Cautare in site
x inchide
Prăjitura Sarah Bernhardt - saraberne - rețetă video

Prăjitura Sarah Bernhardt – saraberne – rețetă video

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 18.12.2020
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA
Advertising

Prăjitura Sarah Bernhardt – saraberne – rețeta video care te ajută să faci cele mai delicioase bezele cu nucă umplute cu cremă! Încearcă rețeta de tobițe, lista de ingrediente la gram, mod de lucru prezentat video, calorii. 

Când am citit prima dată rețeta de prăjitură Sarah Berhardt, în cartea de bucate a Silviei Jurcovan, instantaneu mi s-a umplut gura de apă. În același timp, m-am întrebat dacă Silvia Jurcovan este creatoarea acestui desert minunat, dedicat celebrei actrițe, în semn de omagiu. Internetul încă nu apăruse, așa că nu am avut cum să verific asta deîndată. Am făcut-o, iată, mulți ani mai târziu. Înclin să cred că, într-adevăr, minunata noastră Silvia a fost creatoarea acestor saraberne. Cel puțin în forma pe care o cunoaștem noi, în țara noastră. Mai există și alte prăjituri dedicate Sarei Bernhardt, dar sunt diferite de ale noastre și, trebuie să spun, sarabernele noastre sunt mai elaborate și mai fine.

saraberne reteta video de bezele umplute cu crema reteta laura laurentiu sarah berhardt reteta tobite reteta

Aceste saraberne sunt niște prăjiturele delicate, fără pic de făină. Practic, sunt niște bezele cu nucă umplute cu cremă de ciocolată și tăvălite prin nucă prăjită. Dacă francezii le-ar fi creat, le-ar fi încadrat cu mare mândrie în categoria petit four sau mignardises – dulciuri fine, în porții mici, servite cu degetele la cafea sau la un cocktail. Sunt minunate pe platourile asortate cu prăjituri, devenind, firește, atracția principală și dispărând primele.

Instrumente necesare

Pentru a face saraberne, vom avea nevoie de un cuptor cu ventilație. Ne vor trebui tăvi, mai multe castroane, spatule și un sac a poche. Dacă nu aveți un poș, îl puteți înlocui cu o pungă de plastic mai rezistent, perfect curată, tăiată într-un colț. Pentru tăvi, vă recomand să folosiți hârtie de copt. Aceasta nu doar că le protejează, dar ne va ajuta să determinăm exact când sunt bine coapte bezelele noastre. În momentul în care se dezlipesc cu ușurință de pe hârtia de copt, bezelele cu nucă sunt gata. Eu am folosit o nouă descoperire a mea, hârtia de copt de la Sano. Vine gata tăiată la dimensiunea potrivită, este mai groasă decât alte sortimente, rezistentă și se poate reutiliza (pentru preparate de același tip, firește).

Advertising

produse pentru curatenie sano

Cât despre castroanele pentru amestecare, până la urmă ne putem descurca și cu unul singur. Îl putem spăla între fazele de lucru, căci vom avea mai multe etape de preparare pentru prăjitura Saraj Bernhardt. De ani de zile, eu folosesc detergentul de vase Sano Spark, concentrat, economic, ușor de dozat datorită pompiței atașate la flacon. Degresează perfect, miroase bine și e prietenos cu pielea mâinilor, iar cu o singură picătură pot spăla nu doar un castron, ci o întreagă chiuvetă plină de vase. Pentru alte mici accidente, există buretele Wonder Sponge (burete magic) de la Sano. Nu e nevoie de detergent, doar să fie ușor umezit și curăț perfect și rapid blatul de lucru și eventualele urme de stropi de pe faianță și dulapurile de bucătărie.

Recomandări de lucru

Recomandarea mea este ca bezelele cu nucă pentru bază să nu fie făcute prea mari și în niciun caz nu prea înalte. Prăjitura Sarah Bernhardt nu este un tort, să fie tăiată în felii. Practic, ar trebui să o putem apuca cu degetele și consuma din maximum două îmbucături. Atunci când fac saraberne, îmi ies cam de 4 cm în diametru și tot de aproximativ 4 cm de înalte, micuțe și delicate.

prajituri sarah bernhardt reteta video laura laurentiu

Crema pentru prăjitura Sarah Berhardt este o cremă aparel cu ciocolată, asemănătoare cu cea de la Doboș, de exemplu. Are o bază de ouă gătite pe aburi și unt. Pentru această cremă, puteți folosi fie 2 ouă întregi, fie 4 gălbenușuri. M-am gândit că se întâmplă destul de des să rămânem cu albușuri prin frigider, de la cozonaci sau alte preparate, așa că varianta de cremă cu ouă întregi cred că va prinde bine. În acest caz, firește, pentru bezelele cu nucă folosim albușurile rămase prin frigider.

Advertising

În cremă, puteți adăuga și alte arome, după placul vostru. Silvia Jurcovan recomandă în rețeta din carte să fie folosită în crema pentru prăjitura Sarah Bernhardt un pic de cafea solubilă. Evident, pe lângă ciocolată și vanilie. Dacă vă place, nu ezitați să o adăugați. Ar merge cam 20 de grame de ness pentru cantitatea de cremă care iese din ingredientele de mai jos. Uneori, eu pun și 2 linguri de lichior Grand Marnier. Eu prefer aroma mai subtilă de coajă de portocală macerată în coniac fin, în crema pentru saraberne. De data asta nu am avut. M-am rezumat, așadar, la vanilie și ciocolată cu conținut mare de cacao. Și sare, niciodată sarea nu e opțională în deserturi!

Pentru ca modul de preparare al acestor delicate și delicioase prăjiturele să fie cât de clar se poate, imediat după lista de ingrediente, veți găsi rețeta în format video.

Ingrediente pentru prăjitura Sarah Bernhardt – saraberne – tobițe

pentru bezelele cu nucă:

 • 4 albușuri
 • 200 de grame de zahăr
 • 120 de grame de nucă prăjită
 • 1 linguriță de oțet
 • 1 praf bun de sare
 • 1 plic de zahăr vanilat

crema de ciocolată și decorul:

 • 300 de grame de unt cu minimum 80% grăsime
 • 2 ouă întregi sau 4 gălbenușuri
 • 100 de grame de zahăr
 • 100 de grame de ciocolată cu 70% cacao
 • 1 plic de zahăr vanilat
 • 1 praf bun de sare
 • opțional: 20 de grame de ness sau 30 ml. lichior Grand Marnier
 • 180 de grame de nucă prăjită tăiată din cuțit, pentru decor
 • glazura:

  • 80 de grame de ciocolată cu 60% cacao
  • 1 linguriță de ulei
  • Mod de preparare – rețetă video

    

   MAI MULTE REȚETE DE FURSECURI ȘI PRĂJITURELE FINE GĂSEȘTI CU UN CLICK PE POZA DE MAI JOS

   fursecuri-paleuri-cu-crema-de-ciocolata-reteta-video-de-paleuri

   Să vă fie de folos!

Instagram @lauralaurentiu

Ti-a placut aceasta reteta?

/ 5. Voturi

Știri culinare cu subiect asemănător:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Advertising