Zice-se din batrani ca in noaptea de Revelion e musai sa mancam peste. Asta ne va face sa fim tot anul alunecosi, scapand cu bine din orice situatie. Nu stiu in ce masura superstitia ajuta sau nu, clar e destul de simpatica, dar cred ca motivul pentru care pestele nu trebuie sa lipseasca dintr-un meniu festiv este acela ca e gustos, usor, iar gustul preparatelor cu peste este el in sine o sarbatoare a papilelor gustative. Am alcatuit pentru voi o selectie din retetele cu peste sau cu fructe de mare publicate pana acum. Retetele pe care vi le propun sunt pe toate gusturile si buzunarele: atat pentru cei traditionalisti, care vor prefera in meniul de revelion pastravul sau crapul cu mamaliguta, cat si pentru cei care nu se dau deoparte cand vine vorba de de fructe de mare.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Sunt retete de tot felul: peste la gratar, peste prajit, peste la cuptor, creveti si calamari pe gratar sau la tigaie, cu sos sau fara sos. Sper sa fi reusit sa va ofer un strop de inspiratie si sa puneti pe masa voastra festiva de Revelion o reteta cu peste marca retetecalamamaro :).
Alte selectii cu retete festive:
Lasă un răspuns