Cautare in site
x inchide

Cornuri fine

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 10.02.2011
4.5
(117)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.5 / 5. Voturi 117

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

53 comentarii la Cornuri fine

  1. Acum fac si eu cornulete,sper sa iasa bune!

  2. Florentina Neacsu spune:

    Buna dimineata. Va rog sa mi spuneti daca nu va deranjez, asi putea sa folosesc ptr cornuri drojdie uscata?? Unde eu locuiesc NU gasesc ( Mexic) proaspata si eu fac multe prajituri si paine si folosesc uscata. Si o alta intrebare, daca pot sa folosesc ptr coca, masina de paine sau ???
    Va multumesc si va doresc o saptamana frumoasa.

    • Bună ziua! Sigur că da, puteți folosi 7 grame de drojdie uscată și evident că puteți frământa aluatul la mașina de pâine, robot etc.
      Ați venit de atât de departe! :) Vă mai aștept cu drag!

  3. luminita netedu spune:

    untura se poate inlocui cu unt moale

  4. Amariei Mirela spune:

    Untura se poate inlocui cu altceva? Va multumesc!

  5. Aariadna_75 spune:

    le-am facut ieri,fierbinti le-am pus intr-o punga de hartie si le-am dus la servici.
    au fost o nebunie.
    au mai ramas 2 si sunt la fel de bune si a doua zi.
    sanatate si timp sa ne incanti (pe langa voce) si cu alte delicii culinare.
    te tuc cu tot respectul

    • lauralaurentiu spune:

      Ma bucur tare mult ca le-ai incercat si ca ti-au reusit. Asa e, sunt niste cornuri nemaipomenit de fragede si se mentin proaspete. Sa va fie de bine!

  6. Mateiadriandarie spune:

    ceao,LAURA
    sunt foarte incantata de retelete tale,am un baietel de 3 ani si 6 luni si este foarte mofturos cand vine vorba de mancare sau deserturi.Dar retetele tale au mare succes…ceea ce ma bucura nespus de mult.multumesc de reteta,esti minunata……………………..ADRIANA

  7. mery spune:

    sint asa de pufoase…am facut o porie dar nu ne-a ajuns,……
    multa sanatate.

  8. Claudia V spune:

    Laura, am facut ceste cornuri insa le-am umplut cu crema de cioco… si rau am facut pt ca ele sunt de fapt sarate ca pt aperitiv. Trebuia sa-mi dau seama dupa cantitatea de sare :( ; insa au iesit de o pufosenie fantastica!!! promit sa le refac si sarate cu susan (cred ca merge si un pic de cascaval ras deasupra)si dulci (reducand sarea) pt ca sunt fantastice!!! Am incercat si alte retete de cornuri dar asta le intrece pe toate!
    te pup

    • Anonim spune:

      Ma bucur din suflet ca esti multumita (oareceum) de rezultat! Sa va fie de bine si te astept cu impresii si la urmatoarele incercari!

      2011/10/6 Disqus

  9. Lucia spune:

    Le-am facut si eu, si le-am si umplut :) .Sunt delicioase, exact cum ma gandeam ca or sa fie, demult vroiam sa fac ceva asemanator cu batoanele copilariei. Of, si azi iar ziceam ca nu o sa mai pap dulciuri :P

  10. Laura Frunza spune:

    Draga Laura, am facut si eu sambata seara aceste cornuri, dupa ce m-am invartit o zi intreaga prin casa si m-am tot gandit sa le fac, sa nu le fac, pe la ora opt am purces a framanta. Am scos ultima tava din cuptor pe la 11 noaptea dar a meritat. Sunt incredibile, sincer iti spun. Eu la brutarit nu prea ma pricep, fac rar paine si atunci la masina de paine. Cornuri si placinte fac si mai rar. Dar am vrut sa fac aceste cornuri pentru micul dejun, le si visam cu mult unt si dulceata. Mi-au iesit fix ca ale tale, cu o crusta usor crocanta si un interior pufos si fraged care s-a pastrat asa pana dimineata. Numai ca nu am avut unt si le-am mancat numai cu dulceata :-) Reteta asta ramane pe frigiderul meu, o s-o repet des, pentru ca e foarte usoara, aluatul e gata imediat, nici nu trebuie framantat prea mult. Nu stiu cine a zis ca n-au niciun Dumnezeu cornurile astea, ca sunt delicioase!

