Pizza Capriciosa
Pizza Capriciosa, sortiment de pizza cu un topping ce cuprinde roșii, mozzarella, șuncă, ciuperci, anghinare și măsline, rețeta simplă, explicată pas cu pas. Cum se prepară o gustoasă pizza Capriciosa, chiar în bucătăria proprie.
Există o mâncare mai populară în întreaga lume decât pizza? Greu de crezut și destul de puțin probabil. Parte de popularitatea ei se datorează versatilității, deasupra blatului de pizza se poate pune o mare diversitate de toppinguri, e imposibil ca în această varietate să nu găsești ceva pe plac.
Secretul unei pizza reușite stă atât în blat dar și în ingrediente puține dar de calitate.
Preferata familiei mele este această pizza Capriciosa, nu este și favorita mea dar asta este frumusețea pizzei, faci mâncare pentru întreaga familie dar, în același timp, fiecare va avea posibilitatea de a jongla cu toppingul și a-și pune ce ingrediente preferă.
Pizza Capriciosa este una generoasă în ingrediente, conține carne, mozzarella și legume, e una din metodele cele mai la îndemână să strecurăm legume sănătoase pentru piticii mofturoși. Cantitățile pentru această reșetă sunt pentri 4 pizza cu un topping neîncărcat și lejer, bineînțeles este versatil și poate fi adaptat propriilor gusturi.
Ingrediente Pizza Capriosa
Pentru blat
- 300 de grame de apă rece
- 480 de grame de făină 00
- 30 de ml. ulei de măsline extravirgin
- 12 grame de sare
- 2 grame de drojdie proaspătă
Pentru sosul de roșii
- 300 gr. concassé de roșii – adică pulpă de roșii curățată de pieliță și de sâmburi
- 3 – 4 căței de usturoi
- frunze de busuioc
- 2 linguri ulei
Pentru topping
- 400 gr. șuncă
- 400 gr. mozzarela
- 400 gr. ciuperci proaspete
- 100 gr. măsline negre fără sâmburi
- anghinare – noi n-am folosit până acum căci nu este un ingredient la îndemână, în schimb ne place să adaugăm ardei, mai ales ardei capia care dă un plus de aromă dar și de culoare
- oregano uscat
Mod de preparare Pizza Capriciosa
Se prepară aluatul de pizza conform rețetei de aluat de pizza de aici. Este un aluat extrem de bun, singurul lui dezavantaj este că durează până este gata.
Dacă doriți o rețetă mai rapidă, încercați această rețetă, nu e la fel de savuros și fin ca cel din rețeta recomandată anterior dar are avantajul că se prepară repede.
Preparare sos pentru pizza
- Se curăță cățeii de usturoi și se feliază.
- Se încinge puțin ulei într-o oală, se adaugă usturoiul mărunțit, se călește 1 – 2 minute.
- Se adaugă frunzele de busuioc care dau un plus de aromă și savoare.
- Se adaugă pulpa de roșii și se gătește câteva minute să mai scadă și să se îngroașe.
Asamblare pizza Capriciosa
- Se aprinde cuptorul și se preîncălzește la 220C.
- Se pregătesc ingredientele: se feliază mozzarella, ciupercile, șunca (pe aceasta am avut-o gata feliată, foarte subțire, de la magazin) și măslinele. Acestea din urmă se recomandă a fi fără sâmburi, mai ales dacă preparați pizza pentru musafiri, noi am folosit măsline normale.
- Se împarte aluatul în 4 părți egale, fiecare corespunzătoare unei porții de pizza cu diametrul de 30 cm.
- Se pune într-o tavă și se întinde o foaie de aluat subțire. Tradițional, blatul de pizza se întinde cu mâna, împingând aluatul spre marginile tăvii. Eu am niște tăvi de pizza rotunde, non-aderente, puteți utiliza de asemenea si foaie de copt pentru a manevra blatul mai ușor.
- Se unge uniform blatul cu o peliculă de sos de pizza, lăsând o margine de circa 1 cm.
- Deasupra se pune, se împrăștie uniform ingredientele gata pregătite: ciupercile, măslinele, feliile de mozarella și de șuncă. În general, românii au obiceiul de a pune un topping foarte încărcat, rezistați acestei tentații, pizza rezultată va fi una lejeră și delicioasă, perfect echilibrată între blat și topping.
- Se coace pentru circa 20 de minute (în funcție de cuptor) la 220°C.
- Servește fierbinte.
Lasă un răspuns