Cautare in site
x inchide

Rulada cu miere, lapte si nuci

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 24.10.2010
5
(1)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

5 / 5. Voturi 1

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

26 comentarii la Rulada cu miere, lapte si nuci

  1. madalina spune:

    este foarte usor de facut am 15 ani si am facut si eu fara sa ma ajute nimeni

    • lauralaurentiu spune:

      Ma bucur mult, Madalina, sa iti fie de bine! Sigur ca nu e greu, dar ma gandesc ca esti si tu talentata si esti deja o mica gospodina :).

  2. lauralaurentiu spune:

    Raluca, functia ventilata da rezultate grozave cand frigi carne, dar si cand vrei sa coci doua tavi cu prajitura deodata. De exemplu, eu coc cele doua blaturi pentru prajitura kinder pinguin deodata, selectand functia ventilata a cuptorului. In general,cu functia ventilata se scurteaza timpul de gatire, daca un preparat anume, neventilat, ar dura 30 de minute, ventilat ar fi gata in 25 deminute sau chiar ceva mai putin (chiar se poate micsora temperatura cu 5 grade pe functia ventilata).

  3. Raluca spune:

    Buna Laura

    Multumesc pentru raspuns (cel cu tava). As ami avea o intrebare referitoare la cuptor (cred ca avem modele asemantoare). Am observat ca in unele retete mentionez functia ventilata a cuptorului. Cand folosesti coacere ventilata si cand folosesti coacere traditionala?

    Vreau sa profit de aceasta ocazie sa iti urez sarbatori fericite si un an nou si dulce cu bine alaturi de cei dragi!

    PS Retetele tale sunt cu adevarat magice. Fiica mea de 5 ani ar spune ca le sufli cu praf magic.

  4. lauralaurentiu spune:

    Da, este tava de la cuptorul meu (am un incorporabil de 58 de litri… stai ca fug si masor tava, ca sa fiu mai de ajutor :) !)…asa, am revenit: deci partea utila a tavii este de 36×38 de cm.

    Sfaturile mele, ca sa nu inregistrezi un esec:

    – sa coci blatul pt. prajitura la foc mic, 15a-160 de grade;

    – se va colora repede la suprafata (contine zahar si miere care se caramelizeaza rapid) si de aceea, imedait ce ti se pare ca are culoarea pe care o doresti (un auriu rosiatic) acopera-l cu o alta coala de hartie de copt.

    – dupa 30 de minute de cand ai introdus prajitura la cuptor, incearca sa ridici hartia de copt de la suprafata, daca se desprinde usor cel mai probabil prajitura este coapta; pentru un plus de siguranta, inteapa si cu scobitoarea;

    – imediat ce o scoti din cuptor, dai jos hartia de copt de pe blat si de deasupra si de la baza si o rulezi deindata, fierbinte, altfel se va crapa!

    – sa nu te astepti la un blat pufos, va fi consistent, ceva intre turta dulce si batonul de cereale, a carui consistenta va fi sugerata de continutul de migdale (sau nuci)

    – dupa ce sta la frigider cateva ore (sau chiar peste noapte) prajitura devine foarte placuta, si daca iti place mierea, sigur o sa iti placa si rulada asta! Succes!

  5. Anonymous spune:

    Buna Laura

    Tava pe care ai folosit-o este tava de aragaz?
    Multumesc

  6. Anonymous spune:

    Laura, am facut prajitura! Mi-a suras reteta ta pentru ca noi avem stupi si foarte multa miere de albine. E o prajitura cu un gust pronuntat de miere de albine si de lapte, mie mi-a placut, le-a placut si colegelor din cancelarie :). Blatul e asa cum l-ai descris intr-un comentariu anterior, crocant de la nuci, consistent de la miere si usor insiropat. Multumesc de reteta si felicitari pentru noua infatisare a blogului, te voi urmari in continuare, oriunde ar trebui sa te caut. Cu drag, Elena

  7. lauralaurentiu spune:

    Andreea, imi pare sincer rau ca nu ti-a reusit. Blatul trebuie sa fie usor crocant de la nuci/migdale, trebuie sa fie mai consitent, asemanator cu turta dulce, dar in niciun caz tare sau sa nu se poata taia. Grisul din compozitie absoarbe umezeala din crema si frisca si blatul devine usor insiropat. Inclin sa cred ca l-ai tinut prea mult la cuptor sau ai incercat sa il rulezi dupa ce se racis edeja, trebuie rulat cat e fierbinte.

  8. Andreea spune:

    Uite…au trecut cateva ore ,l-am ornat si l-am bagat la frigider, si acum e tare blatul, abia am putut sa tai o felie
    Nu stiu ce sa zic….

  9. lauralaurentiu spune:

    Andreea, eu am facut exact cum am descris. Blatul trebuie sa fie fierbinte ca sa il poti rula, dupa aia devine crocant.

  10. Andreea spune:

    Buna
    Am incercat si eu in aceasta seara sa fac rulada, dar…. blatul nu mi-a iesit deloc, ori ai gresit tu undeva ori eu… Eu am avut nuca si am pus… Blatul nici nu se rula, intr-un final l-am taiat in doua si am am pus crema in mijoc si gata. Dar…. sunt dezamagita…

  11. lauralaurentiu spune:

    Fuar Gencal, thank you so much, I visited your blog earlier, it's very nice.

  12. lauralaurentiu spune:

    Liana10, am vazut tortuletul, foarte dragalas! Ce ingenioasa ai fost cu aripioarele, eu m-am tot gandit din ce le-as putea face!

  13. lauralaurentiu spune:

    Boabe de Cafea, maria elena, va multumesc pentru aprecieri!

  14. lauralaurentiu spune:

    Ersilia, multumesc frumos, ma bucur ca esti incantata de aceasta reteta de prajitura cu miere de albine.

  15. Fuat Gencal spune:

    Hayırlı günler, ellerinize sağlık çok leziz ve iştah açıcı bir görüntüsü var.
    Bugün bloglardan seçmelerde kutsal sofranın cevizli kurabiye tarifi yayınlandı.
    http://gencalsabahattin.blogspot.com/

    Saygılarımla.

  16. Liana10 spune:

    Dulce ca mierea, rulada ta ;-)
    Am facut si eu albinutze, pt.tortul Stup de albine, dar din pasta de lapte praf si in loc de aripi, le-am pus cate o jumatate de migdala.Haioase foc!pupici

  17. maria elena spune:

    Apetisant desertul!

  18. Boabe de Cafea spune:

    Tare faină! :)

  19. Anonymous spune:

    Asa sa-ti fie si tie ,VIATA !!!! te pupa, Ersilia !!!