    • Anonim spune:

      Laura draga, ma bucur tare mult, sa va fie de bine! Au un gust bogat si sunt faine si cu dulce, si cu sarat, ma bucur mult ca ti-au placut!

  11. Oana Slovenszky spune:

    Foaaarte gustoase! Mai am de lucrat putin la forma, e prima data cand ma incumetez la cornuri, dar sper sa fie din ce in ce mai bine! Multumim de reteta!

  12. Roman Rodica spune:

    Draga Laura te salut cu mult ,mult respect si te felicit pentru tot ce faci pentru noi ,care nu santem asa experte ,vreau sa te anunt ca am facut reteta de cornuri fine .si mi-au iesit super, dar am imbunatatit un pic reteta in sensul ca le-am umplut cu branza telemea sarata, nu am pus 2 ling. de sare in aluat mai putin .dar in schimb le-am umplut cu branza sarata au iesit super. super. bune, colegele mele m-au intrebat de unde am reteta si am spus de la cine e . inrebare tu de unde o cunosti pe laura laurentiu ?>am spus cum ne-am cunoscut si s -au mirat putin de curajul meu , te pup esti o scumpa.

    • Anonim spune:

      Rodica, iti multumesc si eu pentru ca ai avut „curajul” sa probezi retetele mele. De fapt, dupa 2-3 reusite nu se mai pune problema de curaj :))! Sa-ti fie de bine, am spus si eu ca se pot face cu diverse umpluturi, foarte bine ai facut, sunt convinsa ca au fost foarte bune!

  13. silviadiana spune:

    Le-am incercat eu si sint super,eu am pus deasupra numai sare mare ca asa ne place noua.Sint fantastice.

  14. Corina spune:

    Arata excelent…
    Ador stilul tau de prezentare, informatii si detalii complete, plus poze…multumesc mult !!!

  15. BigMama spune:

    cornurile de brutar le-am facut , gustoase , deci cu siguranta le fac si pe acestea, caci imi saliveaza gura ….am doar o mica intrebara draga laura, eu masor cu lingura de obicei , cam cate linguri ar avea 60 grame de untura?vreo 3 , asa fara varf ?

    • Anonim spune:

      BigMama – cam asa :). Untura mea era foarte rece asa ca abia am rupt bucati
      din ea, de aia am cantarit-o. Te astept cu impresii.

  16. Mara spune:

    Foarte frumoase :)

  17. Roman Rodica spune:

    Graga Laura am facut si eu reteta de cornuri fine si mi-au iesit super, eu iti multumesc ca mai ai timp si de mine , tu esti si ramai pentru mine gospodina de nota 10 cu mii si mii de stelute ,esti cea mai priceputa gospodina si dai dovada de mult talent si multa rabdare,eu tot ce pot sa-ti spun e: sanatate sa-ti dea d-zeu la toti dragi ai tai , iar la mama ta ii sarut mana ,fiindca datorita dansei avem atatea retete super , te pup .

    • Anonim spune:

      Draga Rodica, asa un mesaj mi-ai scris ca m-ai facut sa ma imbujorez!
      Sunt sigura ca multe dintre minunatele doamne care citesc blogul, inclusiv tu, draga mea, sunt mai gospodine decat mine, eu excelez numai la bucatarie pentru ca asta imi place la nebunie.
      Sa iti fie de bine cornurile, ma bucur ca ti-au reusit si iti plac, te mai astept cu toata dragostea, iti multumesc pentru urarile de bine si sanatate, iti doresc si eu la fel! :*

      • Angelica_timofte2000 spune:

        Buna-seara, va felicit pentru tot ce faceti. Cu mult drag Angelica
        Apropo, si eu am facut din retetele dvs. Excelente

      • Anonim spune:

        Angelica, iti multumesc mult ca ai avut incredere sa imi probezi retetele si
        ca ma apreciezi. Te mai astept cu mult, mult drag!

