Cautare in site
x inchide
PUBLICITATE
Burek cu branza sarata - placinta cu branza dupa reteta sarbeasca a soacrei

Burek cu branza sarata – placinta cu branza dupa reteta sarbeasca a soacrei

Reteta de
Adaugata la
PUBLICITATE

Burek cu branza sarata – placinta cu branza – reteta sarbeasca prezentata pas cu pas. Placinta cu branza sarata – burek – si foi subtiri de placinta din comert sau de casa. Reteta de burek sarat, reteta sarbeasca a soacrei mele.

Categoric, azi e zi de burek! Asa cum v-am spus cand am publicat reteta burek cu carne, am impartit foile-n doua si am facut si unul cu branza sarata, o minune! De altfel, dintre toate aceste placinte tipic sarbesti, cu foi subtiri, cladite unele peste celelalte si umplute cu diverse umpluturi, aceasta varianta cu branza sarata este preferata mea. Pana la urma, putine dintre cele de-ale gurii sunt mai bune ca o placinta cu branza sarata, dar cu simt de raspundere, atat cat sa fie placuta, nici mai mult, nici mai putin! Soacra mea le numeste pe toate burek iar reteta pe care urmeaza sa v-o prezint este „burek sa sirom” adică burek cu brânză. 
burek branza

Acum ceva timp, cand am postat burekul cu branza dulce, am spus ca si cel cu branza sarata se face la fel. Acum a venit momentul sa o si demonstrez.

Inca un lucru mai trebuie sa va spun: am mentionat ca aceasta este reteta soacrei mele. Ea face placinta asta – burek – cu foi de placinta din comert. Atentie, foi de placinta, nu foietaj! Dar la fel de bine, daca aveti timp si indemanare, puteti face voi insiva aceste foi, dupa reteta pe care v-am propus-o la placinta cu dovleac sau la reteta de placinta intinsa. 

Ingrediente Burek cu branza sarata – placinta cu branza

  •  un pachet de foi de placinta (sarbesti au fost ale mele, dar si cele romanesti din comert dau rezultate foarte bune)
  • ulei pentru uns

Umplutura:

  • 1 kilogram de branza usor sarata – adica un amestec de branza proaspata de vaci cu telemea sarata, sau doar branza de vaci pe care o sarati atat cat va place; umplutura trebuie sa fie placut sarata, nu cu exagerare
  • 5 oua medii sau 4 mai mari
  • 200 de grame de smantana

Pe deasupra:

  • 100 ml apa minerala carbogazoasa
  • 100 de grame de smantana
  • 1 ou

Preparare Burek cu branza sarata – placinta cu branza

1. Branza se rade sau se zdrobeste fin si se amesteca toate ingredientele pentru umplutura. Compozitia trebuie sa fie destul de fluida, daca este prea vartoasa mai adaugati smantana sau un ou.

2. Se porneste cuptorul si se incinge la 190°C.

3. In tava unsa bine cu ulei se aseaza 2-3 foi. Tava pe care eu o folosesc are 40 x 28 cm. Foaia de deasupra se unge usor cu ulei.

Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!Comanda cartea Duminica la prânz de Laura Laurentiu!

burek branza 1

4. Se pune deasupra foilor de placinta un strat de umplutura.

burek branza 2

5. Se continua la fel, alternand cate 2-3 foi cu compozitia de branza, pana se obtin 5 straturi de foi si 4 de umplutura (depinde si de dimensiunii tavii). Ultimul strat trebuie sa fie de foi. Cu o pensula speciala pentru patiserie, se unge usor cu ulei suprafata.

burek branza 3

6. Cu un cutit bine ascutit, se taie placinta, acum, cat e cruda, in portii dimensionate dupa pofta degustatorilor.

burek branza 4

7. Se bate bine oul cu apa minerala si smantana si se inunda suprafata burekului cu aceasta compozitie fluida. Se lasa sa traga putin foile aceasta compozitie fluida.

