
Frigarui de curcan in crusta de mustar





Reteta de frigarui de curcan in crusta de mustar a fost felul principal in cadrul unui ospat tematic. Iar tema a fost mustarul, desigur. Am obtinut niste bucatele de carne de curcan atat de fragede si suculente, atat de placut aromate, incat m-am gandit c-ar fi mai mare pacatul sa nu impartasesc cu voi reteta.
Curiosi cum am folosit mustarul la acest meniu? Intr-un aperitiv rapid si foarte gustos, quesadilla. L-am mai pus si in ceea ce a iesit cea mai gustoasa supa crema de dovleac (click pe link pentru reteta) din care am facut sau gustat vreodata. In crusta de frigarui fragede de curcan, in garnitura de radacinoase la cuptor si in dresingul pentru salata cu care am servit felul principal, pe care va invit sa-l descoperiti in cele ce urmeaza.
Ingrediente Frigarui de curcan in crusta de mustar cu garnitura de radacinoase la cuptor
(4 persoane)
- 750-800 de grame de pulpa de curcan, taiata in cuburi cu latura de aproximativ 4-5 cm.
- 2 cartofi
- 3 morcovi
- 1 cartof dulce
- 1 ceapa rosie
- 2 catei de usturoi
- 1 lingura de verdeturi dupa gust (patrunjel, chives, tarhon)
- 4 linguri de ulei de masline
- sare si piper
- 4 linguri de mustar Maille A L’Ancienne
- salata preferata (noi am folosit o salata de rucola cu rosii cherry, asezonata cu un dresing tot pe baza de mustar)
Mod de preparare
1. Cartofii si morcovii se curata, se spala si se taie in bucati marisoare, apoi se fierb in apa cu sare timp de 5-6 minute. Se pun cartofii si morcovii scursi de apa intr-un castron si se adauga 2 linguri de mustar, ceapa rosie taiata pestisori, 1 catel de usturoi zdrobit, sare si piper dupa gust si 2 linguri de ulei de masline. Se amesteca totul.
2. Legumele astfel asezonate se pun intr-o tava potrivita pentru cuptor si se coc in cuptorul preincins la 190 de grade, timp de 40 de minute, dintre care primele 30 acoperit cu folie sau cu un capac si la final descoperite, ca sa se rumeneasca usor.
3. Intr-un castronel, se amesteca 1 catel de usturoi zdrobit, sare, 2 linguri de ulei de masline, 2 linguri de mustar Maille a l’Ancienne, verdeata (eu am folosit chives), sare si piper dupa gust. Cuburile de carne de curcan se tavalesc prin acest amestec si se insira pe frigarui de lemn sau de metal. Se gatesc pe gratar sau chiar intr-o tigaie de fonta bine incinsa, timp de 3-4 minute pe fiecare parte, cat sa iasa fragede si bine gatite dar nu prea uscate.
4. Frigaruile se servesc alaturi de garnitura de radacinoase si (daca se doreste) o salata dupa plac.
Toate cele trei feluri propuse sunt gustoase, rapide si ar face impresie buna chiar si la un pranz cu musafiri prietentiosi. Pofta mare!
Lasă un răspuns