Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Lamai murate

Lamai murate

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 04.10.2010
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
PUBLICITATE

Cand am cumparat vasul tajine de care sunt atat de mandra, in cutia in care a fost ambalat am descoperit si o carticica cu retete. Poate cea mai tentanta dintre toate e un tajine de pui cu lamai murate, o specialitate marocana. Evident, nu am putut astepta sa se mureze lamaile inainte de a proba vasul, eram in culmea nerabdarii si am incercat o alta reteta, foarte gustoasa si aceea. Iata, a venit si timpul lor:

lamai murate 5

Povestea lamailor mele murate e ceva mai complicata, sursa lor nu e doar cartica tajine-ului, ci si o emisiune pe care o apreciez foarte mult, „Safari Food”, in care se prezinta retete din diverse bucatarii etnice, facute de bucatari din etnia respectiva. Intr-un episod dedicat bucatariei marocane am vazut cu ochii mei cum trebuie sa procedez pentru a obtine lamai murate ca la mama lor acasa.

Ingrediente Lamai murate:

  • lamai
  • sare de mare – 1 lingurita pentru fiecare lamaie
  • 1 borcan incapator
  • apa fiarta si racita

Preparare Lamai murate:

In primul rand, borcanul destinat lamailor se spala bine de tot cu apa calda si detergent de vase, se limpezeste, se aseaza intr-o tava metalica si se umple cu apa clocotita; se lasa aproximativ 10 minute, se arunca apa si se scurge bine borcanul.

Lamaile trebuie sa fie foarte bine spalate cu apa calduta si un strop de detergent de vase (pentru a indeparta substantele de tratare de pe coaja), limpezite cu apa din belsug si sterse bine:

lamai murate 1

Se taie fiecare lamaie in 4, fara a desparti sferturile complet:

Ultima rețetă publicată
lamai murate 2

Intre cele patru sferturi ale lamaii se inghesuie o lingurita de sare de mare:

lamai murate 3

Lamaile astfel pregatite se inghesuie in borcan, astfel incat sa ramana cat mai putin loc intre ele. Se stoarce deasupra lor o alta lamaie si se completeaza cu apa fiarta si racita pana la temperatura camerei, astfel incat sa fie acoperite complet:

lamai murate 4

Se acopera borcanul cu celofan si se leaga bine sau se inchide cu un capac potrivit si se pastreaza intr-un loc racoros, ferit de lumina directa a soarelui timp de 3 saptamani, inainte ca lamaile sa fie perfecte pentru consum.

Cele 3 saptamani au trecut si de aceea vi le arat si voua, nerabdatoare sa incerc reteta de tajine din carticica:

lamai murate

Grupul Facebook

Ti-a placut aceasta reteta?

/ 5. Voturi

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

7 comentarii la Lamai murate

  1. 5felicia12 spune:

    interesanta reteta – o sa-ncerc sa o fac

  2. Iasi spune:

    E prima data in viata mea cand aud de lamai murate. Sunt curios ce gust au.

  3. lauralaurentiu spune:

    Sara&Miki, vine reteta, vine repede! :)

  4. lauralaurentiu spune:

    ExCentrique, iti multumesc mult pentru interes si pentru felicitari. Se pare ca tu stii mai multe decat mine despre mancarea asta, pentru ca tu ai gustat-o, eu… inca nu! :P Acum am devenit si mai curioasa si mai nerabdatoare sa o incerc. :)

  5. Sara & Miki spune:

    Interesanta reteta. Astept retata de tajine. Pup.

  6. ExCentrique spune:

    Astept cu nerabdare reteta promisa de tajine. Mi-am cumparat un vas special pentru a gati aceasta minunata mancare, ce nu se poate compara cu nimic, chiar din Casablanca, dar pana acum nu am folosit vasul pentru ca nu am avut o reteta care sa ma satisfaca. O sa incerc si cealalta reteta tajine de pe blogul tau, dar o astept cu mare interes pe cea cu lamai murate, al caror gust l-am savurat in Maroc. E superb tajinul cu miel si lamai murate, nu neaparat cu pui. Te felicita pentru blog, te urmaresc mai demult si am si incercat mancaruri de ale tale, toate mi-au reusit neasteptat de bine, sunt foarte bine explicate. Keep up the good work!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE