum sa iti placa salata de sfecla :)) eu nu inteleg.. am gustat dintr o sfecla odata si era oribila era sa mor de oribila ce era .avea gust de ( nu mai stiu ) dar era oribil.

  9. Poppteo spune:

    Am facut azi aceasta reteta, delicioasa. Sotul me a mincat fara sa se opreasca.

    multumiri pt aceste frumoase retete

  10. Mihai spune:

    Interesant.aqm imi fac.

  11. Mihai spune:

    Interesant.aqm imi fac.

  12. Ioanburde spune:

    La toate acestea se mai pote adauga si doua-trei lingueite de chimin pentu un gust aromat. Nelu Bucataru.

  13. lauralaurentiu spune:

    arakelian, iti multumesc pentru recomandari, pe care le-am si urmat, chiar inainte sa le fi postat tu :D, caci, nu stiu daca ai citit, dar sfecla mea chiar a fost coapta si nu fiarta.

  14. arakelian spune:

    recomand sa se coaca sfecla. Prin fierbere se mai dizolva o parte din vitamine in apa

  15. Gina spune:

    Laura, multumesc mult, va sa zica nu m-ai uitat! :-) Nu e chiar asa de greu de facut, ai avut dreptate, o sa mi-o fac eu singura de-acum inainte ;). Te pup, draga mea!

  16. Anonymous spune:

    ce mult ma bucur ca ati postat aceasta reteta,pt ca imi place f. mult dar nu stiam cum se face.Esti favorita mea din toata blogosfera culinara,am incercat cateva din retetele tale care au avut f. mare succes.Iti multumesc pt tot ceea ce faci!(de multe ori am vrut sa postez un comentariu dar nu stiu de ce nu reuseam)

  17. maria elena spune:

    O salata gustoasa, foarte sanatoasa. Eu pun in plus seminte de chimen, la noi in Ardeal asa se face. Intradevar, coapta e mult mai gustoasa decat fiarta.

  18. Anonymous spune:

    Ce salata buna, iar reteta vine foarte bine acum, inaintea postului. Recunosc ca nici eu nu stiam reteta asta gustoasa si nu intelegeam de ce e asa gustoasa in alta parte iar acasa, mai putin. Maine am sa ii surprind pe ai mei. Multumesc !

  19. ChefChilly spune:

    Mmmm.. si mie imi place extrem de mult salata asta.. ca sa nu mai vorbesc de sotul meu, care o adora. Incerc si eu :D