burek branza 5

8. Tava cu burek cu branza sarata se da la copt in cuptorul preincins la 190 de grade si se coace timp de 45-50 de minute. Burekul gata il puteti vedea in imaginea de mai jos.

burek branza 6

9. Se lasa sa se racoreasca putin, in tava. Se taie placinta cu branza, urmarind taieturile facute anterior.

burek cu branza in tava

Daca mai aveti putintica rabdare, mai asteptati sa se raceasca putin, in tava. Daca nu… va mai frigeti, mai oftati de placere… ca e bun tare:

burek cu branza sectiune

Si un close-up:

burek cu branza

Ultima rețetă publicată

Pofta buna!

Poate îți place și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

67 comentarii la Burek cu branza sarata – placinta cu branza dupa reteta sarbeasca a soacrei

  1. Radulescu Sofia spune:

    Mulțumesc pentru rețetă, este nemaipomenită,am făcut exact cum scrie în rețetă.👍

  2. Daniela-Cristina spune:

    Cea mai buna rețeta de placinta pe care am încercat-o. Multumesc💐🌹🌺 și felicitări pentru site

  3. Irina spune:

    Multumesc din inima pentru reteta! Minunata, fina, usoara! Multumesc, multumesc, multumesc!

  4. Simona Iederan spune:

    Mulțumesc pentru rețetă!

  5. emilia dragoi spune:

    laura, multumesc pentru reteta am sa fac sambata

  6. Andreea spune:

    buna seara dna Laura, am o intrebare, cum se fac foile pentru placinta, eu sunt in italia si aici foilea astea nu le gasesc din pacate…. :(

    Multumesc Andreea

  7. Lidia l spune:

    O intrebare va rog. Am fost la o fam. in Belgrad cindva si am mincat acolo ceva care arata la fel, ei ii spuneau insa ghibanitza si mi-a placut grozav, este unul si acelasi lucru? multumesc!

  8. malina spune:

    l-am facut si pe asta, dupa ce l-am terminat pe ala cu carne, dar n-am mai avut ce poza, parca erau termite :)))

  9. Tomita718 spune:

    Am facut aceasta reteta. Nemaipomenit de buna!!!!!!!!!!!!Alte retete sarbesti unde gasim
     

  10. Viorica_stefancu spune:

    Am facut multe din retetele postate si sunt foarte bune,va multumesc si astept in continuare. 

  11. Lidia spune:

     apoi…nu ne pre inghesuim…sa facem asa ceva….

  12. Felicia Raducanu spune:

    foarte bun ,merita incercata reteta asta super bun burekkkkkk!

  13. Camidemeter spune:

    Eu am pregatit cu branza se burduf— o minunatie. MULTUMESC pt reteta.

  14. Anonim spune:

    Merci mult de reteta asta! Am tot incercat mai multe versiuni dar nu am putut obtine amestecatura perfecta! Merci!!!!

  15. TukuBacsi spune:

    Draga Laura, tare as mai incerca burekul acesta; imi aminteste de anul petrecut la Beograd in asteptarea vizei de USA. Lamureste-ma te rog cu foaia de placinta, e subtire ca cea de shtrudel sau ca cea de cremshnit? Prefer s-o cumpar daca gasesc ceva similar aici, si acestea sunt cele doua variante. Dar daca ne spui cum facea mama ta aluatul, pe vremea cand faina era in sac si oul in cuibar promit so incerc. multumesc

  16. Dana spune:

    Suna asa de bine. Vreau sa-l fac si eu dar am o problema.Sunt in Portugalia si aici gasesc numai smantana dulce, pentru batut(frisca) si mai lichida ca cea de acasa. Cum pot sa fac?

    Oricum aveti un blog senzational. Acum l-am descoperit dar cu siguranta o sa incerc sa fac multe din retetele de aici. O noapte buna si multumesc.

