Cautare in site
x inchide
varza-murata-pentru-sarmale

Cu varza murată în jurul lumii, rețete și obiceiuri de la noi și de departe

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 19.10.2016
4.9
(20)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.9 / 5. Voturi 20

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

15 comentarii la Cu varza murată în jurul lumii, rețete și obiceiuri de la noi și de departe

  1. Gina Brabete spune:

    Buna ziua d.na Laura,
    Am facut varza murata in suc propriu, am tocat-o la robot, am frecat-o cu sare, am amestecat-o cu gogosar taiat felii si am pus-o in borcane de 5 litri. Nu trebuie umplute pana sus. A doua zi deja fermenta, am bagat o coada de lingura de lemn in borcane si toata zeama s-a resorbit.asa m-a invatat prietena mea unguroaica, Irina. Asa facea mama ei. Vreau sa fac si varza murata in foi dar, vreau sa pun saramura fierbinte ca sa nu le mai pritocesc. Ce parere aveti? Multumesc mult pt retete, sanatete multa.

  2. nu imi place spune:

    mi-e scirba cind vad poza cu picioarele pe varza ,,,cine mai poate minca

  3. vasygala spune:

    Dupa ce murati varza puteti sa o puneti in ziplock bag si in congelator. O sa stea perfect si nu o sa-si piarda niciuna din calitati, dimpotriva o sa descoperiti un foarte mare secret : o sa modelati sarmalele mult mai bine. Chiar daca tine-ti varza la butoi ,inainte de a face sarmale congela-ti varza pentru cel putin doua zile si o sa vede-ti diferenta. Inainte de a comenta ceva negativ incerca-ti.Un comentariu numai cu idei nu e valabil.

  4. Stefan spune:

    Foarte detaliat articolul.Mi-a fost de folos desi nu am fost de acord cu calcatul varzei in picioare.Bafta in continuare in ceea ce faci!

  5. doina spune:

    Mie imi place reteta cu foile de varza la borcan dar am citit în mai multe locuri pe net ca hreanul nu e indicat pt ca întărește foaia de varza …

    • E adevărat, hreanul menține orice murătură mai crocantă, incluzând foile de varză. Dacă le doriți foarte moi, renunțați la hrean. Mulțumesc pentru precizare, mi-a scăpat din vedere să precizez acest lucru în articol, voi edita.

  6. Iulia spune:

    Vai doamna Laura cum mi-ai indeplinit inca un vis! De un an sau doi ma tot gandesc daca oare nu se poate mura la borcan. Nu am unde sa tin un butoias la bloc si oricum, mie imi trebuie o varza pe an pe care o cumpar. Eu, va spun sincer, vreau sa murez varza doar ca sa pot sa imi fac carnati fierti in moare de varza :) Si la borcan ar fi perfect! Multumesc pentru reteta!

  7. Claudia spune:

    Ce coincidenta :)) Si eu tot despre varza am scris astazi pe blog. Am povestit cum se pune varza murata la butoi asa cum am mostenit reteta de la bunicul meu.
    Noi punem cateva kilograme in fiecare an. Nu prea mult. Gatim din ea pe timpul iernii dar si dam la vecinii care stau la bloc si nu au posibilitate sa puna.
    Kimchi as incerca si eu de curiozitate dar e cam greu de facut din cauza ingredientelor :(

    • Da, Claudia, atunci când ai cui să dai varza e bine, dar eu am aceleași persoane în lista de primitori ca și soacră-mea și nu aș intra în concurență cu ea. :))
      Kimchi e o provocare, măi :). Sunt tare curioasă cum o fi, musai să fac rost de ingrediente și să-l încerc. Era ceva magazin online cu produse asiatice, poate avem noroc acolo ;).

      • Chipu Adriana spune:

        kimchi este foarte bun, dar uneori foarte picant. Am incercat de la o persoana pasionata de cultura koreana si care este de asmenea memebra unei asociatii culturale romano-koreene. exista magazine online d eunde se pot cumpara ingredientele.
        http://koreanfood.ro/ Deasemena in Bucuresti se orgaizeaza anual si periodic evenimente de cultura si mancare koreana cu sprijinul Ambasadei. Meirta! O zi frumoasa!

      • Mulțumesc foarte mult pentru link! Sunt foarte curioasă cum o fi kimchi ăsta despre care vorbește atâta lume, așa că voi căuta să-mi cumpăr ingredientele de la linkul pe care mi l-ai dat! :)