        2011/2/13 Disqus

  18. adelyne spune:

    foarteeeeeeee bune!Vai ce pofta mi-ai facut!

  19. Anonim spune:

    …cum stau da cuminti si cresc si se rumenesc faloase?!
    …ca daca le faceai carnite, le purtam cu fala cornuite!
    …is numa’ bunie da muiat in lapcie cald muls da la Joiana(si rumegacie cu ochii inchisi)!!
    Sa’ti dea Dumnezeu sanatate, bucurii multe, si voie buna in toate!!!
    Virgil’utz

  20. Mada spune:

    Foarte faina reteta..dar oare cu ce pot inlocui untura? Se poate cu unt…si daca da,cu cat?

    Madalina,Cluj

    • Anonim spune:

      Mada, se poate inlocui untura cu unt, numai ca va avea cu totul alt gust
      preparatul final. Dar va fi tot un aluat reusit, sunt convinsa. As pune 70
      de grame, avand in vedere ca untul e mai putin gras decat untura.

  21. Clauuta spune:

    Arata atat de bine!!!!!!!!!!!Din pacate acum nu pot sa le fac fiindca sunt la dieta ,dar poate totusi…. un cornulet nu strica…alerg un pic mai mult:)ufffffffffff,o sa le visez toata noaptea!!!Dar cu ce as putea sa inlocuiesc untura?Si din cantitatea de faina pe care ati folosit-o cate cornuri au iesit?
    P.S.Va urmaresc de mult timp blog-ul dar,e prima data cand indraznesc sa va scriu.Multumesc pentru sursa de inspiratie si felicitari pentu toate minunatiile pe care le faceti!

    • Anonim spune:

      Draga Clauuta, iti multumesc mult pentru ca ma urmaresti si te mai astept cu
      mult drag. Am mentionat deja, aluatul se poate imparti dupa plac, poti sa
      faci 12 cornuri mari, 16 mijlocii sau 24 micute, cum am facut eu. :)

      2011/2/10 Disqus

      • Clauuta spune:

        Ups…Ma scuzati pentru neatentie:),dar mi se facuse o pofta………..
        Dar,azi le-am facut si sunt absolut delicioase si am mancat mai mult de unul(vreo3)
        Multumesc mult pentru reteta!:)

      • Anonim spune:

        Clauuta, sa-ti fie de bine, draga mea! Si sa nu-ti dauneze siluetei, daca e posibil :P!

  22. Ersilia spune:

    daaaa, pt pofticiosi……ma inscriu !!! ca norocul ca nu salivez asa de tare ,pt. ca am facut si eu azi ,dupa reteta ta, pogacele cu jumari si…nu ne mai saturam de ele asa de bune sant! voi incerca si aceste cornuri cu siguranta ..pe cele de brutar le-am facut mai demult si-au fost bune! si placintele banatene au trecut bine, multumesc pentru toate retetele tale! sant mereu „aproape” de tine!!!! Ersilia.

  23. Anastasia spune:

    Arata tare apetisant… dar oare daca le-as umple cu ceva? Din compozitia aluatului imi dau seama ca ar merge cu umplutura si dulce si sarata. Hmmm? Ce spui? Eu asa ma gandesc sa le fac.
    Multumesc de reteta. Mult spor si astept si altele.

    • Anonim spune:

      Anastasia, cred ca ar fi minunate cu o felie subtire de prosciutto in interior, sau o felie de prosciutto si una de cascaval. :) Sau cu branza sarata, cu o umplutura de ciuperci etc. Ma bucur mult ca iti place reteta :).

  24. ana-maria spune:

    arata superb…cred ca o sa fie pe meniul de astazi. multumesc