    Dana

    • Anonim spune:

      Dana draga, merge si cu smantana dulce, si eu am facut uneori. Mult succes
      si multumesc pentru felicitari.

      2011/4/30 Disqus

  17. carmelutza spune:

    Salutari din Canada, Vancouver. Mi-a fost dor de o placinta buna cu branza, si mai ales aceasta reteta, nici nu mai tin minte cand am mancat ultima data in Romania. Acum am facut-o, si a iesit ffff bine, gustoasa, pufoasa si un pic croanta pe margine, ce mai o bunatate. Multumesc mult pt. retele minunate, mult succes in continuare.

  18. Tocmai am prestat-o si eu si a iesit…foarte, foarte buna. Oricum, Laura, esti de vis cu retetele tale banatene!

  19. lilyofthevalley spune:

    Chiar acum dau o fuga la market sa cumpar ingredientele , dupa care am sa incerc reteta asta super. Multumesc pentru toate retele postate , esti minunata , toate laudele pentru tine.

  20. lauralaurentiu spune:

    sa-ti fie de bine, Alice, ma bucur mult ca ai devenit experta :). Te mai astept cu drag.

  21. alice spune:

    Vorba cuiva de mai sus..datorita tie..sunt experta in burek!L-am facut si pe acesta cu branza,ii place foarte mult sotului meu,caci demult cautam o reteta ca aceasta,sa lase foile moi si gustoase…Felicitari pt reteta,te urmaresc cu foarte mare interes!

  22. Dorina spune:

    Este foarte bun , l-am facut de cateva ori deja , dar nu stiu ce gresesc , mie nu-mi iasa asa pufos.

  23. retzetar spune:

    Ah, toata saptamana trecuta si asta m-am gandit la burek, am vorbit cu prietenul meu, care a avut ocazia sa manance burek la el acasa si mi-a adus si mie acum 2 ani o portie. Acum ca l-am gasit la tine, trebuie neaparat sa il fac. Trebuie sa fie surpriza, dar inainte de asta, ca tot am de unde alege, tre' sa aflu care-i place mai tare si mai tare. Cat despre foi… trebuie sa fie din acelea de patiserie, gen pentru strudel, nu? Caci Linco sau altceva in Italia nu am sanse sa iau.

    De-abia astept, sa vedem cum ma descurc cu secretul… Te anunt ce a iesit.

  24. laura laurentiu spune:

    Pisoias – ce mult ma bucur! Sa iti fie de bine, si tie si bebelui din burtica :*. Daca ai comis-o o data, sunt convinsa ca o sa o reiei de multe ori, asa ca… spor! ;)

  25. Anonymous spune:

    Draga Laura,

    iti vine sau nu sa crezi, cautam acum doua zile cu disperare reteta asta, desi nu stiam cum o cheama. Pur si simplu auzisem de ea de la o amica albaneza cu care povestesc retete din cand in cand. Mi-am imaginat cum e si zilele trecute bebele din burtica a inceput sa-si exprime dorinta. Numai dumnezeu stie cum am ajuns la tine pe blog si am gasit tocmai reteta ce-o pofteam asa de rau. De la servici am trecut pe la magazinul arabesc si am cules o cutie cu foi din astea, iar acasa am purces la treaba. Mi-a fost asteptarea crunta 50 de minute pana s-a copt, mi s-a facut rau la propriu (celebrul rau de pofta pe care eu nu l-am mai trait). Dupa ce s-au racorit doua minutele mi-am luat o farfurie si am mancat oftand si zacand. Ai dreptate, mananci si oftezi, asa e de buna. Iti multumesc din suflet :)

    Pisoi

  26. laura laurentiu spune:

    Dane, cel cu profilul secret, esti sigur ca asta e tot farmecul? :P Uite, eu stiu sa fac asta: http://cuinabanateana.blogspot.com/2009/03/placinta-intinsa.html si asta: http://cuinabanateana.blogspot.com/2009/11/strudel-cu-mere.html – am postat retetele aici, dar cata lume le-a facut? In concluzie: eu pot sa fac foile, dar tu poti, oare? Am oferit o reteta accesibila tuturor si te asigur ca si la mama ei acasa (Srbija) tot la fel se procedeaza.

