Ciocolata de casa umpluta cu cocos
Ciocolata Bounty – toata lumea o stie si mai toata lumea o adora. Mai putini stiu, insa, ca exista si o varianta care poate fi facuta acasa cu mare succes. Va propun o reteta de ciocolata de casa ”Bounty” pe care, daca o veti prepara – si ar fi pacat sa nu o faceti – veti obtine niste ciocolatele delicioase si aspectuoase, foarte apropiate de cele pe care le stiti de la magazin.
Inspiratia acestei retete a venit de la conserva de lapte de cocos pe care am gasit-o la magazinul real. Am tot visat sa fac si eu ceva cu lapte de cocos si acum ca in sfarsit am ajuns in posesia lui, m-am gandit ca s-ar preta de minune la niste ciocolatele gen bounty. Am cautat retete pe internet si ce credeti? Ceea ce am gasit… nu era cu lapte de cocos! Ei bine, am modificat cea mai promitatoare dintre retetele gasite asa incat sa fie cu lapte de cocos, ca doar acesta fusese ingredientul care ma inspirasem sa ma apuc de ciocolatelele astea!
Ingrediente Ciocolata de casa ”Bounty”
- 100 de mililitri de lapte de cocos (din conserva, l-am gasit de cumparat la real)
- 200 de grame de cocos fulgi
- 300 de grame de zahar
- 275 de grame de unt
glazura de ciocolata:
- 200 de grame de ciocolata
- 60 de grame de unt
- 2 linguri de ulei
Preparare Ciocolata de casa ”Bounty”:
Laptele de cocos, zaharul si untul se pun intr-o cratita (poza 1). Se aduc la fierbere si se fierb pe foc mic, amestecand constant, vreo 5 minute, pana cand compozitia devine vascoasa si zaharul e complet dizolvat (poza 2). Se adauga fulgii de cocos (poza 3), se amesteca bine si se mai fierbe 2-3 minute, amestecand continuu, pana cand compozitia e ca o crema si se tine de lingura (poza 4).
Se toarna compozitia de cocos intr-o forma cu hartie de copt pe fund si se niveleaza (tava mea a avut 26×20 cm., atentie, reteta nu e potrivita pentru o tava mare).
Se lasa sa se raceasca la temperatura camerei, apoi se da la congelator pentru 30 de minute.
Dupa trecerea acestui timp, masa de cocos se scoate din forma si se taie cu cutitul in patrate (sau bastonase dreptunghiulare) de dimensiunea preferata, eu le-am facut de aproximativ 3 x 3 cm., fara a sta sa le masor.
Toate ingredientele pentru glazura se pun intr-un bol termorezistent si se topesc scufundand bolul intr-un alt vas, mai mare, cu apa clocotita (cam de 10 cm. adancime sa fie apa). Se amesteca bine si glazura este gata pentru a imbraca bomboanele.
Se scufunda cate o bucatica in glazura, cu ajutorul unei furculite.
Se scurge fiecare ciocolatica putin si se aseaza pe o tava acoperita cu hartie de copt.
Dupa ce sunt toate imbracate in ciocolata, se mai dau cu tot cu tava la congelator, timp de 10 minute. Dupa ce se scot, se taie cu ajutorul unui cutit marginile neregulate de ciocolata scursa in tava. Aceste margini se pun inapoi in vasul cu glazura, incalzindu-se pe aburi doar cat sa se fluidifice totul din nou. Asa arata bomboanele dupa prima glazurare:
Desi sunt destul de aratoase, este indicat sa se glazureze inca o data, pentru ca stratul de ciocolata creat e, deocamdata, foarte subtire si fragil, asa incat operatiunea se repeta identic ca si prima data, scufundandu-se fiecare bomboana in ciocolata topita si asezandu-se inapoi in tava. Dupa ce le-am glazurat pe toate si a doua oara, am trasat linii cu furculita inmuiata in ciocolata ramasa pe suprafata bomboanelor (nu sunt sigura ca a fost o alegere buna, aratau tare frumos si asa, netede).
Se dau din nou la congelator pentru 10 minute, apoi se corecteaza marginile cu cutitul (aschiile de ciocolata ce rezulta din aceste margini neregulate pot fi pastrate si folosite la o glazura).
Bomboanele sunt gata, numai bune de asezat in cosulete de hartie (sau nu), in orice caz perfecte pentru infulecat:
De aici m-am inspirat, asa incat, dupa cum veti vedea in reteta respectiva, daca nu gasiti lapte de cocos, inlocuiti-l cu smantana dulce (pentru frisca).
Lasă un răspuns