Muschiulet de porc in crusta de mustar
Muschiulet de porc in crusta de mustar si verdeturi, reteta pas cu pas. Cum se face un muschiulet de porc fraged si suculent?
Reteta de muschiulet de porc in crusta de mustar si verdeturi este excelenta pentru acele momente cand vreti sa pregatiti ceva exceptional de bun intr-un timp foarte scurt. Poate atunci cand oaspetii se anunta pe neasteptate sau cand pur si simplu aveti chef sa va rasfatati fara sa depuneti un efort prea mare. Muschiuletul de porc este de fapt o carne slaba, combina minunat gustul si suculenta carnii de porc cu calitatea de a nu contine grasime in exces. Si cand muschiuletul asta suculent se imbraca intr-o crusta de mustar bun de la Maille si ierburi fin aromate, iese ceva pacatos de bun.
Eu am ales sa pun alaturi de muschiuletul meu o salata gustoasa, dulce acrisoara, minunat colorata si in acelasi timp proaspata si consistenta, dar la fel de bine se potriveste si cu altfel de garnituri.
00:2000:1500:354usor
Ingrediente Muschiulet De Porc In Crusta De Mustar:
- 1 bucata muschiulet de porc de 500-600 de grame
- 1 catel de usturoi
- 1 ramurica de rozmarin
- 1 lingurita de paprika dulce, aromata
- 1 lingurita de zahar brun
- 1/2 lingurita de sare
- 1/2 lingurita de piper
- 1 lingura de ulei
pentru crusta:
- 1 lingura de mustar Maille Dijon clasic
- 1 catel de usturoi
- 1 lingura patrunjel verde tocat
- 1-2 ramuri de rozmarin
- 1 varf de cutit de piper
- 1 lingura cu varf de pesmet alb
- 1 lingura cu varf de parmezan razuit fin
- 1 lingura de ulei de masline
pentru salata:
- 200 de grame de sfecla rosie precoapta sau fiarta, decojita de coaja
- 1 morcov mare
- 1 esalota
- 1 mar mic
- 1 capatana buna de salata verde (sau un mix de salata dupa preferinta)
- optional: crutoane de paine prajita
vinegreta:
- 2 lingurite de mustar Maille cu miere
- 1 lingurita de miere de albine
- 3 linguri de otet balsamic
- 1 catel de usturoi
- sare si piper
- 1 lingura de ulei de masline
Preparare Muschiulet De Porc In Crusta De Mustar:
1. Muschiuletul de porc curatat de orice urma de pielita se freaca bine cu un amestec omogen de condimente obtinut din 1 catel de usturoi zdrobit, frunzulitele rupte si tocate marunt de pe 1 ramurica de rozmarin, 1 lingurita de paprika dulce, 1 lingurita de zahar brun, 1/2 lingurita de sare si 1/2 lingurita de piper. Se acopera cu o folie alimentara si se lasa sa se odhneasca la temperatura bucatariei jumatate de ora.
Intre timp, se incinge cuptorul la 200 de grade Celsius.
Se incinge 1 lingura de ulei intr-o tigaie incapatoare (ideal ar fi sa se aleaga o tigaie care se preteaza si pentru cuptor) si se rumeneste muschiuletul rapid pe toate partile.
2. Dupa ce muschiuletul s-a rumenit, se da la cuptorul preincins la 200 de grade pentru 6-7 minute.
3. Intre timp se pregateste crusta de ierburi aromate, amestecand la blender patrunjelul si rozmarinul tocat, parmezanul razuit, catelul de usturoi zdrobit, piperul macinat si pesmetul. Dupa ce se omogenizeaza bine, se adauga 1 lingura de ulei de masline si se mai amesteca doar cateva secunde.
4. Se scoate muschiuletul din cuptor si se unge cu mustar Maille Dijon clasic pe toata suprafata.
5. Amestecul pregatit pentru crusta se pune intr-o farfurie intinsa si se tavaleste muschiuletul, imbracandu-l bine pe toate partile, presand usor ca sa adere crusta cat mai bine.
6. Muschiuletul imbracat in crusta de ierburi aromatice se da in continuare la cuptor pentru inca 7-8 minute. Muschiuletul e gata cand in interior temperatura atinge 63-65 de grade Celsius, nu il lasati mai mult pentru ca se va usca si isi va pierde atat suculenta cat si coloritul frumos, rozaliu. Se scoate muschiuletul si se acopera lejer cu foile de aluminiu, lasandu-l sa se odihneasca timp de 10 minute, pentru ca sucurile eliberate de carne in timpul friptului sa se redistribuie in fibre.
Desigur, daca se doreste sa se serveasca muschiuletul de porc imbracat in crusta de mustar si ierburi aromatice cu o garnitura oarecare, dupa trecerea timpului de odihna se poate felia si servi dupa plac. Eu va recomand, insa, din tot sufletul, sa il alaturati salatei a carei preparare v-o arat mai departe.
1. Pentru pregatirea salatei, in primul rand ne ocupam de sosul vinegreta: se zdrobeste 1 catel de usturoi si se amesteca bine cu sare (cam 1/2 de lingurita), se adauga cele 2 lingurite de mustar cu miere de la Maille, mierea de albine, otetul balsamic, piperul si se amesteca foarte bine. Dupa ce sarea s-a dizolvat, se adauga si uleiul de masline (1 lingura). Gustati vinegreta si potriviti-o gustului vostru, trebuie sa fie echilibrat de dulce-acrisoara-sarata si sa aiba gustul destul de intens ca sa aromeze toata salata. Daca sosul pare prea vascos, diluati-l cu 1-2 linguri de apa rece.
2. Esalota se taie julienne cat mai fin si se amesteca omogen cu sfecla rosie rasa, marul si morcovul rase la randul lor. Separat, se rupe salata verde in bucati ca de o imbucatura.
Pentru asamblarea salatei se imparte pe farfurii salata verde sau mixul de salata si se stropeste cu vinegreta (poza 1). Se imparte deasupra amestecul de legume razuite (poza 2) si se asezoneaza cu vinegreta din nou. In final, se adauga feliile de muschiulet si se stropeste cu restul de vinegreta, adaugand (optional) si cateva crutoane.
Este nemaipomenit de gustoasa si aspectuoasa aceasta salata, buna chiar pentru impresionat niste oaspeti pretentiosi.
Pofta mare!
Lasă un răspuns