  27. Dan spune:

    de ce nu ai facut si foile pentru BUREK asta e tot farmecul .
    Deci ai facut o 1/2 din reteta
    :(

  28. Laura spune:

    Laurici, mi-am facut, in sfarsit, pofta, hi, hi…de ziua lu' Bogdi :)
    L-am facut si cu carne…si am avut un succes nebun!!!
    De atunci, pe asta cu branza l-am mai facut o data si acum pot sa zic ca is iexperta in burek :))) …datorita tie…
    Multi, multi pupici de la noi toti!!!

  29. laura laurentiu spune:

    Gina draga, mai cu peripetii, dar a iesit! Sa va fie de bine! Ma bucur ca v-a placut!

  30. laura laurentiu spune:

    Kyra draga, sa va fie de bine! Ma bucur ca v-a placut! :) Iaca, dupa 10 ani de la degustarea precedenta ati l-ai facut singurica!

  31. Kyra spune:

    Laura draga, am facut azi burek-ul tau: 1 pachet jumate cu branza sarata si 1 pachet jumate cu carne. A iesit suuuuuuuper! N-am mai mancat burek din 1999, cand am lucrat un an in Bosnia si Slovenia. Felicitari pentru gustoasa reteta!

  32. Mariana spune:

    Doamna Laura:Sinteti o draguta la propriu si la figurat!Multumesc sint spre sfirsit , si mai am o runda peste 3 sapt.!!!
    Si Dvs.mult succes la cintarii si la toate!

  33. laura laurentiu spune:

    Mariana draga, "schimbarea la fata" e pentru ca imi doream mult sa simplific blogul, sa fie mai accesibil celor care il viziteaza. Mult succes cu santierul!

  34. Mariana spune:

    Doamna Laura!ce fata noua aveti!si draguta!despre reteta:ar trebui s-o salvez,ca pe vreme de sanrier nu se poate face,dar la iarna……DA!
    Cred ca e o bunatate!!!

  35. Lacrima spune:

    Frumos foc si trebuie sa fie si tare bun!

    draga mea te astept pe la mine cu un cadou. iti doresc o zi minunata ca bucatele tale :)

  36. laura laurentiu spune:

    Wow, Mihai, cred ca va fi nebunie! Si mie imi place mult carnea de miel si cred ca ar fi splendida combinatia!

  37. mihai2206 spune:

    Am folosit doar o telemea destul de veche de care ma tot loveam prin frigider, branza care nu era nici pe departe de cea mai buna calitate… Cred ca asta a fost problema. Branza dulce nu am folosit deloc. Oricum urmatorul va fi cu carne. Crezi ca e in regula o combinatie de vita cu miel? Si cam in ce proportii? Nu de alta dar imi place tare mult carnea de miel in produsele de patiserie si am si o macelarie arabeasca buna pe aproape…

  38. Gina spune:

    Laura, sa stii ca ai avut dreptate, nu a fost deloc greu de facut! Am facut atat cu branza, un deliciu, nu am crezut ca o placinta cu foi Linco poate fi atata de buna, cat si cu carne, dupa reteta ta. Chiar daca am injumatatit cantitatile, mi-au trebuit 1 pachet jumate de foi (l-am trimis pe prietenul meu la Real cand eram cu jumatate de burek in tava =)) ) de aceea cred ca foile tale sarbesti sunt mai multe in pachet, atentie fetelor care fac cu foi romanesti. Am folosit branza de vaca facuta de socrella amestecata cu feta de cumparat, am pus 3 oua la 500 de grame de branza(atunci mi s-a parut consistenta asa cum ai spus tu). Pentru cea cu carne am folosit carne tocata amestec cumparata de la magazin si am pus pasta piros arany in loc de ajvarul folosit de tine. Ti-am urmat sfatul si le-am mancat cu iaurt. Eu si prietenul meu le-am dat gata pe ambele, cam in jumatate de ora, drept e ca am lasat vreo 5 bucati si pentru cina, dar nu stiu daca le apuca ora 7 seara =)). Multumim, ne-a placut tare mult!

