Cautare in site
x inchide
burek cu branza dulce si stafide reteta placinta nburek sarbesc cu branza si stafide reteta soacrei mele

Burek cu brânză dulce – rețetă simplă, cu foi de cumpărat

Reteta de Laura Laurențiu
Adaugata la 18.05.2009
4.7
(43)
V-a plăcut această retetă? Vă rugăm să ne dați o notă!
SARI LA RETETA

Ti-a placut aceasta reteta?

4.7 / 5. Voturi 43

Fii primul care acorda o nota!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

14 comentarii la Burek cu brânză dulce – rețetă simplă, cu foi de cumpărat

  1. Ioana spune:

    Buna ziua,
    Ce fel de smantana se foloseste, smantana pt gatit sau smantana clasica?
    Multumesc

  2. DINA spune:

    BUNA,PRAJITURA ESTE MINUNATA,AS VREA SA INCERC CU MERE CUM AS PUTEA FACE,TOT ASA DAR NUMAI CA CU MERE.

    • lauralaurentiu spune:

      Foarte simplu, merele se rad si se calesc intr-un strop de unt topit, impreuna cu zaharul, pana cand amestecul mai scade. Trageti de pe foc, adaugati scortisoara si 1-2 linguri de pesmet, sa absoarba lichidul. Pregatiti foile de placinta exact cum am aratat la reteta de mai sus si distribuiti merele in cateva straturi. Taiati placinta in portii, cruda, iar pe deasupra puneti 150 de ml. de apa minerala amestecata cu 2 linguri de zahar si 8 linguri de ulei. „Siropul” cu apa minerala si ulei il puneti, deci, dupa ce ati taiat placinta in portii (patrate, romburi, cum vreti). Dati la cuptor la foc mediu (180-190 de grade) pana se rumeneste frumos.

  3. Dana J. spune:

    Laura a devenit una din chestiile ce le fac tot timpul. Nici nu ma ami uit la reteta. :)) Atat e de bun si de usor de facut ca as face zilnic. Dar nu-l fac ca ma fac cat un dulap cu patru usi. Il mananc cald, scos din cuptor, rece la micul dejun, cu o cana de cafa…Eu nu am branza de vaci, nici smantana asa cum era la noi da nu-i bai ca am improvizat. Folosesc ricotta cu mascarpone sau Philadelphia cheese(un pachet mic doar ca-i sarata) Si frisca proaspata lichida. Am facut si cu carne(buffalo si caprioara) si ma tot bate gandul la un burek cu branza sarata… Dar, ma tot gandesc la placinta cu branza sarata sau aia cu varza. Multam Laura de toate retetele.

  4. Anonymous spune:

    arata bine dar nu e Burek

  5. laura laurentiu spune:

    Antzu’ o sa trec sa preiau „ce e al meu” :P cat de curand!

  6. laura laurentiu spune:

    Ina scumpa, ma bucur mult ca iti place! Te pup!

  7. Antzu' spune:

    mai are rost sa zic ce bine arata?:))), arata foarte bine ca deobicei, te asteapta niste premii la mine!te-am pupat

  8. Ina spune:

    MI-NU-NAT!!!!!!!!!!!!!!!

  9. Dana2dor spune:

    Waw, ce apetisanta este! Ador placintele si prajiturile cu branza, iar asta arata demential!
    Laura draga, cand poti sa treci pe la mine ca te asteapta un premiu care ti se potriveste perfect!
    Pup si o seara minunata!