După amiezele petrecute în răcoarea camerei mari, prefăcându-mă că dorm, au un farmec aparte. Mica bibliotecă de la picioarele patului …
Prima găteală pe care ți-o oferă o gazdă cumsecade din Cheia Dâmbovicioarei este bulzul. Ca orice lucru simplu, țăranesc, presupune …
Treceau cele câteva zile de concediu ale părinților mei încărcate de fum, râu și păduri, cu găteli de mică sărbătoare, …
Pentru că nu e departe de orășelul copilăriei mele, hai să dăm o fugă până la Dâmbovicioara, sub răcoarea cheilor …
De când m-am implicat în bloggingul culinar, am constatat cu bucurie interacțiunea specială pe care o au între ei pasionații …
În camera mare și veșnic umbrită de la Câmpulung, pe unul dintre pereții înalți, zugrăviți în alb, exista o masă …
În tinerețile lui, Tataiu, despre care deja v-am povestit, bătea munții cu bucuria omului care iubește piatra, pădurea și râul …
Debarcarea părinților mei la munte, în concediu, avea un tipic al ei respectat ca o tradiție religioasă. Fericirea și liniștea …
Preparat național al românilor, mămăliga. Originea mămăligii. Câte ceva despre istoria mămăligii în România. Unul din preparatele de care românii …
Înalt, cărunt, cu părul dat pe spate, cu mustața îngrijită și ochii lui Peter O’Toole, fuma gânditor, cu ochii pe …
Zilele trecute mi-a sunat la ușă un curier și mi-a pus în brațe un pachet misterios. Zic misterios, pentru că …
Să încep povestea mea despre bucătăria românească cu sărmăluțele din Bucovina dereticate cu cinci feluri diferite de carne și grijite …