  39. laura laurentiu spune:

    Mihai, eu nu am pus niciodata 10 oua la un burek. A fost prea moale compozitia, sau? Daca branza de vaci nu este bine scursa, poate ca iese mai moale, dar cu atat de multe oua cum zici tu cred ca se transforma intr-o omleta!

  40. mihai2206 spune:

    Tocmai am prestat-o si eu. A iesit OK dar mi-a lasat impresia ca ar mai fi trebuit multe oua in compzitia de branza. Eu am pus 5 si erau destul de mari. Cred ca data viitoare am sa incerc cu 10. Ce parere ai?

  41. ciocolata si zahar spune:

    Laura, iti acord premiul meritului. Il poti copia pe blogul meu. Pe curand…

  42. laura laurentiu spune:

    Te pup, Diamond :) . Sa imi spui daca iti place!

  43. laura laurentiu spune:

    Ghiocelule, sunt curioasa daca l-ai facut si daca ti-a placut?

  44. laura laurentiu spune:

    Alison, multumesc, o sa trec sa ridic ce e al meu :)

  45. ghiocel07 spune:

    Ce idee mi-ai dat…. Chiar am foi in congelator si ceva branza, maine se exeuta. Merci

  46. alison spune:

    gata,m-am delectat cu burek-ii tai minunati,acum pofteste la mine dupa ceva premii!numai bine!

  47. diamond spune:

    nu stiu cum sa zic dar il fac…:D vin din urma sa ridic si premiile.te pup dulce. :P

  48. laura laurentiu spune:

    Claudia-Maria, bas ca i-am gatat! Ia' vezi, n-ai vreo pravalie sarbeasca ori turceasca pe-acolo? Ar trebui sa fie la ei foi din ascea ;) !

  49. Claudia-Maria spune:

    vin si io prasta gragina, numa ca la minie dureaza mai mult pana ajiung n-or mai fi buriesii, ii gatati voi pra tati :(((((((( la noi nu s-a gasasc foi din ascea :((((

  50. laura laurentiu spune:

    Gina draga, nu deloc greu de facut!

  51. laura laurentiu spune:

    Laura draga… pai… mai e cate ceva! Daca nu te-ai culcat, vino! Cat poate sa dureze, stii tu, peste gragina? (Si tin sa exprim cu aceasta ocazie o mai veche cujetare a mea: cum se gateste la Ghiroda…niciunde pe planeta, mai :P!)

  52. Laura spune:

    Esti incredibilaaaaaaa!!! :))
    Lauriciule, nu m-as fi gandit veci ca o sa apari si cu varianta sarata, pe care o iubesc!!!
    Io vin chiar acum la tine, sa stii! :)))

    Deci, in noaptea asta o sa visez numa' burecsi :D
    Mersi fain, te tuc muuult de tot, ma declar fanul tau pe viata!!!
    …si Bogdi, si Cipi, si ai mei parinti la fel, caci da, cu totii am fost fermecati de gustul acestei minunate placintute :)

  53. Anonymous spune:

    Mda… si daca ai spus adevarul cand am intrebat despre photoshop, si daca nu… close-upul tau spune multe! Mi-ai facut pofta si mie!

  54. Gina spune:

    Mooaaaama! Imi ploua-n gura, jur! Arata superb!

PUBLICITATE
PUBLICITATE
CLOSE
CLOSE