Cautare in site
x inchide
varza-a-la-cluj-reteta-LauraLaurentiu-reteta-cu-poze-varza-a-la-cluj

Varză à la Cluj

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 22.12.2017
Rating
4.9
(232)
SARI LA RETETA
Rating
4.9
(232)

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

23 comentarii la Varză à la Cluj

  1. Jeni Lichi spune:

    Am încercat această rețetă și mi-a plăcut foarte mult, atât mie cât și celor cu care am împărțit – o . Respect pentru tot ceea ce faceți! 😘

  2. adina spune:

    se poate face si cu varza cruda?

  3. Adrian spune:

    Cine are răbdare sa citească atât, când vrea sa facă ceva de mâncare? Când vreau sa citesc despre istorie, întru pe un site de istorie, nu pe unul cu rețete! Probabil ca e bună rețeta, dar din păcate nu am avut răbdarea necesară sa citesc atât! Când vreau o rețetă culinară, vreau sa citesc doar asta, nu ditamai polologhia.

    • E remarcabil că ați avut răbdare să scrieți acest comentariu vexat, în loc să apăsați butonul “sari la rețetă”. Ar fi durat mai puțin de o secundă și v-ar fi scutit de “polologhie”. Iar site-ul meu – pentru că e al meu – este despre ce vreau tot eu, cred că e clar, nu? Dacă vreau e despre rețete, dacă vreau e despre istoria rețetelor și așa mai departe.

      • MPS spune:

        Un raspuns nu prea elegant la un comentariu justificat.

      • Din fericire, doar eu am calitatea de a aprecia ce e justificat și ce nu, pe site-ul acesta. E evident o părere personală a dumneavoastră că ar fi fost justificat comentariul respectiv, probabil pentru că nici dumneavoastră nu ați observat butonul ”sari la rețetă”. Cât despre cât de puțin elegant a fost răspunsul meu, vă spun atât: cine mă tratează cu nesimțire nu va fi tratat cu eleganță. Nu sunt Cristos, să întorc și celălalt obraz. Internetul e mare, puteți căuta alți creatori, dispuși să li se facă morală pe munca și investiția lor, nu e cazul meu.

  4. adina spune:

    buna seara domna Laura, locuiesc in Italia, citesc aproape in fiecare zi retetele Dvs si va multumesc pentru retetele pe care le publicati,
    vreau sa va intreb daca pot sa fac varza a la Cluj cu varza care nu este murata, in Italia nu gasesc varza murata.

    va multumesc

  5. Elena spune:

    Super rețetă! Vă mulțumesc frumos ?

  6. Gabriel Omuțiu spune:

    Nu vă supărați, unde ați găsit paprika în magazine? Eu doar de boia am dat. ;)

  7. Gabriela spune:

    Buna ziua doamna Laura ! Retetele dumneavoastra sunt minunate ! Felicitari!

  8. Virginia Popa spune:

    Eu cred ca Varza a a Cluj e de origine greaca. E de fapt o Musaca facuta cu varza. E stiut ca musacaua se poate prepara din orice zarzavat si se prepara dupa acelasi principiu. La noi a fost adusa de turci (?) . Romanii (sau ungurii din Ardeal) au inlocuit carnea de vita cu cea de porc (?) si cartofii cu orez.

  9. Tuku Bacsi spune:

    Fiind Clujean si deasemenea maghiar, varza a la Cluj fiind o specialitate care nu are nevoie de reteta in casa noastra trebuie sa fac totusi o precizare: varza a la Cluj nu se face din carne tocata! Tocmai in aceasta consta farmecul si deosebirea dintre alte retete ca e eemplu: varza ardeleneasca „Erdely rakott kaposzta”. In linkul de mai jos reteta traditionala, cea care se gaseste de craciun pe mesele clujenilor.

    https://www.youtube.com/watch?v=uGs09iWd-74&t=227s

  10. Service GSM spune:

    Doamne in ce fel arata :D

  11. Lia spune:

    Stimata Doamna Laurentiu,
    Multumiri si felicitari pentru site-ul dumneavoastra, este minunat, cu retete autentice excelente si prezentare profesionala de inalta calitate. Va urmaresc zilnic de foarte mult timp, am facut cel putin 30 din retetele publicate si sunt impresionata de faptul ca ati reusit sa mentineti calitatea blogului si sa sa il imbunatatiti permanent ! Sunt din Tg-Mures dar locuiesc in SUA de 20 de ani si va sunt recunoscatoare pentru efortul si pasiunea dumneavoastra pentru a conserva traditiile culinare ardelenesti !
    Craciun fericit !
    P.S. C ca ati omis orezul in lista de ingrediente la aceasta minunata reteta, pe care am executat-o astazi, a iesit excelenta, ca toate retetele dumneavoastra.

    • Vă mulțumesc mult pentru mesaj, doamnă Lia! Mă bucur tare mult că v-am putut fi de folos și că apreciați rețetele, să vă fie de bine. Mulțumesc și pentru atenționarea cu orezul, corectez imediat.

      • Gg spune:

        Buna ziua!
        in leg.cu varza a Cluj, nu ne spuneti cat timp sta la cuptor ..si chiar nu puneti nici un lichid ???( exceptie acel bulion, care oricum e optativ).
        Consider ca reteta e incompleta fara aceste informatii.

      • Ba vă spun foarte clar cât stă la cuptor, în primul paragraf al subtitlului Preparare Varză a la Cluj – gătirea la cuptor. Și chiar nu pun lichid, pentru că nu e nevoie, toate ingredientele fiind parțial sau complet gătite, în momentul în care se asamblează în formă (varza călită, carnea trasă la tigaie, orezul fiert). Pun smântână și încă destulă iar preparatul stă la cuptor cât să se gratineze. Consider că incompletă a fost lectura dumneavoastră.